Ja osobiście używam IE 6.0 od kilku lat wraz firewallem i antyvirusem oraz jednym mały programikiem - "Windows Worms Doors Cleaner" z powodzeniem i prawie nigdy nie miałem żadnych problemów z virusami, trojanami i innym badziewiem ( przez te kilka lat zdażyło mi się mieć jakieś 2 virusy których bezpiecznie się pozbyłem, komputer jak chodził tak chodzi normalnie czyli tak jak powinien, a internet ? również chodzi bezproblemowo, żadnych oporów poza (tpsą
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
). Co do np Opery jako przeglądarki (bo innych nie sprawdzałem) to miałem ją z tydzień (może dwa) i przerzuciłem się spowrotem na IE 6.0 dlatego że nie odczułem znacznego przyrostu prędkości (nawet chyba żadnego) oraz dlatego iż IE 6.0 dla mnie jest wygodniejszy w użyciu
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
, a co do bezpieczeństwa to ani na tej ani na tamtej przeglądarce nie zdażyło się nic nadzwyczajnego
Dla zainteresowanych "dawidowym" (50 kb) programem odsyłam na strone
http://www.firewallleaktester.com/wwdc.htm
P.S. imho w większej mierze problem bezpieczeństwa nie stanowi sama przeglądarka internetowa a sam użytkownik... umiejętne użycie odpowiednich programów oraz nie klikanie zawsze na "YES itp"
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
powinno zapewnić przyzwoity poziom bezpieczeństwa dla przeciętnego użytkownika komputera
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
, ośmieliłbym się powiedzieć że nawet więcej niż dla przeciętnego użytkownika... wiadomo że w internecie nikt nie może się czuć w 100% bezpiecznie, lecz imho dopóki nic dziwnego się z komputerem nie dzieje (czyli pracuje normalnie) to nie trzeba się niczym przejmować
a jeśli ktoś lubi zmiany w stylu Opery i innych przeglądarek i "pracuje" się im wygodniej to też spoko dopóki się nic nie dzieje
ja zostaje przy wygodnej dla mnie IE 6.0
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)