PhoeniX napisał(a):
Holman napisał(a):
dlaczego uwazasz ze chodzi gorzej na 98/me?
Wręcz przeciwnie !

Napisałem przecież że "grasz pod Windowsem XP/2000 pod którymi BF chodzi beznadziejnie w porównaniu do ME/98."
Czyli chodzi beznadziejnie na XP/2000 w porównaniu do ME/98 pod którym chodzi znacznie lepiej.
A 512MB to wcale nie jest wystarczająca ilość do płynnego działania na XP. Na wszystkim na full i 1024x768 diodka HDD czasami potrafi się zaświecić i to przeważnie w najmniej oczekiwanym momencie (np.przy nalocie samolotem)

Nie mówiąc już o tym że wydajność grafiki spada i to drastycznie na windowsach z rodziny NT. Jak ktoś chce mieć płynniejszą gre w BF a nie chce kasy wydawać na nowy sprzet to wystarczy zmienić windows na 98/ME

no tak machnalem sie, mialo byc odwrotnie, mimo wszystko jest to dosc syskusyjna teoria ale nie gralem w Bf na 98 (i nie zamierzam) wiec nie bede sie na ten temat klocil

, jednak ja nie mam zadnych przyciec u siebie i nie jest dla mnie zadnym problemem gra w rozdzialkach rzedu 1280x ... przy 512 ramu, ale musze powiedziec ze nie masz racji ze 512 nie wystarcza do plynnego dzialania xp, wystarcza jak najbardziej, laduje sie cale jadro sys do ramu i jest ok, porownaj sobie ilosc pamieci fizycznej i zadeklarowanej, jesli zadeklarowana jest mniejsza niz fizyczna to jest git, jesli jest wieksza to trzeba wiecej ramu, wszystko zalezy od tego ile masz uslug i procesow wlaczonych i jak ramozernych aplikacji uzywasz, ale powtorze: dla normalnego usera 512 jest do xp jak najbardziej, aczkolwiek ja jestem "nienormalny" user i bede mial 1gb niedlugo bo lubie miec duzo ramu