Teraz jest 26 lut 2025, 15:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 sie 2003, 09:21 
Moderator forum

Kaspar napisał(a):
Mam wingmana digital 3d. Fajny joy :) Problem polega na tym że popsuła mi sie trzecia oś. To się zdajsie nazywa twist hand. Musze wyłączac bo zawsze mi znosi w lewo.

To jest przypadłość Logitecha. Niestety ... :(
W czerwcu zakupiłem nowego Wingmana Digital Extreme 3D.
Od razu wyczułem przypadłość do lekkiego przechyłu na lewe skrzydło :?
Sądziłem, że to tylko w BFie. Niestety ... te joy'e tak mają.
Co ciekawsze; w prawdziwych simach nie robi to wielkiej szkody np. IŁ-2
Jeśli odchył (przeważnie lewa strona) mieści się w tolerancji wartości niezbędnej do kalibracji serwis nic nie pomoże.
Od tego właśnie jest soft kalibrujący.
Pozostaje kwestia wprawy.
Gorzej mają Ci, którym faktycznie mocno się sypie - jak autor wątku.
Na Twoim miejscu pokusiłbym się wstępnie o konsultację z serwisem.
Z reguły każdy Logitech wymaga leciutkiego ruchu w prawo względnie kalibracji. Z czasem zapomninasz i się .. przyzwyczajasz.
U ciebie jest inaczej ...

Co do Death Zone jak piszecie ...
Może to pomóc, ale w tym momencie za duża wartość spowoduje wolny czas reakcji .. co w walce powietrznej nie jest wskazane.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 09:42 

Dzięki [Night]Max. Własnie o coś takiego mi chodziło. Wiem że to może troche głupio brzmi ale nie mogłem nigdzie znależć namiarów tego oddziału.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 18:48 

Prawie wszystko jasne, ale...
Jak to jest możliwe, że program kalibrujący Logitecha nie kompensuje Wam tego odchyłu?
Czy po wejściu we właściwości Wingmana wskazówka "Handle Twist" w Waszym przypadku "stoi na środku"? U mnie tak właśnie jest i nie stwierdziłem żadnych odchyłów w locie.
Faktem jest, że Wingman bardzo żywo reaguje na małe nawet ruchy, ale to już kwestia gustu i ewentualnej regulacji w oprogramowaniu.
Tak tu klepię wesoło, bo sprawdzałem (przed zakupem Logitecha) dwa inne dżoje na usb (Rockfire i jakiś inny) i te latały na boki jak walnięte. Kalibrować się ich nie dało, bo miały autokalibrację :shock:
Start z lotniskowca był czystą loterią... Nie byłem pewny ilu polegnie wraz ze mną :?
Mediamarkt cierpliwy jest i wymieniałem do skutku... Szlag mnie wreszcie trafił i kupiłem Wingmana Force3D. "Sprężynka" na silniczkach trochę dziwi z początku, ale idzie przywyknąć.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 18:57 

Jak kupowałem joya to wszystko było ok i wskazówka była na środku ale jak pisałem wcześniej dwa lata temu stracił gwarancje więc mam go 3 lata. Przez ten czas nabawił się tej przypadłości;P Poprostu nie da się w programie kalibrującym ustawić środka bo co chwila odskakuje na bok a potem wraca i znowu i znowu....

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 19:18 

Już kapuję... Sam tak "lata" w spoczynku...
No to kupa. Może się zwyczajnie zabrudził?
Tak na marginesie. Logitech (obecnie) daje 36 miesięcy gwarancji.
Sprawdź czy na pewno już straciłeś gwarancję!

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 21:05 

Na 100% już nie mam kupiłem go jak jeszcze nie dawali :) A co do zabrudzenia to mógłbym przeczyścić ale mam obawy czy bym go złozył spowrotem. To nie to co stare dobre joye gdzie samemu się nowe balszki mątowało jak się popsuł :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 21:14 
Moderator forum

Kaspar napisał(a):
Na 100% już nie mam kupiłem go jak jeszcze nie dawali :) A co do zabrudzenia to mógłbym przeczyścić ale mam obawy czy bym go złozył spowrotem. To nie to co stare dobre joye gdzie samemu się nowe balszki mątowało jak się popsuł :)

Nie chciałbyś na takim joy-u z blaszkami latać - byłoby tak samo jak na klawiaturze...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 10:38 

co do twist handle -
tam w rączce jest taki drucik zawinięty na pętelke z dwoma końcówkami, ktore sa odpowiedziale na odchylenia raczki w prawo i lewo (ciezko to tak wyjaśnic). obie końcówki sa zahaczone o wypustki wewnatrz rączki.
jesli jedna z nich ci wyskoczyla - w co ciezko uwierzyc - to ci teraz moze sciagac w jedna strone.

musialbys rozkrecic raczke - ale uwazaj, bo ci sie moze posypac cala gora - wszystkie buttony z topu.

kiedys majstrowalem przy logitechu - ale mi padlo sterowanie na boki wiec rozkrecenie raczki nic mi nie dalo - i tak musialem kupic nowy.

w razie czego moge ci dac ten co mi sie popsul - akurat twisthandle chodzil dobrze do samej smierci

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 10:51 

Masca jak tak patrze na ten twój awatar to aż się boje :shock:

Pomiętosisz tak jeszcze z 2 miesiące i będziesz miał balony jak piłka lekarska, napewno będziesz zwracał uwage chodząc po mieście w skąpym topie z delikatnie "dyndającymi" piersiami........
rany juzek co ja widze ..... mhm już sobie zwizualizowałem, trzeba będzie płatną stronke zrobić, opatentować sposób, fortuna murowana ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2