Teraz jest 30 lip 2014, 06:59

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2003, 11:41 
Offline

Dołączył(a): 9 sie 2003, 14:21
Posty: 2
Lokalizacja: Oblężony Kraków
Mam win XP professional (kiedyś już gralem w bf na 98 i wszystkie wymaganie prócz systemu są ok) a więc tak gram sobie z 30 min i nagle buh gry nie ma uprzejmie prosilbym o linki do stron (jeśli taki są) z pachami do wi XP :!:

_________________
TEN KTO POWIEDZIAŁ ŻE PIÓRO JEST MOCNIEJSZE OD KARABINU NIE DYSPONOWAŁ TAKIM ARSENAŁEM (zmieniona reklama C&C GENERALS )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 11:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2003, 11:40
Posty: 892
BF działa pod XP i nie wymaga żadnych dodatkowych patchów.
Ściągnij sobie SP1 do XP jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i najnowsze oficjalne sterowniki do twojej k.graficznej,muzycznej i płyty głównej (dla Inteli najnowsze inf'y a dla via najnowsze 4in1).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 14:35 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2256
Lokalizacja: Gliwice
Phoenix ja tak w kwestii formalnej ?? po co mu SP1 jak on tylko więcej dupi niż naprawia ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 17:08 
Offline

Dołączył(a): 3 sie 2003, 16:02
Posty: 375
Lokalizacja: Poznań
>po co mu SP1 jak on tylko więcej dupi niż naprawia ?
Co takiego "dupi" sp1?
Ja "beefię" na xp sp1 i nie mam ŻADNYCH problemów 8)

_________________
Sukces marketingowy BF2 wcale mnie nie cieszy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 18:29 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2256
Lokalizacja: Gliwice
a ja bez i też nie mam więc po co mu SP1 ? bo jeśli tylko po to żeby mieć no to sorry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 18:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2003, 11:40
Posty: 892
Z tym dupieniem to dla każdego SP są tacy co twierdzą że coś dupi :)
Instalowałem SP1 na wielu kompach i nic sie nie dupiło, tak samo z SP4 do W2000. Jak coś się dupi to jest to raczej przypadek wyjątkowy i nie należy uogulniać. Jak by nie było SP1 do XP poprawia całkiem sporo błedów w tym chyba nasłynniejszy z wieszaniem się kompa lub resetami przy XP i SDI.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 22:26 
Offline

Dołączył(a): 9 mar 2003, 17:38
Posty: 609
Lokalizacja: Radom
NightMax są osoby którym zainstalowanie SP1 pomogło w problemach, BF zaczął chodzić, dlatego prosze nie uogólniać ;)

_________________
[swf width=300 height=100]http://www.iadurobros.friko.pl/varia/iadur.swf[/swf]
[FS] Iadurobros


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2003, 06:29 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2003, 17:20
Posty: 2310
Lokalizacja: Wałcz
[Night]MaX napisał(a):
a ja bez i też nie mam więc po co mu SP1 ? bo jeśli tylko po to żeby mieć no to sorry.


Losowy przypadek 8)
Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, kiedy to po załadowaniu SP1 dla XP coś się "dupiło". Wręcz przeciwnie ... biorąc pod uwagę "dziurowatość" systemów M$ człowiek śpi spokojniej.

_________________
Kopernik! Wstrzymaj ziemię ja wysiadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2003, 06:32 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2003, 17:20
Posty: 2310
Lokalizacja: Wałcz
TOBURK napisał(a):
Mam win XP professional (kiedyś już gralem w bf na 98 i wszystkie wymaganie prócz systemu są ok) a więc tak gram sobie z 30 min i nagle buh gry nie ma uprzejmie prosilbym o linki do stron (jeśli taki są) z pachami do wi XP :!:


Przy założeniu, że nie jest to wina softu i posiadasz Oficjalnego BF-a skup uwagę na diagnostyce swojego komputera. Przegrzewanie karty graficznej, procesora, zbytnio agresywnych ustawień, pamięci ... itp, które to w swoich skutkach mogą powodować niestabilność i być winowajcą problemu z jakim się spotkałeś.

_________________
Kopernik! Wstrzymaj ziemię ja wysiadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2003, 22:34 
Offline

Dołączył(a): 21 mar 2003, 22:14
Posty: 41
Lokalizacja: 3miasto
Mi na XP działa bez zadnych problemow dodatkow.... patchy...
chodzi gładko nawet po 6 godz jak siedze.... :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 10:54 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2003, 17:57
Posty: 3602
Lokalizacja: Warszawa
sp1 nic nie dupi, ja obstawiam ze kolesiowi przegrzewa sie proc lub grafa, sprawdz temperatury w biosie 15 min po uruchomieniu kompa

_________________
http://www.bravo-company.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 11:13 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2256
Lokalizacja: Gliwice
Holman nie będę się kłócił :) bo po co ale i tak swoje wiem :D (testowałem dziurki zrobione przez ten cud zwany SP1 są nawet lepsze niż te w podstawowej wersji winXP)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 11:58 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2003, 17:57
Posty: 3602
Lokalizacja: Warszawa
[Night]MaX napisał(a):
Holman nie będę się kłócił :) bo po co ale i tak swoje wiem :D (testowałem dziurki zrobione przez ten cud zwany SP1 są nawet lepsze niż te w podstawowej wersji winXP)

spoko, uznaje Twoje zdanie, tylko mowie ze nic nie krzaczy, a dziurki to inna sprawa, pilka jest prosta -> trzeba miec dobrego firewalla

_________________
http://www.bravo-company.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 20:44 
Offline

Dołączył(a): 30 sie 2003, 20:14
Posty: 4
Lokalizacja: Poznań
Po instalce SP1 rzeczywiście nic się nie dzieje, ale prawdziwe kłopoty zaczynają się po zainstalowaniu wszystkich dodatkowych poprawek z netu (ok. 70MB).Problemy pojawiają się zwłaszcza w momencie ostrej walki np. na mapie Aberden (10 czołgów „wali” do siebie) i są wtedy straszne lagi, choć po wciśnięciu TAB jest niby ok (80-100 ping). Nie jest to wina kompa i jakichkolwiek problemów z grzaniem (przecież przed instalką patchy było oki). Sam już nie wiem, może ktoś jest ekspertem od „rycia” w rejestrze i doradzi, co z tym fantem zrobić. Mam wina xp pro i sdi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 23:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2003, 11:49
Posty: 1712
Lokalizacja: Warszawa
Poprawki niestety musisz instalowac (ja mam wszystko oprocz SP1), bo jak nie to bedziesz podatny na rozne ataki (oczywiscie te ktore juz mialy miejsce vide Blaster) z internetu. No chyba ze masz router z firewallem lub zapore softowa i wszystkie porty pozamykane (dzieki temu nigdy nie zlapalem Blastera, choc komp nie mial zadnych poprawek zapobiegajace temu badziewiu).

A czy sprawdzales ile masz fps'ow podczas takiego starcia?

_________________
Marcin A.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL