Teraz jest 12 kwi 2025, 14:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lip 2003, 09:54 

mam problem.. od 2 tygodni niemoge grac w sieci.
Gra sie loczy..wszystko wyglada dobrze, mam nawet dobry ping=60/80
i pojawia sie napisik ... WARNING!.......itd....... wczesniej moglem pograc wieczorami a teraz nic :( (posiadam orginalke,patche sa poinstalowane, przeinstalowywalem gre i nic nie pomoglo) czy problem moze pojawiac sie z winy systemu
(obecnie posiadam nakladke XP na Me)

Tytuł: hmm
PostNapisane: 20 lip 2003, 11:13 

Wiesz co dokładnie nie wiem co to może być, ale zobacz czy podziała :
- Format C:\ ;)
- Ponowna instalka systemu - załatw sobie XP :) ja mam i jest ok :D
- reinstalka BFa 1942
- nagranie patchy :)

po wykonaniu tych czynności gra powinna działać normalnie

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 11:45 
Moderator forum

Warto, abyś napisał jaki dostęp do sieci masz - SDI, NEO+, net z kablówki, czy może jakąś sieć osiedlową. Moze w tym tkwi problem?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 12:02 

Kup oryginał!!! Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać i tak by to pewnie ktoś napisał :D

A tak serio to może dzielisz z kimś łącze, np. Neo+ na kilka osób i od dwóch tygodni ktoś z sieci dowiedział się o istnieniu np. DC++.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 18:06 

Przeciez pisze ze ma dobry ping, wiec co ma do tego DC++. Jezeli ktos jest z nim na jednym modemie np. w kablowce i kozysta z DC to co najwyzej moze miec kłopoty z pingiem panie G-deck.
I jeszcze taka mała dygresia: nie rozumiem dlaczego za kazym razem gdy ktos tu ma jakis problem podnaszą sie głosy zeby kupił orginał i to nie zaleznie od tego czy ma orginał czy nie. Moja sugestia jest taka jesli nie wiecie jak rozwiazac dany problem to sie nie odzywajcie zamiast powtarzac za kazdym razem "kup pan orginał"

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 18:53 
Moderator forum

#1. Jedną z zasad forum jest, że jest ono dla POSIADACZY oryginałów - gdyby moderator ściśle pilnował tej zasady każdy posiadacz pirata zapewne by stad wylatywał ;). A zadają oni (posiadacze piratów) mase pytań które nie miałyby miejsca gdyby mieli oryginały (są wywoływane przez spiracenie gry) i to strasznie wiele ludzi wnerwia - masa nudnych, banalnych pytań.

#2. To, jakie masz połączenie jest istotne - jak jesteś w kimś w sieci możesz mieć dobry ping jak tego gościa nie ma - jak się on pojawia i zapuszcza np Kaaza - ta od razu zajmuje całe pasmo - tobie nic nie zostaje. Grasz sobie, jest OK. ktoś włącza Kaaza - ping od razu zdycha, gra uznaje że zostałeś odłaczony od sieci i koniec - podaje adekwatny komunikat. Druga możliwość, to, że żeczywiście zdarza ci się być wyłączanym na 10 - 15 sekund od sieci. Przeglądając strony możesz tego nie zauważyć, gra jednak od razu to stwierdzi i poda odpowiedni komunikat.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 19:44 
Moderator forum

CREW napisał(a):
Przeciez pisze ze ma dobry ping, wiec co ma do tego DC++. Jezeli ktos jest z nim na jednym modemie np. w kablowce i kozysta z DC to co najwyzej moze miec kłopoty z pingiem panie G-deck.
I jeszcze taka mała dygresia: nie rozumiem dlaczego za kazym razem gdy ktos tu ma jakis problem podnaszą sie głosy zeby kupił orginał i to nie zaleznie od tego czy ma orginał czy nie. Moja sugestia jest taka jesli nie wiecie jak rozwiazac dany problem to sie nie odzywajcie zamiast powtarzac za kazdym razem "kup pan orginał"

czlowieku o czym ty do nas rozmawiasz?, jak gosc ma podzielone lacze a ktos mu zacznie ciagnac jak on gra to moze nawet tego nie zobaczyc w ppingu a od razu mu Warning wyskakuje, a co do oryginalow to ile ile razy mozna to powtarzac? BRAK ORYGINALU JEST PRZYCZYNA CO NAJMNIEJ POLOWY PROBLEMOW USEROW Z BFem DOMAGAJACYCH SIE POMOCY NA TYM FORUM, i mowiac wprost: jesli komus jest zal grosza na tak zajebista gre jak BF to naprawde wali mnie jego problem i nie mam ochoty ogladac jego pytan ktore pojawiaja sie na forum srednio 5 razy w tygodniu, i jak napisal XENA, niech posiadacze piratow w ogole sie ciesza ze maja wstep na to forum i ze nie ma zadnej autoryzacji na wejsciu, przynajmniej bylby spokoj - byloby paru pyskaczy mniej..

