Teraz jest 11 mar 2025, 21:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 03:26 

jeżeli oto chodzi to ja gram na takich ustawieniach graficznych
800x600 32bity chwilowo bo monitro nie daje zwiekszyc taktowania przy 1024x768 mam tylko 60Mhz po 20 minutach głowa boli
wszystko na LOW
textur quality 100%
Distance viwe 100%
bez cieni i mam 80 fps jak jest pusto jak jest wieksza grupa ludu mam 70 fps
a niewiedzieć czemu na 1024x768 32bity jest dokladnie tak samo jedynie zamiast 70 mam 69 fps raz nawet test przeprowadzilem na nateosie 60 graczy guadalacanal i miałem 35 FPS na 1024x768 32 bity

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 10:12 

ja w tej chwili zmniejszylem detale...
800x600x32, low detail, bez cieni i mapowania,
no i mam te 50-60fps'ow.

A wczoraj chcialem zwiekszyc dxwięki, walnełem na medium i 22khz to kurna grając miałem 40-30fps'ów + do tego jak wlanczala sie kamera za plrcow gracza spadalo do 15 fps'ow :shock:

miro

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 11:18 

ja tam nawet nie patrze na te fpsy ! Gram tez na takeij rozdzielcozsci czyli 800x600 32bity, dzwiek 44 czegos tam xD i all opcje powlączane i prawie wszystko na maxa.Wiem ze distance mam na maxa :P A wcale nie mam hiper super pc bo tylko Athlona 1,7, karte mam syfiastą bo GF 4 mXa 64 mv i 512 ram ddr a plyta główna Solteka xD...A na fpsy kiedys tam popatrzylem to z tego co wiem to mialem cos kolo 80....nie wiem nawet czy to dobrze :D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 16:22 
Moderator forum

Niezły ofTop się zrobił ... :? ... wszyscy się chwalą ile to FPSów mają :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 00:13 

artih napisał(a):
Niezły ofTop się zrobił ... :? ... wszyscy się chwalą ile to FPSów mają :twisted:

No co sie dziwisz Artih to Standard jest taka Tradycja a Tradycje sie Szanuje i kultywuje :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 09:20 

Dzięki Xelo jest już lepiej, miałeś chyba racje :) Poczekam teraz na jakiegoś SaudnBAlstera i sprawdze jak będzie

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 10:48 

@Xelo wracajac do ustawien dźwięku..właśnie zastosowałem sie do twoich zaleceń..efekt - wysiadł mi główny wentylator na zasilaczu :P :lol:

miro

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 11:22 
Moderator forum

mirobanan1 napisał(a):
@Xelo wracajac do ustawien dźwięku..właśnie zastosowałem sie do twoich zaleceń..efekt - wysiadł mi główny wentylator na zasilaczu :P :lol:

Boshe ... :lol:
Mamy speców na forum ... takie rady dalej Xelo a wykończysz kompy połowy sceny :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 11:45 

EE tam ;d Ale nie wiem jak mozna miec problemy z Classicem ;d ja mam z bf2 ;d ale to wina badziewnego kompa 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 12:55 

LOL ROTF !!! Szymas wiesz nie kazdy ma 2-3gh kompa! Niekórzy jeżdzą na 700mhz i sie niedziw ze problemy z clasiciem są. Co do mojego wentyla szczescie ze mam drugi podspodem :P. 6000/m wiec jest glosno ale przynajmniej sie nie spali. Prawdopodobnie wysiadl dlatego ze lozysko juz jęczy, bo go nie czyściłem odką go mam .

miro

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 18:09 

Szymas jak twoje 5fpsów na BF 2 :?: :twisted:

Kiedy teraz zagramy razem w batla2 :?: :arrow: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2005, 18:08 

mirobanan1 napisał(a):

eeee zalecenia qup nowy wentylator ale jak tyś to zrobił niewiem

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2005, 13:06 

Xelo14 napisał(a):
mirobanan1 napisał(a):

eeee zalecenia qup nowy wentylator ale jak tyś to zrobił niewiem

Wiesz niewiem, ty było tak: grałem w BF'a miałem zwykłe ustawiania(własny pusty serwer) i esc - zmiana ustawien dxwieku itp i jak wróciłe do gry nagle zaczoł głośno działać komp, myslę okej czasami tak mam.

