Pastor napisał(a):
legalnie od 18 lat-tak jak orginal BF...To napiszcie na zakopanie topora wojennego czemu to warto kupic ta gre juz wiem ze granie w nia single to nuda-moze wiec warto? (czemu jest fajna np w porownaniu do Counter strika) Ja jestem fanem OFP, Medal of Honor itp- BF wyglada dla mnie bardzo chaotycznie...Napiszcie cos!!!
Najprościej na świecie ściągnij demko, najlepiej do Secret Weapons, bo Hellendoorn to rewelacyjna mapka. I spróbuj pograć w Internecie. Jeżeli sam nie spróbujesz nikt cię nie przekonana, bo tak było ze mną.
Też jestem fanem OF, ale ten niestety nie umywa się w trybie multiplayer do bf1942 (z wyjątkiem trybu cooperative, który jest niezły). Po pierwsze nie musisz w odróżnieniu od OF, czekać na długotrwałe zainicjowanie sesji, możesz się podłączyć w każdym momencie gry, bez pytania kogokolwiek o zgodę (no chyba, że limit miejsc jest zapełniony). Kolejna sprawa to genialny tryb conquest. W odróżnieniu choćby od takiego (którego też lubię) America's Army śmierć nie jest końcem, po prostu respawnujesz się po kilkunastu sekundach i grasz dalej, a twojej drużynie zostaje zmniejszony jeden tzw. ticket. Dzięki temu grasz cały czas, nie musisz czekać na rozpoczęcie sesji od nowa. Następna sprawa to zdobywanie wielu baz, nie jednej jak to ma miejsce w różnych trybach Assault, ale wielu. Daje to możliwość na różne zagrania taktyczne. Potencjalnie wygrana gra przy odpowiedniej kontrofensywie przeciwnika może zmienić się nagle w pogrom. Wszystkie mapki są bardzo optymalnie rozwiązane, nie za małe (tak jak w AA) i nie za duże (jak w OF). Poza tym gra nie jest tak trudna w odróżnieniu od swoich konkurentów, można naprawdę szybko nauczyć się niezle grać. Może od razu nie pokonasz profesjonalisty w pojedynku face-to-face, ale dobre wyczucie mapy i sprytne zagrania taktyczne pozwolą ci taką znaleźć pozycję do oddania strzału, że nawet najlepszych można posłać do piachu, strzelając im ordynarnie w plecy. Tyle wystarczy. Już pominę takie fakty jak róźnorodność pojazdów, uzbrojenia, mnóstwo bardzo dobrze skonstruowanych map, rzesze graczy i serwerów.