PostNapisane: 20 lip 2003, 23:25 

Oxide napisał(a):
i pojawia sie napisik ... WARNING!.......itd....... wczesniej moglem pograc wieczorami a teraz nic :( (posiadam orginalke,patche sa poinstalowane, przeinstalowywalem gre i nic nie pomoglo) czy problem moze pojawiac sie z winy systemu

Nie kupuj XP jak ci radzono chyba ze chcesz aby ci BF za szybko nie chodził :) Pierwsze co zrób to odpal inną gre w trybie multiplay (np.CS,UT,Q3 itp.) i sprawdz czy problem występuje tylko przy BF. Jak wszędzie bedzie tak samo żle to winowajcą jest twoje lipne łącze z netem. Jak będzie ok a problem masz tylko w BF to zacznij od kupna oryginału :P

Tytuł: Re: hmm
PostNapisane: 20 lip 2003, 23:30 

Maniac napisał(a):
Wiesz co dokładnie nie wiem co to może być, ale zobacz czy podziała :
- Format C:\ ;)
- Ponowna instalka systemu - załatw sobie XP :) ja mam i jest ok :D

1. Głupota. To może od razu ma wyrzucić kompa przez okno i kupić nowy ?
2. Zanim napiszesz takie rewelacje sprawdz może jak BF działa na XP a jak na ME. Polecasz mu system na którym BF działa znacznie wolniej niż na windowsach 9x.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 00:36 
Moderator forum

zapytaj admina swojej sieci czy przypadeczkiem nie masz wydzielonego pasma dla ICMP jeśli tak to ping będziesz miał zawsze super a z graniem to już gorzej jak kazaa o dc szaleją w Twojej sieci.

PostNapisane: 21 lip 2003, 01:26 
Redaktor Battlefield.pl

Oxide napisał(a):

ja mam to samo! laczy mi sie z serwerem, ping niby mam ok, okolo 60 - 80 ms a po 2-4 sekundach warring connections detected problem i dupa, myslalem ze to wina patcha 1.4 ale zrobilem format zainstalowalem 1.31 i to samo, mam lacze z sieci lan ale to nie po tej stronie problem bo sam zarzadzam ta siecia

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 10:59 

Ludzie mam oryginały!! BF-a i RTR-a. Na Win Me do pewnego czasu chodziło różnie ale chodziło. Po przeinstalce na XP takze chodziło. Sieć mam osiedlową predkość ok. 112kbs. Z tego co wiem KaZaa i inne P2P są zablokowane przez Admina. Zgłaszałem mu problem ale nic nie pomogło,mimo że coś grzebali przy serwerze osiedlowym.W sieci osiedlowej jest nas ok. 10. Czy moze to być złosliwa blokada portów przez Admina?? a może coś podobnego... podpowiedzcie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 11:04 

Porty dla BF na pewno nie masz poblokowane. Bardziej możliwe że ludzie z twojej sieci używają Kaza K++ w której można zmienić używany port na dowolny inny (nie zablokowany) lub eDonkey/eMule i ściągają przez low id nawet na zablokowanym porcie domyślnym dla emuła.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 11:12 
Moderator forum

PhoeniX napisał(a):
Porty dla BF na pewno nie masz poblokowane. Bardziej możliwe że ludzie z twojej sieci używają Kaza K++ w której można zmienić używany port na dowolny inny (nie zablokowany) lub eDonkey/eMule i ściągają przez low id nawet na zablokowanym porcie domyślnym dla emuła.

ja mysle ze na bank jest taka akcja, w sieciach osiedlowych userzy sie nie czaja tylko szaleja na p2p jak chca, kaza sama omija zablokowane porty i szuka tych ktore sa wolne, a jak ma wszystko zblokowane to wciska sie na 80 (http), jednak sa sposoby jej blokowania na serwach linuxowych i poprzez procedury filtrowania (jesli dobrze pamietam, bo nie siedze w linuchu :roll: )

@oxide: proponuje zebys pogadal z adminem czy on na pewno poblokowal p2p (bo niektorym sie tylko wydaje ze poblokowali), ja sam duzo ciagne z p2p i nie mam nic przeciwko p2p ale w osiedlowkach powinna obowiazywac pewna kultura, macie 10 userow? wszyscy na gg i obserwowac statusy, jak ktos gra nie ciagnac a jak ktos prosi o przymkniecie downloada to robic to natychmiast, jesli userzy tego nie rozumieja to nie ma wyjscia jak blokowac p2p, nie moze byc tak ze placisz za siec i nie mozesz grac bo ktos sobie ciagnie gole baby, pogadaj z adminem

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 12:26 
Moderator forum

Jeszt jeszcze jedna możliwość - qmpel był w takiej sieci, gdzie admin poblokował właściwie P2P. Tylko, że sam na maxa ściagał - zajmował 80% łącza, a reszta wtedy miała kłopot z ogladaniem www (o graniu nie wspomne). Dużo się nawojowali, zanim doprowadzili to do porządku (zmienili admina).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2