Po chwili troche tak dziwnie sie czuje - wlanczam Everasta i patrze - wantylator który normalnie działą 3000rpm ma nagle 6000 :shock: Patrze na obudowe, a tam niekręci się wogle wentylator na zasilaczu, tylko jeden dodatkowy pod tak wył, ledwo wyrabiał, dlatego tak głosno się zrobiło :D

Tarez mam głupie przyzwyczajenie że jak wlanczam kompa - sprawdzam czy sie wentylator kręci, wchodze w BF'a patzre czy sie wantylatro kręci, wchodze na ts'a - patzr czy się kreći tp :lol: :lol: :lol:

miro

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2005, 16:50 

Majak super jak mnie oszołomi to mam 3 fpsy :D sprawdzałem Dziś :lol: Nie wiem Kiedy pomyslimy cos 8) Narazie sledze Mira Wiatraki :lol: Wg mnie tak czy siak przeciez na 22khz powinno wszstkim wszystko chodzic ;] moj kumpel ma podobna konfiguracje do waszych duronek 800mhz 256ramy i GF4 mx 440 64/64bit i smiga az sie prosi wlasnie na 22khz w 800x600 wszystko Mendium :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2005, 19:23 

Ja mam taki problem - grjac w infantry w ogole nie moge w nikogo trafic - zaden moj pocisk celowany IDEALNIE W HEDA nie trafia podczas gdy moj przeciwnik spokojnie mnie zabija. To samo gdy strzelam w inne czesci ciala. Nie mowcie mi ze lama jestem bo tu chodzi o to ze mam 30 FPS na grafie High i 38 na Low.

Moj komp - grafa. GeForce 4 MX 440 64mb - proc Athlon XP 1800+, pamiec 2x256 Sdram, Karta muzyczna zintegrowana - wiem ze to mogla by byc tego wina ale ja mam Sound tez na low....
Istneije tez druga mozliwosc- Internet Radiowka 128.Mam z nia taki problem ze przy co drugiej walce infantry od razu gdy zaczynam sie z kims strzelac wyskakuje warning. Tak samo gdy lecac samolotem chce nawiazac walke w powietrzu - WARNING. Dodam ze pingi mi strasznie skacza ale gdy jestem na pustyni i nikogo nie widze to nawet przy pingu powyzej 200 nie mam warninga - JAKIM CUDEM? A innym razem przy pingu 20 wyskakuje mi MEGA WARNING no i lecac samolotem spadam....
PS: co do walki ifantrywiem ze duze znaczenie maja pingi no ale ich nie moge poprawic- czasem mam 20 po chwili skacze na 50 pozniej 100 i tak dalej nawet do 800 dochodza. Skanowalem kompa roznymi programami antyvirusowymi no i nic nie pokazaly.
Problem jest dosc wkurzajacy bo juz dlugi czas go mam - myslalem ze to wina netu no ale niestety nikt nie chce mi go naprawic - Tak tak Admin sieci też!

Tutaj dodaje screeny - pierwszy to moje ustawienia na ktorych gram praktycznie od zawsze- grafa 800x600x32@60 LOW z tym ze view distance 100%
Screen 1- http://members.lycos.co.uk/grigorij0/grafa1.jpg

Screen 2- http://members.lycos.co.uk/grigorij0/grafa2.jpg - slabo widzoczne FPS ale jest 30 (zapomnialem wylaczyc radia:P)
Tutaj sa ustawienia - 800x600x32@75 reszta tak samo jak wczesniej.
w pliku Video cos tam .... mam dodane renderence.lockfps 50 - czy jakos tak w kazdym badz razie napsialem dobrze ale teraz nie chce mi sie od nowa szukac teg pliku . Zrobilem to tak jak ktos tu na forum napisal.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2