Teraz jest 12 kwi 2025, 14:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 15:50 

Jak to kiedyś na forum ktoś napisał może jemu chodzi o Rive GF2 MX ? :lol: GoZda wytłumacz ludzią z EA że BF jednak chodzi na kartach bez T&L i że pomylili sie pisząc minimalne wymagania sprzetowe bo u kumpla działa :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 16:08 

hehe.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 16:19 
Moderator forum

GoZda napisał(a):
Hehe właśnie mi napisał na GG że nie zapisze sie na BF.pl bo go wyśmiejecie że gra na Rivie.
GoZda

Niezły LOL-ek ;) ..... wstydzi się... ;)

A tak na serio - sam niedawno (rok temu) miałem TNT2 i się tego nie wstydze. Dodam jeszcze, że piszę to (a potem moge wysłać na strone) tylko dzieki temu, że umożliwia mi to router stojący na P166MMX z Vodoo Rush-em (i tesz wcale się tego zabytku nie wstydze - działa dobrze). Nie wszyscy są milionerami - twój qmpel zapewne kiedyś tesz się doczeka/dorobi super sprzętu. Ja bym go osobiście podziwiał, że potrafi grać na czymś na czym to teoretycznie jest niemożliwe (o wiele łatwiej jest grać mając super sprzęt). To tesz jest swojego rodzaju osiągnięcie.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 20:50 
Moderator forum

PhoeniX napisał(a):
Jak to kiedyś na forum ktoś napisał może jemu chodzi o Rive GF2 MX ? :lol: GoZda wytłumacz ludzią z EA że BF jednak chodzi na kartach bez T&L i że pomylili sie pisząc minimalne wymagania sprzetowe bo u kumpla działa :D

Pamiętam post (zapewne jest jeszcze gdzieś w archiwum - możesz poszukać jak ci sie chce) w którym gościu skarzył się na przekłamania (czasami poważne) w grze - znikające pojazdy itp... Po zapytaniu o sprzet napisał, że ma TNT2 (i wyszło, że to był ten problem). Czyli wniosek - gra działa na TNT2, tylko niezbyt poprawnie (ale na pewno się uruchamia i włącza mapke). Zapewne "ludzie z EA" mieli na myśli, że do poprawnego działania potrzeba T&L, co nie znaczy że bez tego nie będzie działać...
A ten post o który się "kłucimy" jedynie potwierdza ten wniosek. Ten "kumpel" może grać (musi twardy być) pomimo przekłamań.

A co do wymagań z pudełek - je można ominąć. Sam kiedyś grałem w Dark Forces (wymagał minimum486 i 8MB RAM) na 486 z 4MB. Trzeba było nieco zamieszać z pamięcią wirtualną Windowsa (wtedy jeszcze 3.11) i tyle - nawet nieźle chodziło. Kumpel aktualnie gra w BF-a,i CS-a i Line of Sight na celku 400 z GF2 MX400 i 192Mb RAM mimo że jest to poniżej wymagań minimalnych tych gier. Wystarczy odpalić winde i z nią gre "w trybie wyłączności" (bez eksplorera i innych podobnych "śmieci" które pochłaniają spoto mocy obliczeniowej). Czyi wystarczy deko wiedzy i troche dobrych chęci. Sam tak kiedyś robiłem - teraz na szczęście nie musze ;)) ...

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 21:06 

>Pamiętam post (zapewne jest jeszcze gdzieś w archiwum - możesz >poszukać jak ci sie chce) w którym gościu skarzył się na przekłamania >(czasami poważne) w grze - znikające pojazdy itp...

Pamiętam jakiś post na ten temat co gościu pisał o przekłamanych kolorach i znikających texturach tak że niewiele było widać.
Nie wiem czy o ten sam ci chodzi. Najlepiej to by było poprostu sprawdzić jak to jest z tym TnT tyle tylko że nie mam nic bez T&L :)

>Zapewne "ludzie z EA" mieli na myśli, że do poprawnego działania >potrzeba T&L, co nie znaczy że bez tego nie będzie działać...

Tylko pytanie czy na karcie bez T&L da się grać ?
Bo co z tego że mapa się odpali jak może być sieczka na ekranie.
A ludzi co niewiedzą co mają w komputerze jest dosyć sporo więc zawsze możliwe że ktoś ma Rive GF2 :) i mówi że mu działa.

