Teraz jest 12 kwi 2025, 14:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 00:44 
Moderator forum

Ja gram zwykle na PRGK lub TacOps z xywą ..... hmmm.... nie zgadniesz... ;) :D (XENA) :D
Może sie kiedyś spotkamy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 21:01 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Ja gram zwykle na PRGK lub TacOps z xywą ..... hmmm.... nie zgadniesz... ;) :D (XENA) :D
Może sie kiedyś spotkamy ;)

Mam nadzieję. Łatwo mnie poznasz .. po dużym wyniku w death ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2003, 00:18 
Moderator forum

To bedziemy w tabelce obok siebie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2003, 01:11 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
To bedziemy w tabelce obok siebie ;)

Wpisz w statystykach ===Tomy===[PL] .. jaki winik ? Dokładnie, nie istnieje :P
Skrypt nie łapie === :wink:

Tytuł: To
PostNapisane: 26 maja 2003, 06:47 

ja coś od siebie. Witam Panów ;)
Na polskich serwerach jest wysoki poziom. Prawda. Ale to dlatego, że większość graczy to "klanowicze" po treningach, poradnikach itp;) 90% ludu ma taktyki (niestety często chamskie) na nabijanie fragów, i nie grając tym samym sposobem ciężko ich dogonić....Tak się to w koło kręci. Pierwszorzędne jest stanie czołgiem (tak aby nie zająć flagi) przed spawnem przeciwnika na mapce Berlin. Ja sie pojawiam wraz z kumplami a tu pluton egzekucyjny tarararara i od nowa - super sprawa.......
Gram częściej na zagranicznych serwach, jakoś mam tam większą satysfakcję, i praktycznie nie mam lagów a tu mi się zdarzają.
Przedwczoraj zabił mnie koleś (walił kilka razy z czołgu do mojego czołgu), zapodałem mu text "ślepy jesteś?" to wyzywka że Boooże...... klanowicz....heh to ta "kultura klanowa", dzięki bardzo.

Tytuł: Re: To
PostNapisane: 26 maja 2003, 07:54 
Moderator forum

KZI napisał(a):
ja coś od siebie. Witam Panów ;)

Zgodzę się. Już zdążyłem zauważyć i osobiście posmakować „kulturę” polskich graczy kiedy to, gracz (o xywie mi niezapamiętanej) na pewno z jakiegoś klanu z racji obecności skrótu nazwy klanu do którego przynależał .. poczęstował mnie w Berlinie .. pociskiem z bazooki.
W takich chwilach zażywam głębszy łyk kawki i bawię się dalej. Nie wdaję się w zbędne dyskusje i prowokacje, gdyż z reguły i doświadczenia życiowego wiem, że nie warto wywoływać burzy w szklance wody. Co do kultury i metod wysławiania, to z całą odpowiedzialnością muszę stwierdzić, że niestety, ale polska scena MPlayerowa to średnia wieku 15-18 lat gdzie „młodzi” w tej kategorii wiekowej nie przebierają w słowach. Mam ciężką praktykę z racji 1,5 rocznej gry w MOHAA.
Bez urazy dla prawdziwych graczy ;-) nie zważając na wiek -:).
Jestem początkującycm graczem BF1942. Na forum także od niedawna. Uważam, że radość z gry jest wielka, jeszcze większa z możliwości poznania tu (wirtualnie) kilku wspaniałych osób, którzy bezinteresownie znoszą wszelkie niejasności i służą dobrą radą. Z takimi to chętnie palce rwą się do sieciowej zabawy .. tylko ten ciągły brak czasu ... ;-)

Tytuł: Widzisz,
PostNapisane: 26 maja 2003, 09:50 

u mnie z czasem też nie najlepiej ;)
Rano odwoże żonę do pracy do Sosnowca na 7.00 (ponad 20km mamy), i wracam z powrotem, przecinam Rogożnik (nasze miejsce zamieszkania) i jede dalej do Pyrzowic na lotnisko (w sumie wracam ponad 30km). Staram się tam o pracę w firmie kurierskiej-szkole się tam teraz 3 tydzień. Po 4h jade od razu do kiosku (20km) do Piekar Śl. Sprzedaje gazety ;) O 18 kończę, jeżeli trzeba jadę jeszcze po towar. Średnio jestem o 20 w domu, chodzę spać o 24. Na razie kasy nie mam żadnej, nieciekawe widoki na przyszłość, no, ale ludzie naokoło mnie są zadowoleni, że "coś robię" ;) Gorzej tylko ze mną heh. Aha, prócz tego mam sobota-niedziela studia-1 rok magisterki- więc prace będe pisał chyba na kolanie. Na szczęście nie mamy jeszcze bobasa, bo byśmy się nie wyrobili ;)
Pytanie - jaki Ty masz sprzęt, że grasz w Bf'a AA4x4, 16Anizo ???? 2500-3000mhz???

Tytuł: Re: Widzisz,
PostNapisane: 26 maja 2003, 10:00 
Moderator forum

KZI napisał(a):
u mnie z czasem też nie najlepiej ;)
Pytanie - jaki Ty masz sprzęt, że grasz w Bf'a AA4x4, 16Anizo ???? 2500-3000mhz???

