Teraz jest 5 kwi 2025, 00:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Neostrada +
PostNapisane: 2 lip 2003, 18:09 

sprawa jest taka że teraz do neo dają nowy Modem Segem i ma on wyjście USB.

Czy ktoś wie jak podłączyć ten modem do routera ....

czy ktoś zna jakieś stronki Irc o neostradzie albo jakieś servisy co pmogą mi rozwiazać ten problem

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2003, 18:41 
Moderator forum

da sie podlaczyc przez serwer lub udostepnic polaczenie sieciowe na pierwszym kompie
http://www.neostrada.info
a przede wsztstkim grupa dyskusyjna alt.pl.neostrada, tamn masz wszystkie info w temacie

a tak dodam tylko ze sagem to niezly szajs, na ale coz france telecom tak chce wic tak musi byc ;)

Tytuł: Re: Neostrada +
PostNapisane: 2 lip 2003, 19:34 

Xseler napisał(a):
czy ktoś zna jakieś stronki Irc o neostradzie albo jakieś servisy co pmogą mi rozwiazać ten problem

Poczytaj sobie grupe dyskusyjna alt.pl.neostrada (w outlooku, lub przez google), tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytania.

To forum (zwlaszcza ogolne) nie sluzy do tego.

Ostatnio edytowano 2 lip 2003, 20:16 przez CloneTrooper, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2003, 20:00 

Holman napisał(a):
da sie podlaczyc przez serwer lub udostepnic polaczenie sieciowe na pierwszym kompie
http://www.neostrada.info
a przede wsztstkim grupa dyskusyjna alt.pl.neostrada, tamn masz wszystkie info w temacie

a tak dodam tylko ze sagem to niezly szajs, na ale coz france telecom tak chce wic tak musi byc ;)

Zamierzam właśnie zmienić sdi na neostradę.

Teraz w zestawie oferują (i to do odwołania) jedynie modem sagem.

Holman czy te sagem’y są naprawdę takie kiepskie :?:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2003, 20:05 

Pretoruis ja mam tego *mama zabroniła mi przeklinać* sagemna i nie wyciąga max szybkości.
Też chce go podłączyć do huba z huba do serwera gdzie będzie dzielił połączenie na 2 osoby i z serwera do tego samego huba i domnie ale tak nie moge bo mój "kochany" modem jest pod USB więc trzeba do serwa znowów ciągnąć kabel aby przedłużyć kabel USB albo kabel od telefonu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2003, 20:24 

Pretorius narzekają głównie Ci, którzy robia serwery i dzielą łacze na kilka osob. Ja wymienilem SDI na Neostrade tydzien temu i jestem bardzo zadowolony. Wprawdzie szkoda ze wczesniej nieprzeczytalem o wakacyjnej promocji, bo zaplacilbym jeden abonament za 2 miechy - pani w BOK oczywicie nie byla łaskawa podpowiedziec zeby zaczekac :evil: . Mam Sagema, sciagam z maxem czyli 64 KB, wysyla 14 KB i jestem super happy. Pingi poprawily mi sie o jakies 20 ms, ale najwiekszy plus to oczywiscie te 64 Kb przy sciaganiu. 1:10 godz. i mialem dodatek do Wolfenstaina (256MB) 8). Tak ze nie narzekam i wisi mi ze mam Sagema.

Aha i upominalem Xelera, a teraz rozwijam sam watek ;). Powinien byc gdzie indziej ;). Moze jakis admin przeniesie do problemow lub Hyde Parku?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2003, 20:59 

CloneTrooper napisał(a):
Pretorius narzekają głównie Ci, którzy robia serwery i dzielą łacze na kilka osob. Ja wymienilem SDI na Neostrade tydzien temu i jestem bardzo zadowolony. Wprawdzie szkoda ze wczesniej nieprzeczytalem o wakacyjnej promocji, bo zaplacilbym jeden abonament za 2 miechy - pani w BOK oczywicie nie byla łaskawa podpowiedziec zeby zaczekac :evil: . Mam Sagema, sciagam z maxem czyli 64 KB, wysyla 14 KB i jestem super happy. Pingi poprawily mi sie o jakies 20 ms, ale najwiekszy plus to oczywiscie te 64 Kb przy sciaganiu. 1:10 godz. i mialem dodatek do Wolfenstaina (256MB) 8). Tak ze nie narzekam i wisi mi ze mam Sagema.

