Teraz jest 12 kwi 2025, 14:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 08:32 
Moderator forum

jakbyś miał problemy z EYE to jest wątek jak to skonfigurować - wprawdzie dla dema BF ale to chyba nie będzie problem. http://forum.battlefield1942.pl/viewtop ... highlight=

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 10:09 

Ewentualnie skorzystaj z magazynu IP =>> HLSW
Wpisujesz w oddzielne zakładki do różnych gier IP serwerów i tylko robisz podglad ile osob i przez niego wchodzisz !

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 12:42 

Cytuj:
Używaj "All seing Eye" - dodasz tam do Favorite polskie serwy i nie bedziesz czekał aż ci odświerzt 1500 serwów tylko te 4-6 istotne. Naprawde warto - Browser z gry jest cienki.

Czołem,
1. mam pytanie do wypowiedzi Xena, w jakim sensie browser z gry jest cienki?
2. chyba znalazłem w All seeing Eye te polskie serwery, tylko poza jednym (2 osoby) to nikoga na nich nie było, czy to normalne? czy też może coś mi się żle wyświetla :( , serwery były chyba te o których piszecie na forum, ten jedyny na którym ktoś był to o ile pamiętam PWRGK (chyba że przekręciłem nazwe).
To tak na gorąco.
A teraz na chłodno:
Jestem nowy, gra mi się bardzo podoba, wręcz nie mogę doczekać się wolnej chwili wieczorem kiedy będę mógł zagrać. Jednak wcześniej w tego typu gry nie grałem. W związku z tym mam całą masę problemów i pytań, ale ich nie zadaję...bo wiem, że zadawane na gorąco wzbudzają ogromną niechęć. Niemniej jednak dochodzenie do wszystkiego czasami trochę na ślepo wcale nie musi przynieść sukcesu, a problem pozostaje i okazuje się nie do przeskoczenia, wtedy trzeba zadać pytanie, które mimo, iż przemyślane okazuje się dla doświadczonych pytaniem banalnym i na dodatek powtórzonym. Cóż zdarza sie tak, sam po przestudiowaniu materiału na tym forum to zauważyłem.
Chciałbym jednak spytać, czy ci co się przy takich pytaniach strasznie denerwują zastanawiają się choć czasem, że zadaje je osoba, która np. wcześniej z danym rodzajem gry nie miała nic wspólnego i ma problem żeby zrozumieć niektóre posty pisane bardzo "zaawansowanym" językiem. Wielu z doświadczonych graczy pisze żeby używać wyszukiwarki, na pewno warto, ale jest też i tak, że znalezionych postów jest bardzo dużo i 80-90% z nich nie zawiera żadnej rzeczowej informacji, przeszukiwanie wtedy tego wcale nie zabiera 2-3 godzin, o których ktoś pisał tylko znacznie więcej (zależy czego się szuka).
W sumie to jestem ciekaw, czy świat "zaawansowanych" graczy pojawiających się tu na forum jest zainteresowany dołączaniem nowych? Piszecie o nich strasznie pogardliwie niekiedy? Chodzi o to by ich zniechęcić? Może zniechęcić do polskich serwerów? Może jednak nie...przecież "świeże mięso" na froncie grające do tego honorowo może być dostarczycielem niezłej rozrywki.
Mam nadzieję, że nie będziecie mnie zniechęcać do grania :wink:
Pozdrawiam,
zwłaszcza tych którym wystarcza sił i energii by odpowiadać na męczące pytania,
Jark

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 12:59 
Moderator forum

Jark napisał(a):
Cytuj:
Używaj "All seing Eye" - dodasz tam do Favorite polskie serwy i nie bedziesz czekał aż ci odświerzt 1500 serwów tylko te 4-6 istotne. Naprawde warto - Browser z gry jest cienki.

Czołem,
1. mam pytanie do wypowiedzi Xena, w jakim sensie browser z gry jest cienki?
2. chyba znalazłem w All seeing Eye te polskie serwery, tylko poza jednym (2 osoby) to nikoga na nich nie było, czy to normalne? czy też może coś mi się żle wyświetla :( , serwery były chyba te o których piszecie na forum, ten jedyny na którym ktoś był to o ile pamiętam PWRGK (chyba że przekręciłem nazwe).

1. cienki jest bo nie ma tyle mozliwych ustawien filtrow co ASE, dlugo szuka serwow i sporo z nich w ogole nie wykrywa
2. w dzien raczej jest pustawo bo pracujemy - trzeba zarabiac na kompa do gry w BF :) , gdzies tak od 15-16 jest wiecej ludzi a wieczorem jest juz full, w tej chwili czynnych jest jakies 8 PL serwow podstawowego BFa i tyle powinno ci sie pojawic w ASE

a co do reszty wypowwiedzi powiem tylko ze metoda prob i bledow to moja sztandarowa metoda dzialania :) , polecam 8)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 13:22 

Jark
Na forum jestem nie AŻ tak długo jak niektórzy, raptem od 9 marca, i już kilkakrotnie powtarzają się posty typu łódź podwodna , bombowce, rampa w barce tak raz na miesiąc. O problemach nie pisze bo niektóre są dosyć podobne ale jednak inne i rozwiązanie również, ale niestety często ten sam problem jest poruszany raz na 2 miesiące gdzie wcześniej były pisane traktaty na ten temat.
A pisanie postu pierwszego na forum typu gdzie jest łódź podwodna albo jak wsiąść do samolotu świadczy o ignorancji gracza i że jest piratem ( czasami ) bo w instrukcji wiele rzeczy jest opisanych i takie okienko szukaj też znajdziesz na forum i naprawde można sporo znaleźć.
Pozdrawiam i nie bój się pytać :!: Oby pytania były sensowne a nikt cię nie będzie starał urazić :!:

