Teraz jest 19 lut 2025, 21:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 18:54 

a ja mówie tak: instalujta najnowszego winrara i wypakowujcie to za jego pomocą .Powodem moze być też uszkodzenie danych na plytce tzn:coś się źle nagrało i teraz tego niewypakujesz.To ze przy ladowaniu mapek wychodzisz do windowsa moze być winą sterownikow przeinstaluj je lub zainstaluj nowsze wersje.Spróbuj też przeskanować rejestr systemoy reg cleanerem.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 22:17 

Odwaze sie wysuunac odsc odwazna terie, ktora nasunela mi sie kilkanascie minut temu.
Nie wiem jak inni posiadacze win XP, ale ja w swoim system do niedawna kozystalem z systemu plikow FAT 32 i nie mialem najmniejszych kloptow z BF'em. Od chwili kiedy postawilem system XP na NTFS, zaczely sie schody i nie moznosc zainstalowania patcha.

W chwili obecnej ponownie powrocielm pod FAT 32 i problem z zainstalowaniem patcha sie nie pojawil.

Dodam, ze za kazdym razem patcha instaluje z dokladnie tej samej plytki!

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2004, 00:28 
Moderator forum

satiz napisał(a):
Odwaze sie wysuunac odsc odwazna terie, ktora nasunela mi sie kilkanascie minut temu.
Nie wiem jak inni posiadacze win XP, ale ja w swoim system do niedawna kozystalem z systemu plikow FAT 32 i nie mialem najmniejszych kloptow z BF'em. Od chwili kiedy postawilem system XP na NTFS, zaczely sie schody i nie moznosc zainstalowania patcha.

W chwili obecnej ponownie powrocielm pod FAT 32 i problem z zainstalowaniem patcha sie nie pojawil.

Dodam, ze za kazdym razem patcha instaluje z dokladnie tej samej plytki!

cos w tym moze byc, poniewaz NTFS ma wiecej zabezpieczen jesli chodzi o odwolania do konkretnych klastrow, jak ktos nie potrzebuje wysokiego poziomu bezpieczenstwa (czytaj: nie ma danych krytcznych na kompie) to polecam FAT32 jednak

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2004, 10:05 

od kwietnia zeszlego roku kiedy to kupilem win xp (home edition) pracuje na ntfsie, zadnych problemow. Fat32 jest bardziej wydajny od ntfsa ale po np. resecie za pomoca guzika jest wieksze prawdopodobienstwo utraty danych :). Mnie w partycjach ntfs podoba sie jedno, przy formatowaniu moge wybrac wielkosc klastra, i tak na partycji 22GB moge miec klaster 4kb a fat32 bodajze 32KB (albo 16 nei pamietam).. Ale co moze miec ntfs do patcha to nie wiem...
Tutaj troche glupie przypuszczenie: moze patch zostal skopiowany z partycji fat32 powiedzmy z bledem (drobnym, mozliwym do "korekcji"), ntfs traktuje to po swojemu i blednie interpretuje ten blad, a fat32 poprawnie.
Zakladam ze albo masz wszystkie partycje ntfs albo wszystkie fat32 bo jezeli sam system to nic nie rozumiem :roll:

ach ten sprzet...
pIII600E 384mb sdr GF4mx440(270/405@370/570)

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2004, 08:04 

Obie partycje mialem w NTFS'ie w innym przypadku za pewne dalo nby sie to jakos obejsc, choc by zamieniajac lokazlizaje plikow tyczasowych. Ale na szczecie problem udalo sie rozwiazac. Oczywiscie na ty nie koneic, bo to byloby zbyt piekne. w chwili obecjnej gra zachowuje sie calkowicienie przewidywalnie. Bez jakiegokolwiek ostrzezenia nagle wyskakuje do Windowsa pozostawiajac rozzielczosc ustawiona w grze a nie zadana przez system. Pono wne uruchomienei gry konczy sie zawieszeniem komputera.
W innych przypadkach w chwili odpalenia kontrolki na monitorze (Opti View 14) zaczynaja swieciec i komputer rowniez odmawia wspolpracy.

Co moze byc przyczyna?!

System operacyjny Windows 98 SE
256 MB RAM
Procesor PIII 550 (podkrecony do 580)
Direct X 9.1 (NAJNOWSZY)
Sterowniki karty graficznej GeForce 2 MX 400 - Omega-ostatnie wydanie pod WIN 9x
Karta dziwekowa Sound Balaster Live! Platinium - ostatnie wydane sterowniki pod win 9x.
Siec Neostarda 128/64.
Dziekuje za pomoc i wszelkie sugestie

Ostatnio edytowano 23 sie 2004, 09:52 przez satiz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2004, 09:40 

Kup oryginał! :lol:

A tak poważnie - ramu jeszcze napisz, ile masz, chociaż po mojemu to karta graficzna nie wyrabia (zmiany rozdzielczości).
Podczas gry wpisz sobie w konsoli fps 1 (o ile pamiętam) i obserwuj ilości klatek na sekundę. Jeśli zaczną drastycznie spadać i wtedy gra się wykrzaczy - będzie to do pewnego stopnia potwierdzenie.

Sprawdź też, czy problemy z "wyskakiwaniem do Windowsa" pojawiają się na serwerach z z małą (20), czy z dużą (40 i wyżej) ilością graczy, czy też nie ma to znaczenia.

Pozdrowionka.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2004, 10:39 

w win98 mam dokladnie to samo, kazda proba uzytkowania gry = wypad na pulpit, nastepne uruchominie zwis

sprzet podobny tylko ze mam gf4 mx440 i sb live value

nie patrzylem ale moze win98 zle znosi podkrecanie?

ach ten sprzet...
pIII600E 384mb sdr GF4mx440(270/405@370/570)

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2004, 11:09 
Moderator forum

Win98se nie am nic do podkręcania. To BF mógłby być testerem podkręconych maszyn, ponieważ jest bardzo czuły na tym punkcie. Ja przede wszystkim przywróciłbym oryginalne ustawienia procka i wtedy spróbowałbym ponownie.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2