Trafiłem na swojego ;-)
Z tym, że ja mam te szczęście mieć troszeczke więcej czasu, nawet mając już własnego 4,5 letniego bobasa ;-).

Co do AA i Anizo. W tej kwesti spokojnie wystarczy procesor klasy 1,6Ghz i mocne GPU. Osobiście posiadam lekko "wykręconego" AXP 1700+@11x200 1.6V = 2,2Ghz, chłodzenie standard 5V.
Jak zapewne zauważyłeś miałem problemy z czytelnością czcionek. Wyłączenie w/w bajerów, które w BF-ie i tak są naciągane tylko przez sterownik pomogło załatwić mój problem. Grunt, że jakośc obrazu nie spadła, a grywalność wzrosła ;-)

Tytuł: Re: Widzisz,
PostNapisane: 26 maja 2003, 11:15 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
Jak zapewne zauważyłeś miałem problemy z czytelnością czcionek.

fakt, czcionki w BF dziwnie sie zachowuja przy anizo i AA, dlatego ja tez to mam wylaczone, chociaz nie musialbym bo mam troche bardziej wykrecony komputerek niz 200x11 ;)

PostNapisane: 26 maja 2003, 11:26 

===Tomy===[PL] napisał(a):
Witam.
Co więcej .. nie mogę w żaden sposób zamknąć gry ;-(
Tylko sztywny reset ;-(

Wszystkiemu winne wybrakowane sterowniki ATI.

Problem z BF1942 i potrzebą twardego resetu jest związany z Catalystami.

Dopiero wersja Cat.3.4 rozwiązuje problem wieszania sie gry podczas wychodzenia z niej gdy włączony jest AntyAliasing.

Ściągnij Cat 3.4 i baw się ...

PostNapisane: 26 maja 2003, 12:04 
Moderator forum

NaYReL napisał(a):
Ściągnij Cat 3.4 i baw się ...

Nowe katalizatory zessałem 10 minut po tym jak się ukazały na oficjalu.
Dzisiaj jeszcze powrócę testowo do wersji 3.2
Starsze, ale bezapelacyjnie .. najlepsze i najmniej problematyczne.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 19:07 
Moderator forum

Uwaga, co do graczy - mam wrażenuie, że rzeczywiście niektórym (na szczęście są to pojedyncze przypadki) fakt przynależenia do dobrego klanu mąci w głowie - zaczynają byc aroganccy dla innych graczy. Ja bym był za tym, alby zapisywać klany i xywki i podawać na oficjalnym forum - jak narobi się takiemu trochę wstydu to może się poprawi (a jeżeli nawet nie, to "jego" CL będzie miał nad czym pomyśleć).

Co do rakiety w twarz - mi tesz niekiedy zdarza zapomnieć się. Np. grałem 2 godziny japcami i zabijałem jankesów. Zmieniłem team i odruchowo wpakowałem serie z bara pierwszemu jankesowi jaki się napatoczył (to był bardziej odruch niz planowana akcja). Chciałem napisać - "zabiłem spawncampera" ,ale looknełem kogo zabiłem i jedyne, co napisałem było "SRY". Pisze to, aby uzmysłowic, że rózne rzeczy się zdarzają i nie zawsze są spowodowane brakiem dobrej woli...

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 20:50 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Uwaga, co do graczy - mam wrażenuie, że rzeczywiście niektórym (na szczęście są to pojedyncze przypadki) fakt przynależenia do dobrego klanu mąci w głowie - zaczynają byc aroganccy dla innych graczy. Ja bym był za tym, alby zapisywać klany i xywki i podawać na oficjalnym forum - jak narobi się takiemu trochę wstydu to może się poprawi (a jeżeli nawet nie, to "jego" CL będzie miał nad czym pomyśleć).

Owszem, zdążyłem już zauważyć aroganckie podejście "pseudo klanowiczów". Uważam jednak, że są klany i klaniki. Te bardziej i mniej (lub o zgrozo w ogóle) doświadczone. Zdaję sobie sprawę, że są klany "podwórkowe"; kolega 13 latka, szepnął na ucho do drugiego z pomysłem założenia klanu, następny .. i masz kilka osób, które podczas walki uzywaja wszelkich metod.

_XENA_ napisał(a):
Co do rakiety w twarz - mi tesz niekiedy zdarza zapomnieć się. Np. grałem 2 godziny japcami i zabijałem jankesów. Zmieniłem team i odruchowo wpakowałem serie z bara pierwszemu jankesowi jaki się napatoczył (to był bardziej odruch niz planowana akcja). Chciałem napisać - "zabiłem spawncampera" ,ale looknełem kogo zabiłem i jedyne, co napisałem było "SRY". Pisze to, aby uzmysłowic, że rózne rzeczy się zdarzają i nie zawsze są spowodowane brakiem dobrej woli...