Z wojennym pozdrowieniem DARZ BÓR ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 14:20 

@Holman,
wiem coś o zarabianiu i pracy bo jestem już na tym etapie :) dlatego gram wieczorem lub nawet w nocy, sytuacja o której pisałem była dziś ok. 2 w nocy (lub rano jak kto woli), rozumiem, że zazwyczaj graczy jest więcej?
@Kamikaze
Wiesz, przejrzałem forum wstecz (tak od grudnia 2002) tak po topikach i w te ciekawsze wchodziłem głębiej, wspaniałe źródło wiedzy o grze i niektórych graczach, nieźle się ubawiłem czytając niektóre posty. Faktycznie pytania się powtarzają, a jeszcze ci którzy je zadają prezentują czasem swymi wypowiedziami mizerny poziom (niektórzy uważają, że odpowiedź się im należy i to jeszcze szybko i wyczerpująco :lol: ). Jest też i tak, że topic niby traktuje o jakimś problemie, a w środku prawie sama "woda".
Mam jeszcze pytanie bardziej ogólne, jak sprawnie podnosić swoje umiejętności w BFie? Chodzi mi przede wszystkim o uczenie się gry zespołowej, czyli jakieś wytyczne dowództwa, wspóldzialanie druzyny, czy sa jakies klany, które próbują wciągnąć do takiej zabawy nowych i niedoświadczonych? Samemu chyba nie bardzo można się tego nauczyć, bo na ogólnych serwerach to każdy robi sobie co chce i biega gdzie chce.
Pozdrawiam i do zobaczenia na polu chwały :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 14:27 
Moderator forum

Jark napisał(a):
@Holman,
wiem coś o zarabianiu i pracy bo jestem już na tym etapie :) dlatego gram wieczorem lub nawet w nocy, sytuacja o której pisałem była dziś ok. 2 w nocy (lub rano jak kto woli), rozumiem, że zazwyczaj graczy jest więcej?

no to sie spotkamy bo ja tez tak gram, tak zazwyczaj jest wiecej, godziny szczytu przypadaja w godzinach 20-23

oczywscie ze sa klany ale nie biora poczatkujacych ;), no i nie wszyscy biegaja jak chca :), na razie poucz sie wspoldzialac z zespolem i innymi graczami i uzywac, a takze sluchac, komunikatow radiowych

Ostatnio edytowano 6 sie 2003, 14:29 przez Holman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 14:29 

GRAJ DUŻO :!::!::!::!::!:
Klanowicze grają zespołowo, używaj komend głosowych to pomaga w grze i pozatym to GRAJ GRAJ GRAJ ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 15:11 

Cytuj:
używaj komend głosowych to pomaga w grze

Czy klany porozumiewają się głosowo on line? Dotarłem do jakichś szczątkowych postów o Roger Wilco i TeamSpeak, gdzie indziej znalazłem post, że zainstalowanie mikrofonu jest bardzo trudne. Jak to jest? Czy przy tej głosowej komunikacji, to tylko komendy jak z komunikatów radiowych w grze czy jednak można przekazywać znacznie więcej informacji?
Trochę odbiegam od tematu topiku :roll: ale jest to kontynuacja wcześniejszej wymiany wypowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 15:21 
Moderator forum

Jark napisał(a):
Cytuj:
używaj komend głosowych to pomaga w grze

Czy klany porozumiewają się głosowo on line? Dotarłem do jakichś szczątkowych postów o Roger Wilco i TeamSpeak, gdzie indziej znalazłem post, że zainstalowanie mikrofonu jest bardzo trudne. Jak to jest? Czy przy tej głosowej komunikacji, to tylko komendy jak z komunikatów radiowych w grze czy jednak można przekazywać znacznie więcej informacji?
Trochę odbiegam od tematu topiku :roll: ale jest to kontynuacja wcześniejszej wymiany wypowiedzi.

tak porozumiewamy sie glosowo on line glownie za pomoca teamspeaka, ale kamikaze chodzilo o komendy dostepne pod klawiszami funkcyjnymi ktorych tez bardzo czesto uzywamy zeby uniknac balaganu na klanowe TS i informowaniu o sytuacji innych graczy na serwerach ktorzy nie maja wstrepu na TS z oczywistych wzgledow, czeste komendy na TS to na przyklad: "czolg z lewej" " tygrys za kosciolem" "startuje b17" a takze "k....a" i "ja p.......le" :lol:

konfiguracja mikrofonu jest bardzo prosta jesli ma sie troszke umiejetnosci konfiguracji kompa

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 15:32 

Holman,
dzieki, mam nadzieje, że dojde do etapu instalowania mikrofonu a na razie pocwicze komunikaty z gry :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 00:58 
Moderator forum

F1 F1 (sam zgadnij co to ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 01:27 

@XENA uwaga bo sczelam :P :

F1 F1= Zostaw ten samolot lamuchu, bo jak do niego wsiadziesz to rozwale cie z bazooki..ja jestem "the one and only l337 soldier" i wogóle..

a propos... dzisiaj a FS była inwazja debilnych klanów... jeden to chyba byl [bravo] totalne dupki..nie dosc ze nie latali za flagami..to jescze rozwalali tych co odwaza sie wsasc do cytuje "Leave that plane alone..we are the best pilots here..if you take it...i will shot you down"...ehh no cóz.. te ich -15 w wyniku wzbudziło szacunek :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2