Teraz jest 5 kwi 2025, 00:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyglad gry
PostNapisane: 16 lip 2003, 20:13 

Ello.
Jestem nowy i nie mam zabardzo kontaktu z ludzmi ktorzy graja w bf'a wiec chcialem sie dowiedziec czy sa dozwolone np jedno kolorowe modele pojazdow albo ludzi i ogolnie inne mniej dokladne i ulatfiajace gre detale.

Poza tym chcial bym sie dowiedziec czy da sie ustawic rozgladanie w wewnat kabiny samolotu tak jak jest to w symulatorach bo w menu nigdzie czegos takiego nie widzialem ;o

I jeszcze pytanie czy joystick logitecha freedom 2.4 jest dobry do latania?

thx za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2003, 20:32 

Co do pierwszego to możesz sobie poszukać w internecie "skórek" które są bardzo jaskrawe i ułetwiają strzejalie ze snajpy czy bombardowanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2003, 22:27 
Moderator forum

podejrzewam że Spidi chodzi ci o ustawienia jakie dało się ustawić w Quakach czyli jednolite płaskie teksturki :) - hmmm z tego co wiem to w BF się tego nie da zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2003, 22:36 

na 3 odrazu mowie ze TAK
na 2 wsiadasz do samolotu wciskasz Shift i obracasz myszka
na 1 to co powiedzial ci kaser...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 01:42 

A co do obracania sie moge to sobie ustawic na joysicku tak zebym mogl to robic na takim przycisku na gorze. Tzn on jest taki obrotowy nie wiem jak to sie fachowo nazywa ;o ;] i jak sie da to jak to zrobic bo probowalem ale nie udalo mi sie zabardzoi

I czy znacie moze jakies linki do stron z takimi skinami ? bo nawet nie mam pojecia jak to sie moze nazywac :) i czy to nie jest lamerskie

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 02:08 
Moderator forum

2 sprawy:

#1. screeny, modyfikacje itp. możesz znaleźć na http://www.bf1942files.com (polecam Australijski mirror) - tam jest praktycznie wszystko - trzeba jedynie chwilkę poszukać. Ale odradzam używanie JAKICHKOLWIEK dodatkówjeśli chcesz grać po sieci w zwykłego BF-a (tyczy się to także modów typu EoD, czy DC). Wiekszość serwerów jest "pure" - dopuszcza korzystanie z BF-a z zainstalowanymi jedynie Road to Rome, patchem 1.4 i mapami Aberdeen i Battle of Britain (oficjalnymi). Przy łączeniu się z takim serwerem gra sama sprawdzi, czy nie ma czegoś zmnienionego lub dodanego (zmienione teksturki, zainstalowany jakiś mod) i jeżeli coś takiego znajdzie wyrzuci komunikat "data differs from serwer" i nie pozwoli się połaczyć z serwerem. Jeżeli jednak chcesz pograć w BF-a z qmplami po lanie lub z botami - to ograniczenie nie obowiazuje.

#2. widoki - to coś na górze joy-a to hat-switch i zwykle on służy do rozgladania się. BF ma niestety słabo rozwiazany ten problem - rozglądać się można jedynie myszką - wciskasz przycisk (domyslnie lewy shift - możesz ustawic inny) i poruszasz myszką. Tak więc na joy-u tego niestety nie zrobisz - to co piszesz jest niewykonalne. Ja na hat-switch-u mam ustawione zmnienianie widoków (zrobiłem to panelem ustawień joy-a). U mnie na hat-switch-u do przodu to F9 (zmiana kamery pomiedzy tą w kabinie i na nosie samolotu) do tyłu to F11 (widok z kamery sprzed samolotu do tyłu - tak sprawdzam czy ktoś leci za mną, albo jak trafiłem bombą), w lewo to F10 (widok zza samolotu do przodu), w prawo to F12 (fly-by - samolot przelatuje obok kamery).

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 07:04 

_XENA_ napisał(a):
(...) to coś na górze joy-a to hat-switch i zwykle on służy do rozgladania się. BF ma niestety słabo rozwiazany ten problem - rozglądać się można jedynie myszką - wciskasz przycisk (domyslnie lewy shift - możesz ustawic inny) i poruszasz myszką. Tak więc na joy-u tego niestety nie zrobisz - to co piszesz jest niewykonalne(...)

Otóż podobno jest to wykonalne na dwa sposoby:

1.Zmiana ustawień w pliku air.con, opis :arrow: http://dynamic5.gamespy.com/~bfaf/forum/viewtopic.php?t=423&postdays=0&postorder=asc&start=0

2.Zmiana ustawień myszki i joysticka, opis :arrow: http://www.bfcentral.nu/hostade/bfdf/joystick.html

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 10:04 

do XENA !
w paczyku 1.4 jest aberdeen i coral sea :wink:
i tzeba sciagna tyko battle of brittane ale pewnie bedzie ona dolozona do paczyka 1.5 :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 13:33 
Moderator forum

Hmm myslałęm, że tylko Coral sea tam jest - jest to IMO zły nawyk (dodawanie map do patch-ów. Zwiększa sie przez to niepotrzebnie ich rozmiar. BOBR to 40 megsów - czyli wynika, że patch 1.5 bedzie jusz ponad 100 mega ważył...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 13:45 

Ja zorientowałem się że w 1.4 jest abeerdeen po dodaniu skrzynek ułatwiających wyjście z budynku na środku mapy

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 14:26 

_XENA_ napisał(a):
BOBR to 40 megsów - czyli wynika, że patch 1.5 bedzie jusz ponad 100 mega ważył...

Niekoniecznie bo pewnie pojawią się 2 wersje patcha. Full ze wszystkim i znacznie odchudzony update z 1.4 do 1.5.

Strefa czasowa: UTC + 2