>Ten "kumpel" może grać (musi twardy być) pomimo przekłamań.

Nawet jak by przekłamań nie było to już sama wydajność TnT2 jest tak niska że ten kumpel musi być strasznie twardy jak na czymś takim gra :lol:

>A co do wymagań z pudełek - je można ominąć. Sam kiedyś grałem w >Dark Forces (wymagał minimum486 i 8MB RAM) na 486 z 4MB. Trzeba >było nieco zamieszać z pamięcią wirtualną Windowsa (wtedy jeszcze 3.>11) i tyle - nawet nieźle chodziło.

Kiedyś tak było. Teraz jest dokładnie na odwrót. Producenci gier zaniżają jak się da minimalne wymagania sprzetowe żeby jak najwięcej ludzi kupiło ich towar. Na minimalnych to gra się uruchomi ale żeby mówić o komfortowym graniu to niekiedy nawet podane przez producenta "system recommended" mijają się z prawdą i do płynnej gry potrzeba znacznie mocniejszego sprzętu. Dobrym przykładem jest tutaj BF.

>Kumpel aktualnie gra w BF-a,i CS-a i Line of Sight na celku 400 z GF2 >MX400 i 192Mb RAM mimo że jest to poniżej wymagań minimalnych tych >gier. Wystarczy odpalić winde i z nią gre "w trybie wyłączności" (bez >eksplorera i innych podobnych "śmieci" które pochłaniają spoto mocy >obliczeniowej). Czyi wystarczy deko wiedzy i troche dobrych chęci. Sam> >tak kiedyś robiłem - teraz na szczęście nie musze ;))

Zawsze to troche przyspieszy ale jak to mawiają "z gówna odrzutowca nie ulepisz" :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 22:08 

zgadzam się z PhoeniX-em większość gier ma zaniżane system requirements nieraz było tak że nowa gra chodziła cienko chociaż sprzęt miałem dużo ponad system recomended dlatego raczej w ostateczności patrze na wymagania systemowe gierek

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2003, 22:15 

Phoenix
Grałem na mym starym sprzęcie w BF czyli p3 550 ( 600 ) na BX i 256 RAM , Radeon 8500 i do ilości 18 graczy na serwerze OK ale potem już NIE .... aha, ustawienia wszystkie na LOW :!:
CZYLI z tymi minimalnymi wymaganiami nie jest tak źle. Są one chyba ciut zaniżone ale nie AZ TAK bardzo :!:
Miłego grania :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2003, 02:46 
Moderator forum

Ja grałem (ale tylko z botami - ich ilość na 100%, AI na 20%) na P3 550@666, GF 2MX i 256MB i było qll. Ustawienia wcale nie musiały być na low - można było nawet pokusić się o nieco lepsze (ogólnie pomiedzy Low i Medium)...

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2003, 22:02 

dobra trudno nie wierzycie mi, ale i tak wiem swoje .Temat zamknięty

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2003, 22:12 

Niemozliwe na moim P4 2,4GHz GF 4 Titanium 128mg sie troszeczke przycina na maxa to u ciebie................

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2003, 22:17 

Ja mam athlon 2000+ geforce 4 ti 4400 i 512 ramu (ddr oczywiscie) i mi codzi wszystko [ieknie ma maksymalnych ustaweniach :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2003, 00:31 

Dla posiadaczy ATI właśnie wyszły Catalysty 3.4 ! :)
http://mirror.ati.com/support/drivers/powered.html

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2003, 12:09 

GOKU napisał(a):
Ja mam athlon 2000+ geforce 4 ti 4400 i 512 ramu (ddr oczywiscie) i mi codzi wszystko [ieknie ma maksymalnych ustaweniach :D

też mam taki sam sprzęt tylko 64mb na karcie a poza tym każdy co innego rozumie przez "maxymalne ustawienia" jeden rozdzielczość na max drugi detale max itp.

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2003, 18:55 

Powiem bardziej precyzyjnie: rozdzielczosc 1280x1024 i antyaliasing i nie widac zadnego piksela (czsami sie zdarzy) detale na maxa, ale dziala wspaniale

Ostatnio edytowano 16 maja 2003, 20:11 przez GOKU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2003, 20:04 

POWINIEN DZIALAC SPOKOJNIE MOJ QMPEL GRA NA 650 MHZ i 384 RAMU Ge-Force 2 64ram i gra normalnie :)

Ravenelle Renouveau...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2