Mi sie wczoraj zdarzyła ciekawa rzecz. Akcja gry nabrała tempa, było ostro, nawet już umiem startować i utzymać się 60 sekund w powietrzu ;-), czekając na respawna nerwowo klikalem mychą, wskoczyłem na mapkę i postrzeliłem kolegę .. nagle jakiś lekko nadpobudzony małolat nawyzywał mnie od TK, i różnych .. Druga ciekawostka, biegne do swojego ulubionego Iliuszyna a tu nagle słysze pif-paf i coś mi ubywa energii witalnej. Kurcze, szybko mój ulubiony bieg tyłem ... a tu koleś z teamu zdenerwowany, że biegi mam nieco szybsze od niego i zamierzam zabrać mu samolot. No nie wytrzymałem ... kulka w oczy kosztem odjętego skilla. Byli to tzw. wolni strzelcy. Wczoraj miałem bardzo interesującą grę. Jakimś cudem, jakiemuś nawiedzonemu wolnemu strzelcowi wszedłem w linię ognia. Dowiedziałem się, że jestem debil, etc .. No tak, kretyna próbującego w grupie dwóch T-34 i jednego wozu opacerzonego walić do Sztukasa z pistoletu .. czemu nie. Przytoczyłem mu tylko wątek na niniejszym forum odnośnie kultury ... i na tym koniec. Zamknął się. Najwyraźniej kolejny niewrośnięty emocjonalnie gimnazjalista próbował swoich możliwości para-manaualnych.
Czasami, żałuję że dzisiejsze gry MP (ogólnie nie mamy jeszcze tak spopularyzowanych szybkich łącz i technologii) nie oferują możliwości przesyłania obrazu celem podglądu .. obrażanego gracza. Wielu nauczyło by to pokory ...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 01:05 
Moderator forum

Chłopie.. przejmujesz sie że takie chamstwo jest w BF-ie, to znaczy, że nigdy w CS-a nie grałeś. To w BF-ie jest jeszcze powaznie ograniczone - nie każdy potrafi w tą gre grać (wiele ustawień). W CS widziałęm często jak miszczu który nie potrafi nawet sobie skonfigurować klawiatury (gra na domyślnych ustawieniach) wymyśla innych o lam i cieniasów, bo sa w teamie który przegrywa.
Jest to inny typ zachowania które mnie nerwi - maksymalne cfaniactwo. Nieraz spotkam ludzi którzy strasznie się rajcuja że maja ******* statsy. A grają w teamie który wygrywa i z tego tylko wynikaja ich statsy - ten przegrywający zwykle startuje z gorszej pozycji i ogólnie ma gorzej... Czy nikt z was nie spotkał się z sytuacja, że team, który przegrywać zaczyna pustoszeć? Dziwnym trafen niektórzy przenoszą się do tego który wygrywa. Albo, że ludzie wchodzący na serwa dołączają się do "lepszego" teamu. Ja zwykle (poza drobnymi wyjatkami) dołaczam się tak, jak komputer zadecyduje (tzn. nie zmieniam na starcie teamu). Jedynie w trakcie gry, jak widze jakąś rażącą dysproporcje zmnieniam team na ten słabszy - lubie wyzwania. Ale niedawno spotkałem goscia, który nabijał sie, że mam słabe statsy - grało nas 3 w moim teamie przeciwko 7. Gdy mu zaproponowałem, że mozemy się zamienić i wtedy zobaczymy zbył mnie milczeniem. I jak tu sie nie wqurzyć ? Wytłumaczyłem mu, co o nim myśle w bardzo dosadny sposób i napisałem exit w konsoli - miałem cały wieczór zjebany...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 09:22 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Chłopie.. przejmujesz sie że takie chamstwo jest w BF-ie, to znaczy, że nigdy w CS-a nie grałeś.

Przyznaję, CS mi nie przypadł do gustu. Natomiast w MOHAA pomimo, że spotykało się różnych typów nie było, aż takich problemów. Problemem byli/są gracze używajączy cheatów .. takich powinno się eliminować na wieczność .. psują całą zabawę.

_XENA_ napisał(a):
I jak tu sie nie wqurzyć ? Wytłumaczyłem mu, co o nim myśle w bardzo dosadny sposób i napisałem exit w konsoli - miałem cały wieczór zjebany...

<ciach>

Widzisz; ja wszelką grę na sieci z racji ryzyka spotkania przeróżnych "typów" traktuję mniej ambitnie i głównie jako zabawę. Faktem jest, że współpraca ze wspólnej gry przebiega o wiele przyjemniej i mniej nerwowo, jeśli masz z owego wspólnego teamu wsparcie. Gracze reagują na Twoje prośby, wspomagają "ogniem" .. etc. Takich też już zdążyłem poznać. Ostatnio grało mi się bardzo przyjemnie kierując tankiem Alliantów, a kolega o xywie Afaik "FUNNY JOE" .. grało się rewelacyjnie.
Jak pisałem .. nie przejmuje się nieodpowiednim zachowaniem "niewychowanych" pseudo-graczy ;-) Na koniec przyznam rację .. jest wielu indywidualistów grających dla statystyk.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2