Teraz jest 8 kwi 2025, 17:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 03:22 

ja mam org za ktorego dalem calutkie okragle 129zł kupilem ta gre w empiku w galericentrum w szczecinie :!: i zadnych problemow nie mam moral z tego taki : chcesz grac w bf? kup orginał !

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 04:03 
Moderator forum

Ludzie zabierajacy głos w dyskusji są porzadni i nie muszą nikomu tego udowadniać - jestes tu nowy więc ich nie znasz - looknij w archiwum, a zobaczysz czy tak naprawde się znaja, czy nie. Jedynie nudzi ich tłumaczenie każdemu po kolei dlaczego trzeba miec oryginał (a takie posty jak twój zdarzają się średnio raz na tydzień). Ja ci jednak spróbuje to wytłumaczyć (kilka osób udało mi sie jusz przekonać). Pominę problem używania kradzionej gry (tak najwłasciwiej mozna określic pirata) i tematyke z tym zwiazaną. BF to gra sieciowa. - granie w pirackiego BF-a to tak jak patrzenie na ciastko przez szybke. Pirat daje jedynie przedsmak prawdziwej gry - mozna ją przejść w singlu kilka razy, ale ogólnie jest to zabawa na max tydzień - dwa. Potem ci sie po prostu znudzi. Możesz grac po LAN-ie z kilkoma kumplami w towarzystwie botów, ale to tesz jest udawanie gry - boty sa schematyczne i po prostu głupie. Po sieci na piracie nie pograsz - nawet jak uda ci się połaczyć z pirackim serwerem to jakość będzie słaba - duzy ping, packet loss itp. - zamiast grac bedziesz się złoscił, że zabijaja ciebie, a ty nawet nie widzisz skąd bo masz lagi.
Za to mając oryginał dostajesz dostęp do kilku tysiecy serwerów na całym swiecie. Na tych najlepszych (i najblizszych) bedziesz miał pingi pomiedzy 10 a 60 (zalezy od twojego połączenia z internetem - zakładam, że masz coś lepszego niz modemm - ja na SDI mam na polskich serwach pingi 30-50) czyli dobre. Będziesz mógł spotykać masę ludzi i sprawdzać swoje umiejętnosci w walce/współpracy z nimi. Możesz (jeśli chcesz) sprawdzić jakimi graczami są Holoman, Citym@n, Blade, Wojt, Lis, czy ja - można nas czesto spotkac na polskich serwach. To nie jest gra z botami - każdy z graczy myśli i stara się współpracować z innymi - boty tego nie potrafią. Naprawde niesamowite jest jak wraz z 15 innymi graczami szturmuje się plaże Omaha broniona przez 16 innych ludzi. Jeden snajper daje namiary niszczycielowi, dwóch innych ludzi używajac tych namiarów niszczy za pomoca dział niszczyciela czołgi na skarpie, a w tym czasie piechota chowajac się za Shermanem szturmuje bunkier. Powiem tylko, że na największych serwerach może na raz grać nawet i 64 graczy - tam dopiero jest jazda. Takie akcje długo sie nie nudzą - za każdym razem jest inaczej - boty maja wyznaczone ścieżki po których się poruszają, ludzie nie - zawsze cię może ktos zaskoczyć. Po pewnym czasie - stajesz się coraz lepszy - gra nabiera nowego wymiaru. Zamiast ganiać i strzelać zaczynasz coraz bardziej grać drużynowo, współpracując z innymi aż dołączasz do jakiegos klanu i w tym momencie odkrywasz gre na nowo. Nie tylko biegasz i wymiatasz, ale zaczynasz realizowac jakąś strategię. Gracie razem w CB (taka liga), trenujecie, myslicie nad strategia na przyszłość - ogólnie okazuje się, że BF to nie tylko ganianie i strzelanie, ale dużo więcej - ta cała otoczka związana z nim jest tak samo zajmujaca, jak sama rozgrywka. Inaczej mówiac masz zajecie na tygodnie. A jak ci się znudzi zwykły BF - mozna zainstalować jakiegoś moda do niego - powstaje ich sporo (Wietnam, Wojna w Iraku, Gwiezdne Wojny, Interstate82, Mad Max, piraci - tematyka jest na prawde zróżnicowana) i w niego grać - zabawa zaczyna sie od nowa.
Ja odkąd dopadłem BF-a praktycznie w nic innego nie gram (a mam dostęp do praktycznie wszystkich piratów-nowości) bo czasu nie mam. I jest tak od początka stycznia - kupa czasu, co nie? Ile w tym czasie wydałeś na piraty? Pewno wiecej niz ja na ta jedna grę. Tak więc mimo, iż wydaje się, że 129 złotych za oryginał (w porównaniu z ceną za pirata) to sporo jakby się zastanowić - okazuje sie, że nie jest to az tak dużo. Moim zdaniem było warto - kupiłem i nie żałuje. Pomysl nad tym...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 11:29 
Moderator forum

