Teraz jest 24 lis 2024, 05:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: PB HACK #139009
PostNapisane: 6 lut 2006, 10:17 
Witam,
szukam informacij o "PB HACK #139009" - mielismy mecz i jeden z gosci dostal go. Chcialbym sie dowiedziec co on onznacza, jaki problem nastapil. Mr. Google mi jakos nie pomog - jest gdzies moze jakis manual do Punkbustera?

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 23:28 
Oldboy Battlefield.pl

Może strona domowa PB Ci pomoże:

http://www.evenbalance.com

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 23:32 
juz patrzalem, takto na punkbusted.com. ale widocznie PB nie ujawnia takich rzeczy albo niewiem. no ale nic, jak ktos bedzie mial jakies info to dziekuje z gory

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 23:42 
Oldboy Battlefield.pl

Cheat/Hack Violations:
When PunkBuster detects a cheat or hack by repeated positive identification on a player's computer, a violation is raised. These violation numbers are 50000 and higher. Families of cheats are listed below. Resolution: Remove cheats and hacks from the computer.
#50000s - Aimbot
#60000s - Wallhack
#70000s - Multihack
#80000s - Gamehack
#90000s - 'Cheat' Video Drivers
#100000s - Speedhack
#110000s - Autofire
#120000s - Game Hook
#130000s - Attempted PunkBuster Hack

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 20:02 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Cytuj:
#130000s - Attempted PunkBuster Hack

Radze rozszyfrowac koncowke bo #130000s to kategoria ,ja mialem swojego czasu #80000s - Gamehack z jakas tam koncowka chyba 13 czy jakos tak i bylo to nieudana aktualizacja PB a wyskoczylo kilka dni po tym jak robilem aktualizacje pb. Na szczescie wyskoczylo mi na freeplayu bo na klanowce jak cos takiego wyskoczy to umarl w butach.
Gdzies jest spis dokladny razem z koncowkami ,mam to nawet na kopie w domu ale przez najblizsze pol roku do domu nie wracam wiec niestety niemoge powiedziec. Bodajze DIEHARD mial podobny spis , bynajmniej mial podobny problem jak ja.
Pozdrowionka 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 04:15 
Redaktor Battlefield.pl

To jeszcze nic. U mnie okazało się jak wrażliwy na podkręcanie jest PunkBuster. Jakiś czas temu szukałem stabilnej i nieco podkręconej konfiguracji kompa i wydawało się że już taką znalazłem (przechodził benchmarki, w grach nie było problemu) wróciłem po wakacjach do grania online w FH i tu notoryczne kicki przez punkbuster. Z różnymi kodami błędów, ale najczęściej z absurdalnym (ponieważ grę uruchamiałem zawszę na koncie admina) komunikatem „Inadequate O/S proviligies”. Różnorodność komunikatów i ich niemożność powiązania z sytuacją uniemożliwiły mi ustalenie ich przyczyny, na nic się zdała reinstalacja moda, a także BFa. Miarka się przebrał gdy PunkBuster kicknoł mnie na meczu w ramach FH-Ligi, z KalteFusion. Komentarzy mogę się jedynie domyślać…gdy wróciłem na serwer załapałem się jedynie na końcówkę rozmowy o mnie, gdy PPone tłumaczył na czym polega szukanie cheatów na dysku… Okazało się że przyczyną takiego zachowania PB były zbyt wyżyłowane parametry pracy pamięci RAM, po ich obniżeniu wszystko wróciło do normy. :roll:

Strefa czasowa: UTC + 2