Teraz jest 12 kwi 2025, 14:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 maja 2003, 02:00 

Hlopaki gdzie dostane jakis dobry link na Krew do BF1942 :) WERSJA 1.31

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 07:26 

sam szukam i może znajdziesz na http://www.bf1942files.com/

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 09:40 

http://www.bf1942files.com/file.info?ID=9109 chyba nic lepszego nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 10:34 

W Miracless Creations 4.0 jest krew rzekomo z jakas funkcja FX ale ja wielkiej roznicy nie widze. Dla mnie ta krew jest cienka. Chcial bym zeby zostawala na ścianach ślady tak jak np: w CS'sie. Ale niesty chyba nie mozna zrobic takiej krwi na engine BF1942 :(

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 12:28 
Moderator forum

Każda gra jest oseniana przez specjalną komisję w celu przyznania jej "certyfikatu wiekowego". U nas może nikt na to nie zwraca uwagi, ale np w Niemczech jest to sprawa wazna. Wyższy certyfikat powoduje ograniczenie dostępności a więc i ilości potencjalnych klientów (np sprzedaż seri Mortal Kombat była poważnie ograniczona w wielu krajach, w kilku nawet zawieszona z powodu dużych ilości krwi i scek bardzo brutalnych). Dlatego twórcy gry specjalnie starają się ograniczyć elementy przemocy występujące w ich produktach. Na przykład MOH:AA tesz byłą kompletnie bez krwi. Dla kontrastu CS jest robiony bez "planów marketingowych" (jest za free) więc jego twórcy nie martwią się tym Wcale.

A czy zauważyliście, że w grze (mimo iż traktuje ona o II Wojnie Światowej) nie ma wcale elementów nazistowskich (swastyki itp.)? Nie ma ich wcale - na przykład swastyk malowanych zwykle na ogonach samolotów i na pojazdach. Nie ma w ogóle wojsk SS itp. To z myślą o rynku niemieckim na którym gra zawierające jakiekolwiek akcenty nazistowskie nie ma prawa się ukazać. Return To Castle Wolfenstein był specjalnie przerabiany na potrzeby sprzedarzy w Niemczech - Zamiast SS jest tam "Organizacja Wilka" itp. Znikneła nawet postać Himmlera (nazywał się on jakoś inaczej).

PS. Jak chcesz zobaczyć naprawde dużo krwi w CS ściągnij i zainstaluj CSDeathPack (jeżeli jeszcze nie masz go). Jest on czymś w rodzaju Mercillesa dla CS-a - podmienia część dźwięków, modele, celowniki i efekty (w tym krew która w nim naprawde leje się litrami).

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 17:35 

Masz racje _XENA_ , u nas jest troszke inaczej z Grami kture wychodzom na rynek Niemiecki, przechodzom takom kontrole jak nie wiem, ostatnio juz chcieli nawet CS dac na liste zylch Gier bo za brutalna , ale CS ludzie sie zbumtowali i nie dali na liste haha ale cuz tak juz jest tutaj.

Ale som mozliwosci samemu to zmienic jakimis dodatkowymi plikami zeby byla krew, bo nawet jest lepiej bo widac dokladnie czy sie trafilo czy nie haha.

Marcinek, sciagnolem sobie to ale jak bys mi mugl dokladnie napisac gdzie to Zainstalowac to bym byl tobie wdzieczny :)

Co jeszcze czytalem w Nowinkach , ze jest polski sklad co robi nowy Mod jak sie nie myle Pancerjeger, co zmienia wszystko na Orginalne farby i iznakowania czolgow i samolotow, mundury , czyli tak jak naprawde to bylo kiedys , ciekawy jestem tylko kiedy to wyjdzie, bo moge sobie wyobrazic ze jest tesz duzo niemcow tez moich kolegow co by tez chcieli te orginalne oznakowania, nie chodzi tutaj juz o Nazisz czy o Faszyzmus , poprostu mysle ze sie lepiej gra i w calom chistorie wchodzi jak wszystko wyglada orginalnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 18:20 

To jest do wersji 1.2 a ja poczebuje Krew do wersji 1.31 chyba ze dziala to napisz jak zainstalowac :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2003, 18:30 
Moderator forum

Mercilles załatwia wszystkie problemy...

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2003, 13:15 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Mercilles załatwia wszystkie problemy...

Nic dodać, nic ująć. Ale ta krew jakaś taka .. mało krwista ;(

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2003, 20:21 
Moderator forum

Może nie jest taka efektowna, jak ta z CS-a ale moim zdaniem jest bardziej realna. Widziałęm kiedyś z bliska (stałem obok) jak gościu dostał serie ze Shmeissera w klatke - krew pryskała jakby z ran powstających w miejscu gdzie pociski WYLATYWAŁY z biedaka (jak go pociski przebijały) - wyglądało zajebiście... Dodam jeszcze że założeniem Mercillesa było urealnić gre tak bardzo, jak to było możliwe bez ingerencji w mechanikę samej rozgrywki (jak to robi Soldier`s Realism, czy jak on tam się bazywa...). Myślę, że ta krew dobrze realizuje tamto założenie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2003, 22:13 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Myślę, że ta krew dobrze realizuje tamto założenie.

Owszem, jest OK, ale pamiętaj, że jestem przyzwyczajony do krwi dodawanej do MOHAA. Tam to wyglądało .. przecudnie. Ogólnie .. może być.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 00:42 
Moderator forum

Wiesz... ja tak naprawde jestem przyzwyczajony do krwi z CS-a z zainstalowanym DeathPackiem - tam to wszystko wygladało.... Hmmm... rzeżnicko - lała się ona hektolitrami po okolicach - czasami niektóre miejsca na mapie wyglądały jak podłoga w ubojni ;)

Ale mimo to podoba mi się wyważona ilość krwi w Mercilles-sie...

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 19:50 

Hlopaki piszecie jak to ladnie wyglada , podajcie gdzie moge sciagnac krew do BF1942 ale do wersji 1.31 i jak go zainstalowac prosze was pomuzcie :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 20:18 
Moderator forum

Poszukaj w archiwum tej strony linka do Merciless 4.0. Co prawda waży on dużo (ponad 200 mega) ale jest warto...
Możesz także looknąć na http://www.bf1942files.com - tam będzie to tesz dostępne do zassania. Dodatkowo możesz zassać teksturepacki - dla każdej mapy osobno - poprawi jeszcze realizm gry i wrażenia wizualne (na mapach dla których zainstalujesz mappacki).

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2003, 11:51 

Pod linkiem ktory podalem powyrzej jest bloodpatch Mercilles, ktory znajduje sie w tym 4.0 (200 MB). Mam 1.31 i dziala okey, wiec sciagnij, zainstaluj i graj :lol: .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2