pbohusz13 napisał(a):
Dzieki za pomoc.W koncu sie doczekalem jakis pozadnych ludzi a nie Ci co mieli jakis czas problem z tym czy gra jest orginalna czy jest piracka.Jak widzicie cwaniaki co myslicie ze cos sie znacie takie bledy wyskakuja nawet w grach orginalnych i co wy na to???.Smiac mi sie z was wszystkich mondralinskich chce.I kto tu sie osmieszyl?? panie Holnam hihihihihi

no ladnie XENA osmieszyles mnie ;) ;), lol

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 11:40 
Moderator forum

Holman napisał(a):
pbohusz13 napisał(a):
Dzieki za pomoc.W koncu sie doczekalem jakis pozadnych ludzi a nie Ci co mieli jakis czas problem z tym czy gra jest orginalna czy jest piracka.Jak widzicie cwaniaki co myslicie ze cos sie znacie takie bledy wyskakuja nawet w grach orginalnych i co wy na to???.Smiac mi sie z was wszystkich mondralinskich chce.I kto tu sie osmieszyl?? panie Holnam hihihihihi

no ladnie XENA osmieszyles mnie ;) ;), lol

:oops: Sorry, :oops: że przez mojego posta wyszedłeś tak jak wyszedłeś :oops:

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 12:21 

Już nie raz ten temat był wałkowany i nie raz ktoś tłumaczył to o czym powiedział Xsena, nie wiem z czego to wynika, chyba nikomu się nie chce pomyśleć nad problemem, a najprościej palnąć: Kup oryginał. Ja już nie wiem czy te słowa padają całkiem serio czy w ramach żartu.

Apropos tego tematu to akurat FAILED TO CONNECT TO SERVER nie jest standardowym komunikatem wyskakującym przy próbie grania online na piracie, a raczej CD INVALID czy coś w tym rodzaju.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 13:23 

sorry ale zawsze jes tak samo gosciuna piratku biedaczek nie moze grac na sieci to zaklada konto i odrazu 1 post to pomocy bo nie moze grac na sieci albo ze gra jemu skacze :twisted: always coca cola wiec o co biega nie masz praw do gierki to sie baw w ciuciu babke i mi nie sciemiaj ze masz gre kupiona w sklepie OK, a nie razem z warzywami nie jestes tu 1 taki cfaniak i nie ostatni :twisted:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 14:23 

Ehh i tak w koło Macieju. Blade zrozum, że gra piracka nie jest pod względem jakości gorsza od oryginału, a może wręcz przeciwnie, widziałem na tym forum temat o pękających płytach BFa. Jedyne co kupiliśmy w sklepach to numer seryjny i powiem Ci, że gdyby na półce w sklepie leżało opakowanie z Bfem, a obok oryginalnie zapakowana koperta z nadrukowaną w środku kartką zawierającą jedynie numer seryjny i gdyby ta koperta była 10PLN tańsza niż gra w pudełku to wybrałbym zapewne właśnie tą kopertę i pewnie nie byłbym jedyny.

Ciekawostką jest również, że na wszelakie problemy nawet te, że "gra jemu skacze" radą jest: Kup oryginał, a nie spotkałem się jeszcze z odpowiedzią: Kup oryginalny system operacyjny, może to dlatego, że... eee nie możliwe. :wink:

Napisałbym jeszcze coś o serverach linuxowych, ale o tym już wspominał [Night]Max, więc nie będę się powtarzał.

PS: Sorki Xena za Xsenę. :?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 15:14 
Moderator forum

Właśnie tu sie mylisz - nie wiem,czemu, ale piraty RÓŻNIĄ SIĘ OD ORYGINAŁÓW. Chcesz prykłady - dam jeden - mam pirackiego R2R - załatwiłem zanim mogłem oryginała dostać. Niby jest O.K. - instaluje sie, przegrywam cracka, odpalam, włanczam mapke... I tu niespodzianka - nie ma 70% odgłosów. Plik z nimi został w trakcie piratowaia uszkodzony? Tak więc nie słysze wystrzałów, odgłosów pojazdów itp. (ogólnie mało słychać). Instaluje chwilkę później oryginalnego R2R (nie musze cracka pakować) i tu niespodzianka - wszystko jest O.K. Drobiazg, co nie?

