Teraz jest 12 kwi 2025, 14:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2003, 13:26 

Radeon 9000 (200/450) na CelT 1.5 (fsb133), 384MB ramu, W98, DX9,Catalisty 3.0, SB Live.
W grze wszystkie opcje grafiki włączone, 1024x768x32, dzwięk 44Khz, EAX off bo sa z nim problemy (brakujące dzwięki).
W ustawieniach sterownika (używam rage3d 3.7) włączony W-Bufor, komprezja Z bufora na high,vsync off,compressed texture on, anizo 8x, fast z clear on.
Wszystko chodzi płynniutko :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2003, 13:46 

Ja mam Geforce Ti 4600 128 DDR i mi wszystko chodzi elegancko na maksymalnych ustawieniach i rozdzielczosci 1280:1024

you don't know the chances, I'm so blind, blind, blind.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2003, 22:07 

Mi nic nie chodzi dobrze :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2003, 16:19 

A CO GO OBCHODZI CO KTO MA LOL!!!!!!!!!!!!! POPROSTU ZAUWAZCIE ZE WSZYSTKIM DOBRZE CHODZI READON Z ATHLONAMI BO READON I PENTIUM'Y Z SOBIA NIE SA KOMPATYBILNE WIEC KOLES ZJEBALES SPRAWE KUPUJAC READONA I PENTIUMA.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2003, 01:40 

Ch0hlik.pl napisał(a):
BO READON I PENTIUM'Y Z SOBIA NIE SA KOMPATYBILNE

Weź nas nie męcz swoimi głupimi wywodami bo to co piszesz to po prostu zwykłe bzdety. Nadaje się to na na pl.rec.humor.najlepsze :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2003, 09:42 

LOL! czlowieku co ty gadasz przeciez kazde dziecko wie ze readon i pentium nie idą w parze(przynajmniej nie wszystkie i moga byc problemy).

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2003, 15:34 

Radeony nie mają nic wspólnego z procesorami pod względem kompatybilności !!! Wymagają AGP 2,4 lub 8x i na tym wymagania co do kompatybilności sie kończą. Co innego to problemy z zasilaniem, kompatybilnością z biosem i kilkoma innymi sprawami ale te problemy występują tak samo na platformach AMD jaki Intela. Wine za wszystko ponosza producenci płyt głównych, zasilaczy no i niestety sterowników do ATI które pozostawiają dużo do życzenia (np.problematyczny Smartgart). A pisanie postów w twoim stylu tylko wprowadza ludzi w bład. Może podaj jakieś źródło informacji bo jak na razie to widze same bzdety. Znam wiele osób co mają Intele i Radeony a całość procuje bez problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 02:00 

A sprawdz w Easy info jak rozpoznaje procesor ja mam dwa komputery na pierwszym rozpoznaje Athlona 1.2 poprawnie i gra chodzi płynnie natomiast na drugim nie rozpoznaje Athlona 2000+.Wspomne tylko że na drugim wszystkie inne gry chodzą dwa razy szybciej tylko Battlefield rwie niesamowicie więc nie jest to wina sterowników ani od płyty ani od karty ja naprzykład urzywam najnowszych.Aha jeszcze jedno Kumpel ma to samo i nie jest to zbieg okoliczności bo sprzęt zupełnie inny.

PostNapisane: 14 maja 2003, 00:02 

dedark napisał(a):
Czy ktos z was gra na Radku 9000? Ja mam 64 megowego, do tego Athlon XP 1800+ z 256 MB DDR333 i niestety nie da sie grac, ta dzampi :) Co ciekawe na poprzedniej karcie (GF2MX400) dalo sie grac REWELACYJNIE. Wnioskuje wiec, ze to wina sterownikow, lub tez konfiguracji... Poradzi ktos?

Zainstaluj Catalysty 2.5 ( i potem ewentualnie Control Panel z 3.2 pozwala na wlaczanie domyslne Synchronizacji Pionowej)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2003, 07:58 

3.1 bedą sprawować się dobrze, nie mam Control Panel tylko RAGE3D iwsio OK. system XP i jeszze nie grzebałem w ustawieniach karty (8500)

PostNapisane: 14 maja 2003, 13:42 

NaYReL napisał(a):
Zainstaluj Catalysty 2.5

2.5 ??? Ty wiesz ile one mają błędów ?
Po co polecać do czegokolwiek 2.5 jak są 3.11 ?

