PhoeniX napisał(a):
Porty dla BF na pewno nie masz poblokowane. Bardziej możliwe że ludzie z twojej sieci używają Kaza K++ w której można zmienić używany port na dowolny inny (nie zablokowany) lub eDonkey/eMule i ściągają przez low id nawet na zablokowanym porcie domyślnym dla emuła.
ja mysle ze na bank jest taka akcja, w sieciach osiedlowych userzy sie nie czaja tylko szaleja na p2p jak chca, kaza sama omija zablokowane porty i szuka tych ktore sa wolne, a jak ma wszystko zblokowane to wciska sie na 80 (http), jednak sa sposoby jej blokowania na serwach linuxowych i poprzez procedury filtrowania (jesli dobrze pamietam, bo nie siedze w linuchu

)
@oxide: proponuje zebys pogadal z adminem czy on na pewno poblokowal p2p (bo niektorym sie tylko wydaje ze poblokowali), ja sam duzo ciagne z p2p i nie mam nic przeciwko p2p ale w osiedlowkach powinna obowiazywac pewna kultura, macie 10 userow? wszyscy na gg i obserwowac statusy, jak ktos gra nie ciagnac a jak ktos prosi o przymkniecie downloada to robic to natychmiast, jesli userzy tego nie rozumieja to nie ma wyjscia jak blokowac p2p, nie moze byc tak ze placisz za siec i nie mozesz grac bo ktos sobie ciagnie gole baby, pogadaj z adminem