Poza tym pamietam była kiedyś dyskusja - gosciowi sie coś wieszało przy uruchamianiu - miał jednak kase więc kupił oryginalnego BF-a (po naszych namowach) i wiesz co? Nie miał jusz więcej problemów - ten sam komputer, system - zainstalował i od razu poszło. Dziwne, ale prawdziwe.

Z czego ta różnica wynika? Chyba głównie z tego, że crackerzy łamia zabezpieczenia w pospiechu - chcą "wypuścić" grę jak najszybciej po jej premierze (to oznacza dla nich spora kase) i czesto przez to tobia to niedbale - potem z ich niedoróbek wynikaja problemy. Także sposób rozpowszechniania piratów (image przez internet) powoduje czasami błędy powstałe w wyniku przekłamań "na łączach" (niby jest to zabezpieczane, ale jednak się zdarza). Pirata jednak to mało obchodzi - jeżeli da się nagrać na CD i jako tako działa - jest OKI. On w to nie gra - on kupi na oryginał - a klient jak zapłaci to jusz jego problem.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 16:25 

Wszystko to można poskładać w jedną całość.Ja osobiscie wole kupować orginały,ale tylko i wyłącznie jeśli będe w daną gre na netku pogrywał przez długi czas.Wychodze z założenia że nie ma sensu załatwiać pirata i bawic sie w szukanie cd-keyów czy też cracków skoro można isć do sklepu i kupic orginał który wcale nie jest aż tak drogi.Następna konkluzja która nasuwa sie sama to mianowicie szukanie przez ludzi cd-keyów na internecie które w rzeczywistości jest daremne.Internet jest ogólnodostępnym zródłem informacji oraz najwiekszą bazą danych w której można znaleść wszystko jeśli tylko wie sie gdzie szukać.Ogólnodostępny oznacza że osoba która ma pirata,szuka cd-keya który i tak używany jest przez kilkaset/kilkadziesiat osób w internecie.Jeżeli cd-key którego używamy pochodzi z internetu oznacza to że nie jest to klucz z pierwszej ręki i z pewnościa natrafimy na wiele trudności z grą w internecie,np: your cd-key is used,valid cd-key,no response from server,your not allowed to play here lub też podczas gry nagle zostaniemy wyrzuceni z serwa.Ja osobiscie gram w BF'a oraz Raven Shielda.Na początku miałem pirata Raven shielda ale bardzo szybko przeżuciłem sie na orginał.W RS są dokładnie takie same problemy jak w BF1942.Po wpisaniu klucza,zostajemy zalogowani do ubi.com.Gra sprawdza czy ktoś inny nie używa naszego cd-keya.Jeśli cd-key pochodzi z internetu to oczywiste jest że nie ma takiej możliwości żeby ileś tam milionów graczy nie miało takiego samego cd-keya,co prowadzi do tzw przepychanki.RS ma to w sobie że po zakończeniu misji i w czasie zmiany mapy wylogowuje sie z serwera i dopiero przy ponowym połączeniu sprawdza cd-keya.Czyli jeśli wgrywa nam sie mapa,a drugi gracza z tym samym cd-keyem wszedł na innego serwa to automatycznie wyrzuca nas do głownego menu z komunikatem o ponowną weryfikacje klucza.Jeśli chodzi o mnie to uważam że obie gry zasługują na to żeby posiadać orginały i nie uważam żeby kupowanie pirata i bawienie sie w krakowanie/patchowanie i szukanie cd-key'a który i tak jest już używany przez milion innych graczy sprawiało komukolwiek przyjemność.BF i RS mają bardzo dobre zabezpieczenia i nie ma możliwości żeby ktokolwiek grał na jakim kolwiek serwie z tym samym kluczem. :wink: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 16:30 
Moderator forum

(NeW)Ambo napisał(a):
Wszystko to można poskładać w jedną całość....... zabezpieczenia i nie ma możliwości żeby ktokolwiek grał na jakim kolwiek serwie z tym samym kluczem. :wink: 8)

w pelni sie zgadzam, jak na pierwszego posta to bardzo ladnie zadebiutowales, witam na forum

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 16:56 

Ja również witam i ciesze sie że ci sie podobało. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 17:19 
Moderator forum

end of story
koniec wakowania jednego i tego samego...
papa

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2