Cytuj:
( i potem ewentualnie Control Panel z 3.2 pozwala na wlaczanie domyslne Synchronizacji Pionowej)

Każdy Control Panel pozwala na włączenie vsync. Pozatym nie potrzeba control panela żeby ustawiać vsync. Tylko po co go włączać skoro z vsync gra bardziej szarpie ?

ps. Odpisałeś na posta który ma już miesiąc ponad :) niezły reflex ;)

PostNapisane: 14 maja 2003, 20:52 

PhoeniX napisał(a):
NaYReL napisał(a):
Zainstaluj Catalysty 2.5

2.5 ??? Ty wiesz ile one mają błędów ?
Po co polecać do czegokolwiek 2.5 jak są 3.11 ?

Jesteś laikiem w sprawach technicznych.
Jeżeli byś przetestował Catalysty 2.5 i 3.x i potem jeszcze byś porównał z opiniami na forum Radeona, to wiedziałbyś że 3.x zabierają Ci kilkadziesiąt fps`ów nie dając nic w zamian.

Mylisz się to właśnie 3.1 są błędne

Najbardziej dopracowane jednak sąCat 2.5

PhoeniX napisał(a):
Każdy Control Panel pozwala na włączenie vsync.

Każdy Control Panel pozwala ale nie ustawia na Zawsze właczony

PhoeniX napisał(a):
Tylko po co go włączać skoro z vsync gra bardziej szarpie ?

A słyszałeś o jakości i komforcie grania. Chyba nie wiesz co to jest VSync.
Jak ci szarpie to sobie kup lepszy komputer.

PhoeniX napisał(a):
ps. Odpisałeś na posta który ma już miesiąc ponad :) niezły reflex ;)

Jeżeli ty jesteś taki mądry to dlaczego ty nie potrafiłeś napisać czegoś sensownego, a nie pleciesz bzdury.

Nabijasz sobie statsy w pisaniu postów??

Idź pobiegaj za fragami w Quake`u.

PostNapisane: 14 maja 2003, 21:08 

>Jesteś laikiem w sprawach technicznych.

No to posłucham fachowca ;)

>Jeżeli byś przetestował Catalysty 2.5 i 3.x i potem jeszcze byś porównał z >opiniami na forum Radeona, to wiedziałbyś że 3.x zabierają Ci >kilkadziesiąt fps`ów nie dając nic w zamian.

Panie fachowiec po 1) Cat 3.11 dają lepszą jakość minimalnym kosztem wydajności 2) zawsze można ustawić jakość textur pod 3.11 na quality z high quality i mieć to co pod 2.5 plus poprawiona masa błędów 3) Poczytaj ile błędów poprawiają 3.11 w stosunku do 2.5 a potem dyskutuj.

>Mylisz się to właśnie 3.1 są błędne

No patrz ATI takie głupie i dobre drivery zastępuje złymi (3.0) żeby potem je jeszcze bardziej popsuć (3.1) po czym kompletnie je kaszanią (3.11) :lol:

>Najbardziej dopracowane jednak są Cat 2.5

Wiesz co to jest stuttering ? Chyba nie...

>Każdy Control Panel pozwala ale nie ustawia na Zawsze właczony

No i co z tego ? Jak masz w sterownikach vsync domyślnie włączony (a NIE zawsze) to i tak jego włączeniu decyduje aplikacja. A te mają domyślnie vsync on.

>A słyszałeś o jakości i komforcie grania. Chyba nie wiesz co to jest >VSync. Jak ci szarpie to sobie kup lepszy komputer.

Tu widać twoją powalającą wiedze :)
Poczytaj sobie lepiej o stutteringu i tym jakie sa z nim problemy pod Cat 2.x i dlaczego w ogóle wyszły 3.x bo wiesz tyle co nic a próbujesz fachowca udawać.

>Jeżeli ty jesteś taki mądry to dlaczego ty nie potrafiłeś napisać czegoś >sensownego, a nie pleciesz bzdury.

Napisałem już że polecam 3.11 bo sa najbardziej dopracowane ze wszystkich. Niedowidzisz czy co monitor ci przerywa ? ;)

>Nabijasz sobie statsy w pisaniu postów??

Powiedział to ten co sobie nie nabija :lol:

>Idź pobiegaj za fragami w Quake`u.

Że co ??? Gadasz facet od rzeczy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2