Teraz jest 24 lis 2024, 00:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 wrz 2006, 17:50 

Właśnie kupiłem sobie w Media Markcie ORYGINAłA a nie zassanego Battlefielda 1942. Zainstalowałem. Po przeczytaniu instrukcji podanych na tej stronie ściągnałem obydwa patche i podczas instalacji pierwszego z patchy program instalacyjny mówi mi juz że gra jest ZAKTUALIZOWANA do najwyższej wersji( czyli takiej która jest po instalacji obydwu tych patchy w PRAWIDłOWEJ kolejności). No cóż, myśle sobie jeśli tak jest to wszystko powinno być w porządku, włączam grę i :
1. Nie ma misji takich jak np. Battle of Britan, Abeerden, Invesion on Philipiness itd.
2. Filtru "coś tam coś" Blaster czy jakoś tam który filtruję według podanych mu kryteriów gry w internecie. Próbuję dołączyć do jakiejś gry i oczywiście tak jak to się dzieje z pirackimi wersjami NIE NAWIĄZANO POŁĄCZENIA Z SERWEREM !!!
Pomóżcie, co mam zrobić, nie lubię grać w single player po raz setny !
Dzięki z góry !

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2006, 17:52 

Antalogia jest tylko zpatchowana do wersji 1.6 - musisz sciagnac patcha 1.61b(mało waży) + update PB.

Co do misji - najpierw musisz je odblokować (jesli grasz kampanie oczywiscie) ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2006, 21:22 

Jestem tu nowy i zapytam wprost, gdzie moge znaleźć ten update PB, bo owego patcha już znalazłem ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2006, 22:36 

http://websec.evenbalance.com/downloads ... bsetup.exe

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 10:45 

Dzięki. Sprawdzę jeszcze w domu czy działa i wtedy dopiero podziękuję z góry ;)
Pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 12:20 

adamco napisał(a):
Dzięki. Sprawdzę jeszcze w domu czy działa i wtedy dopiero podziękuję z góry ;)
Pozdro!

po sprawdzeniu czy działa, to będziesz mógl już co najwyżej podziękować "z dołu" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 18:40 

No to jestem w domu. Po deinstalacji gry, ponownie ją instaluję i ponownie instaluję :) patcha z wersji 1,61 do wersji 1,61b, a on mówi że jest już zaktualizowany do tej wersji (1,61b). Ok. Mówie sobie : fajnie, teraz nie pozostaje mi nic innego jak PB update i instaluję ów PB update, wszystko pięknie super, ale po ponownym uruchomieniu komputera i zrobieniu "play" na grze Battlefield pojawia się jego ikonka, robi się czarny obraz i za chwileczkę słyszę taki dźwięk jak kiedy pojawia sie "Error !" i wywala mnie z proramu na sam pulpit. Takich wersji cudowania z tą grą to jeszcze w necie nie widziałem.
Błagam pomóżcie !
Pozdro i Z góry dziękuję !

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, 12:58 

Ależ drodzy koledzy, właśnie byłem na stronie ea polska i zobaczyłem jak wygląda okładka z battlefielda 1942 Antologi. Moja wersja battlefielda kupiona tydzien temu w mediamarkcie to nie antologia tylko zwykły battlefield 1942 (na okładce z przodu jest napisane : "Battlefield 1942" zdjęcie w niebieskiej ramce, w lewym dolnym rogu jest 16+ a na dole jest napis na niebieskiej wstążce "Classic"). Powtarzam jeszcze raz To nie jest ANTOLOGIA !!! i co ja ma mteraz zrobić / Zainstalowałem ponownie Battlefielda, nie robiłem żeadnych patchy ani też updatow skoro niby już jest to zrobione za mnie i włączam grę, wszystko ok, ale za każdym razem kiedy chcę grać to jak zwykle "Failed to connecting" lub coś w tym stylu.
Bardzo bym prosił o szybką odpowiedź !
Pozdrawiam !

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, 14:05 

adamco napisał(a):
Ależ drodzy koledzy, właśnie byłem na stronie ea polska i zobaczyłem jak wygląda okładka z battlefielda 1942 Antologi. Moja wersja battlefielda kupiona tydzien temu w mediamarkcie to nie antologia tylko zwykły battlefield 1942 (na okładce z przodu jest napisane : "Battlefield 1942" zdjęcie w niebieskiej ramce, w lewym dolnym rogu jest 16+ a na dole jest napis na niebieskiej wstążce "Classic"). Powtarzam jeszcze raz To nie jest ANTOLOGIA !!! i co ja ma mteraz zrobić / Zainstalowałem ponownie Battlefielda, nie robiłem żeadnych patchy ani też updatow skoro niby już jest to zrobione za mnie i włączam grę, wszystko ok, ale za każdym razem kiedy chcę grać to jak zwykle "Failed to connecting" lub coś w tym stylu.
Bardzo bym prosił o szybką odpowiedź !
Pozdrawiam !

...............................................................................................

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, 14:49 

kliknij TUTAJ i wykonaj punkt 1, 2 i 5.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, 18:48 

DZIAŁA !!! Nie wiem jakim cudem ale działa ! Tylko jedna mała sprawda, po jakimś czasie gry w necie punkbuster mnie wywala z powrotem do menu wyboru mapy i typu gry w necie. Mówi że to jakiś błąd. Nie wiem co piepszy ale dzięki wam !
P.S. Zrobiłem mu "Enable"
Pozdro !

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2006, 02:11 
Moderator forum

adamco napisał(a):
P.S. Zrobiłem mu "Enable"

To zrób jeszcze "update PB". Jak? Skorzystaj z opcji 'Szukaj', bo było setki (dosłownie) razy.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2006, 08:32 

http://www.punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.php

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 14:24 

Dzięki chłopaki, zainstalowałem, dodałem w punkbusterze Battlefield 1942 do listy gier i mam nadzieję że zadziała wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2006, 15:52 

Ok. Ściągnałem tego updata. Dodałem battlefielda do listy, wyłączam ten program i włączam grę. Ładuje się jakaś misja (w necie) i gram sobie przez jakieś kilkanaście minut i nagle pojawia się w lewym pasku pokazywania się kto kogo zabił taka mniej więcej onformacja : Punkbuster cannot upload pbag.dll...... itd., a przed tym jeszce jakiś ERROR i jakiś adres IP, a po pojawieniu się po jakimś czasie ciągle tych samych inforamacji serwer mnie wywala do okna wyboru serwera.
Czy coś zrobiłem nie tak podczas patchowania czy co, bądź też czy ma wpływ to że ten program w którym dodałem battlefielda do listy jest zamknięty (podczs gry i wogóle, normalnie jest zainstalowany) ???
Dzięki z góry !

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2