>Pamiętam post (zapewne jest jeszcze gdzieś w archiwum - możesz >poszukać jak ci sie chce) w którym gościu skarzył się na przekłamania >(czasami poważne) w grze - znikające pojazdy itp...
Pamiętam jakiś post na ten temat co gościu pisał o przekłamanych kolorach i znikających texturach tak że niewiele było widać.
Nie wiem czy o ten sam ci chodzi. Najlepiej to by było poprostu sprawdzić jak to jest z tym TnT tyle tylko że nie mam nic bez T&L
>Zapewne "ludzie z EA" mieli na myśli, że do poprawnego działania >potrzeba T&L, co nie znaczy że bez tego nie będzie działać...
Tylko pytanie czy na karcie bez T&L da się grać ?
Bo co z tego że mapa się odpali jak może być sieczka na ekranie.
A ludzi co niewiedzą co mają w komputerze jest dosyć sporo więc zawsze możliwe że ktoś ma Rive GF2

i mówi że mu działa.
>Ten "kumpel" może grać (musi twardy być) pomimo przekłamań.
Nawet jak by przekłamań nie było to już sama wydajność TnT2 jest tak niska że ten kumpel musi być strasznie twardy jak na czymś takim gra
>A co do wymagań z pudełek - je można ominąć. Sam kiedyś grałem w >Dark Forces (wymagał minimum486 i 8MB RAM) na 486 z 4MB. Trzeba >było nieco zamieszać z pamięcią wirtualną Windowsa (wtedy jeszcze 3.>11) i tyle - nawet nieźle chodziło.
Kiedyś tak było. Teraz jest dokładnie na odwrót. Producenci gier zaniżają jak się da minimalne wymagania sprzetowe żeby jak najwięcej ludzi kupiło ich towar. Na minimalnych to gra się uruchomi ale żeby mówić o komfortowym graniu to niekiedy nawet podane przez producenta "system recommended" mijają się z prawdą i do płynnej gry potrzeba znacznie mocniejszego sprzętu. Dobrym przykładem jest tutaj BF.
>Kumpel aktualnie gra w BF-a,i CS-a i Line of Sight na celku 400 z GF2 >MX400 i 192Mb RAM mimo że jest to poniżej wymagań minimalnych tych >gier. Wystarczy odpalić winde i z nią gre "w trybie wyłączności" (bez >eksplorera i innych podobnych "śmieci" które pochłaniają spoto mocy >obliczeniowej). Czyi wystarczy deko wiedzy i troche dobrych chęci. Sam> >tak kiedyś robiłem - teraz na szczęście nie musze

)
Zawsze to troche przyspieszy ale jak to mawiają "z gówna odrzutowca nie ulepisz"