Teraz jest 24 lis 2024, 05:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: punk buster
PostNapisane: 30 paź 2005, 23:05 

mam problem z PB jesli gram na serwerze gdzie jest wymagany to zawiesza mi sie komputer pomóżcie . Do czego on jest jesli wybiore inny jest wszystko ok

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, 23:14 

Zaktualizuj PB ... A do czego on jest ? :lol: heh Antyczit .. poprostu

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 09:52 

Żeby nie tworzyć nowego wątku, wziąłem ten...
Punk buster`a ciąg dalszy...
Mam zainstlowane:
-BFa 42
-patch 1.6.19
-patch 1.61
-ściągnąłem sobie pbsetup.exe do folderu pb w katalogu głównym gry

Oczywiście miałem problemy z kickowaniem mnie przez BP...
Postanowiłem wyj**ać wszystko z folderu pb...
Uruchomiłem pbsetup.exe, coś się aktualizuje, ale za każdym razem wyskakuje błąd, że pliki .dll nie są poprawną biblioteką win NT...
W oknie programu pbsetup.exe w kolumnie "Client Version" w wierszu gry BF1942 jest napisane: "PB Not Installed". Czyli jak się domyślam, wogóle nie mam PB-era... I żeczywiście zawsze po kilku minutach wywala mnie za "No File Flow"... Pewnie po prostu nie CZEGO aktualizować.
Pytanie: Skąd ściągnąć Punk Bustera? Tylko nie piszcie mi o programie pbsetup.exe bo to gówno nie działa...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 11:34 

Nam to gówno działa :lol: Geez ale wy macie straszne problemy poprostu pokombinuj troche nie wime reinstall bf ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 12:10 

punkbustera powinienes miec na ktorejs plycie z bf42 :P w BFV byl na 3 nie wiem jak tu

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 14:16 

Właśnie sprawdziłem płyty. Nie ma PB`era. Jednakże instalując patch 1.6.19 jest opcja zaintalowania go (trzeba usunąć folder pb z katalogu gry). Po prostu przeinstaluję grę...
I jeszcze jedno. Na stronie PB`era jest mowa o rejestracji nicka. Jest ona płatna (chyba 1$ za miecha). O co z tym chodzi i czy to jest potrzebne aby normalnie grać?
Co to jest keyhash i na co to jest potrzebne?

Przeinstalowałem grę. Zainstalowałem patche włącznie z PB. Mam skopiowaną osobną "czystą" wersję PB(tuż po instalacji), abym nie musiał znowu w razie problemów przeinstalowywać całej gry. Jakby kto chciał, to w maiu może dostać ode mnie. Nie radzę klikać "check for updates" w pbsetup. U mnie spier**liło to całego PB (znowu komunikat "PB not installed"). Musiałem skorzystać z wyżej wymienionej kopii. Echh...

Tytuł: ja tez
PostNapisane: 14 sty 2006, 14:59 

ronald to co opisałes tez miałem ale kupilem nowego BFa wersje ww2 i przeinstalowałem system i troche jest lepiej wywala mnie za brak aktualizacji ale czasami . po aktualizacji wrociło top co ty miales czyli NO PACKED FLOW wiec odinstalowałem i zainstalowałem ponownie bez AKTUALIZACJI PB-a

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 17:06 

No Packet Flow, czyli brak przepływu pakietów. Ma je zapewne wysyłać PB, którego nie ma. Ale już mogę grać, a zrobiłem to tak:
Zostawiłem sobie tego PB, który instaluje się wraz z patchem 1.6.19. Żadnych aktualizacji poprzez pbsetup, gdyż wtedy PB nie nadaje się do użytku. Konkretnie wyświetla się w pbsetup: PB Not Installed i wywala z serwerów za No Packet Flow. Przyczyną jest uszkodzenie plików *.dll które następuje podczas aktualizacji...
Na stronie:
http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bf1942.php
jest 6 plików pod nagłówkiem "PunkBuster (BF1942) Player Client Files"
Ściągnąłem pierwszy plik ( PPM i "zapisz jako") do folderu pb\htm. I jakoś działa...

I jeszcze jedno. Dziś próbowałem pograć trochę na serwerze [PRGK-42] (misja Aberdeen), ale...
Gdy ustawiłem prędkość połączenia na 56K (modem), wywalało mnie duże straty pakietów danych (Key Pockets Losing)
Gdy ustawiłem prędkość połączenia na 112K (no tą drugą), to nie mogłem grać, gdyż cały czas wyświetlało się znienawidzone przeze mnie oknienko Warning! Connection problems. Wcześniej grałem w demo BFa i nie miałem żadnych problemów. Mam łacze 68/68kbps.
Może spróbuję ustawić prędkość trzecią, ale czy to coś da?...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2006, 22:50 
Moderator forum

Od patcha 1.6, o ile dobrze pamiętam, nie można ustawić prędkości poniżej 112 kb/s bo gra się kaszani i wywala. Proponuje ściągnąć program PB Setup - do wszystkich gier automatycznie ściąga aktualizacje i nie ma problemu z updateami podczas grania.

Strefa czasowa: UTC + 2