Aha i upominalem Xelera, a teraz rozwijam sam watek ;). Powinien byc gdzie indziej ;). Moze jakis admin przeniesie do problemow lub Hyde Parku?

Dzięki :D Jutro idę złożyć wniosek o przejście na neostradę.

Clone nie martw się, mnie pani w BOK uświadamiała, że promocji wakacyjnej nie można łączyć z promocyjnym przejściem z SDI na neo, (chociaż ona sama nie była pewna co mówi, a ja jej zbytnio nie dowierzałem :wink:)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2003, 23:19 

sorki że założyłem ten temat tutaj ale w problemach to się prawie nic nie dzieje o hyde park nie wspominają a zależy mi naczasie bo chę założyć to neo jak najszybciej a dzielimy na cztery kompy tak wiec nichcę zeby przechodziło przez inny komp tylko przez router a tu czytam że TPSA z ty mUSB wyjechała zanlazłem jakiś KABEl RJ-USB moze to pomoże ??

dzięki z podpowiedzi i sorki za temat nie w tym miejscu

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 00:28 
Oldboy Battlefield.pl

wsumie to to jest topic ogolnie o bf... ogolnie o polaczeniach coby bf chodzil szybciej... nieprawdasz?? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 02:58 

hehe własnie chce mieć lepsze łącze bo mam SDI na 4 osoby a tak jak bym miał neo to mógłbym polepszyć sobie komfort grania "pingi" i nawet do jakiegoś klanu dołączyć :)

a wracaja do tematiu znalazłem Info o przejsciówce RJ-USB moze to mi pomoże :) czy wejście WAN na routerze to jest RJ ???

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 09:35 
Moderator forum

W routerach sprzętowych masz 1 port WAN do którego podłączasz NETA oraz 1 lub więcej portów LAN do którego podłączasz sieć wewnętrzną. I WAN i LAN są to zwykłae RJ45 - czyli takie jaki masz w karcie sieciowej. :D

Jednym cię chyba zmartwię ta przejściówka USB o której mówisz to owszem ma wyjście RJ45 ale żeby jej użyć potrzebujesz kompa na którym podinstalujesz sterowniki więc na routerze sprzętowym raczej jej nie użyjesz. Radziłbym się zastanowić nad routerem na linuxie.

Tu masz linki na ten temat, jako router wystarczy ci cokolwiek nawet jakiś staroć byleby miał USB.

http://www.neostrada.pl/doc/instalacja_sagem_linux.pdf
http://qba.neostrada.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 11:53 

Xseler napisał(a):
hehe własnie chce mieć lepsze łącze bo mam SDI na 4 osoby a tak jak bym miał neo to mógłbym polepszyć sobie komfort grania "pingi" i nawet do jakiegoś klanu dołączyć :)

Z tą poprawą pingów to zależy co twoji znajomi z LAN'a ściągają i jakich programów do tego używają. Jak jadą na P2P (Kazaa,eMule,DC itp.) to zmiana na NEO może nić nie dac bo zapchają upload który jest mniej więcej taki sam jak na SDI. Tak samo jak ktoś zacznie coś ściągać z 100% przepustowości łacza... i po graniu. Potrzebny by był serwer dzielący dla każdego po równo upload/download. Wadą tego było by że każdy mógł by używać tylko 1/4 szybkości łacza bez względu czy jest ono używane przez innych czy też nie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 21:18 

http://www.draytek.pl/produkty/vigor2200usb.htm

http://www.e-tech.nu/

Kukni ja tez mam podobny problem bo chce rozdzielic na 2 kompy brata i swoj.A niemam mozliwsocis stawiac servera.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 22:39 

Atrus napisał(a):
Kukni ja tez mam podobny problem bo chce rozdzielic na 2 kompy brata i swoj.A niemam mozliwsocis stawiac servera.

Ja miałem swego czasu podobny problem. Dzieliłem neo+ na 2 kompy bez serwera odpowiedniego. Działało na zwykłym udostępnianiu połączenia w XP, jedynym problemem było to, że mój komp musiał działać w zasadzie 24h.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 01:11 

A ja Mam mam lacze - z firmy OSlink w Chojnicach -chodzi Xtra jest podzielone na 3 kolesi (512 kb) a sciaga mi na maxa 70 kb/s .... a palce tylko 60 zl na miecha

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2