Teraz jest 1 gru 2024, 09:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 19:02 
Moderator forum

aha mnie tez sie przypomnialo, moze ci blokuja query port do serwerow ktory defaultowo do BF jest 23000, pogadaj z providerem jak jest z blokowaniem portow 14567 i wlasnie 23000, jesli blokuje to moze niech ci je przemapuje

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 20:08 

Holman napisał(a):
aha mnie tez sie przypomnialo, moze ci blokuja query port do serwerow ktory defaultowo do BF jest 23000, pogadaj z providerem jak jest z blokowaniem portow 14567 i wlasnie 23000, jesli blokuje to moze niech ci je przemapuje

Porty mam otwarte :/ Zainstalowalem sobie ASE i przez ten program moge sie polaczyc z niektorymi serverami ale przy zmianie mapy znow mam "failed to connect". Niebawem mnie szlag trafi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 22:21 

Ale czy tylq na wybranych mapach mozesz grac??
Bo to moze byc tez kwestia tego ze zle zainstalowal ci sie BF!!

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 22:54 

NeOn napisał(a):

Single player chodzi mi na wszystkich mapach. Pozatym przeinstalowalem calego bf

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 23:00 

No to ja juz niewiem od czego moze tak byc!!!
Zycze ci zebys szybqo odgadl co to jest!!
Pozdrawiam
NeOn :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 23:04 

A moze sprobuj u qmpla zainstalowac tego BF-a i wtedy zobaczymy czy to jest wina bf-a czy twego kompa!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2003, 23:52 
Oldboy Battlefield.pl

to mi smierdzi piratem....
bo kopie oryginalna kazdy ma taka sama 8)
powiem tak jak wchodza w single a w multi nie to:
zbanowali cie na niektorych serverach
masz powalone mapy(niewiem jak)
masz scrackowane pliki w grze (jakis neon helmet itp) i wchodzisz na server pure
masz pecha
wchodzisz na servery z inna wersja niz twoja (aktualna najnowsza wersja 1.5)
w grze w menu wybierania serverow ustaw sobie polaczenia na 56k ew na isdn
wiecej opcji nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 00:09 
Moderator forum

brt napisał(a):
NeOn napisał(a):

Single player chodzi mi na wszystkich mapach. Pozatym przeinstalowalem calego bf

Mapy do singla i do multi są różne (to nie te same pliki). To że działa mapa do singla nie znaczy, że mus działać jej odpowiednik multi.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 00:54 

okota-> koles mowi ze ma oryginał czytaj uwaznie...

Teraz tak.

Jesli nie masz firewalla i w łindowsaach sa odblokowane porty i firewall xp wylaczony to nie mam pojecia co to moze byc.
Byly kiedys jaja z patchem chyba z 1.4 na 1.45 ze jak sie zainstalowalo tylko UPDATE to nie działało . Moze sprobuj zainstalowac wersje 1.0 i patcha bezposrednio do 1.5 (jesli taki jest). Lub jesli tak robiles to spaczowac do 1.45 i potem update do 1.5. Watpie zeby pomoglo ale tonacy itd...

Jesli od roku nie reinstalowales łindołsów to moze wreszcie jest okazja i pora:)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 01:45 

Pepsee napisał(a):
okota-> koles mowi ze ma oryginał czytaj uwaznie...

Teraz tak.

Jesli nie masz firewalla i w łindowsaach sa odblokowane porty i firewall xp wylaczony to nie mam pojecia co to moze byc.
Byly kiedys jaja z patchem chyba z 1.4 na 1.45 ze jak sie zainstalowalo tylko UPDATE to nie działało . Moze sprobuj zainstalowac wersje 1.0 i patcha bezposrednio do 1.5 (jesli taki jest). Lub jesli tak robiles to spaczowac do 1.45 i potem update do 1.5. Watpie zeby pomoglo ale tonacy itd...

Jesli od roku nie reinstalowales łindołsów to moze wreszcie jest okazja i pora:)

Ja mam patcha calego 1.5 (143 mg) Nie wiem czy jest sens sciagac 1.45 oraz 1.45 - .1.50. Obawiam sie ze tu pomoze tylko reinstal windowsow. Co ciekawe maja sie bardzo dobrze a pracuja na tym komputerze juz 1.5 roku ( w tym czasie mialem w nim 2 rozne plyty glowne i 3 rozne procesory :lol: ) Strasznie mnie ciekawi czemu wystepuje ten problem skoro reszta chodzi bardzo dobrze. Gram w rozne gry online i nigdy nie mialem takich problemow. No nic narazie temat sobie odpuszczam bo nie mam czasu zrobic porzadkow i reinstalowac xp

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 02:29 
Moderator forum

brt napisał(a):
Ja mam patcha calego 1.5 (143 mg) Nie wiem czy jest sens sciagac 1.45 oraz 1.45 - .1.50. Obawiam sie ze tu pomoze tylko reinstal windowsow. Co ciekawe maja sie bardzo dobrze a pracuja na tym komputerze juz 1.5 roku ( w tym czasie mialem w nim 2 rozne plyty glowne i 3 rozne procesory :lol: ) Strasznie mnie ciekawi czemu wystepuje ten problem skoro reszta chodzi bardzo dobrze. Gram w rozne gry online i nigdy nie mialem takich problemow. No nic narazie temat sobie odpuszczam bo nie mam czasu zrobic porzadkow i reinstalowac xp

czy ty powaznie mowisz ze przy zmanie plyty glownej na inny model nie reinstalowales windy? :shock: :lol: ja wiem ze to jest mozliwe zeby doprowadzic winde do takiego stanu zeby nie robilo im to roznicy ale.... nie no nie mam pytan :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 04:38 

Holman napisał(a):
brt napisał(a):

czy ty powaznie mowisz ze przy zmanie plyty glownej na inny model nie reinstalowales windy? :shock: :lol: ja wiem ze to jest mozliwe zeby doprowadzic winde do takiego stanu zeby nie robilo im to roznicy ale.... nie no nie mam pytan :D

Nigdy wczesniej nie slyszalem o takim rozwiazaniu dlatego postanowilem sam to zrobic. Co ciekawe system odrazu sam sie dostroil do nowej plyty i procesora i wszystko chodzilo tak jak trzeba. Nie reinstalowalem windy bo wszystko bylo ok :) I dalej nie mam pewnosci ze to winda nawala teraz. A jezeli nawet to niekonieczie "BF nie dziala mi bo kiedys nie przeinstalowalem windowsow przy zmianie plyty i procka", moze po prostu 1.5 roku to dla jednej windy o rok za duzo :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 13:35 

brt to stworz se kilqa mapek na lanie i zobaczymy czy beda ci chodzic czy nie!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 14:14 

NeOn napisał(a):
brt to stworz se kilqa mapek na lanie i zobaczymy czy beda ci chodzic czy nie!!

Dzialaja mi mapki bo gralem na Lanie w BF oraz DC. Sprawdzalismy z kumplem wszystkie po koleji aby poznac mapki. Jaja sie zaczely jak probowalem pograc na internecie.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 16:22 

nie wiem co Ci poradzic... nic tylko pojsc plywac w betonowych bucikikach...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2