Teraz jest 28 lis 2024, 20:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: sterwoniki ATI
PostNapisane: 6 lip 2003, 20:28 

ok ukazalo sie cos lepszeg niz sterwoniki ze stronki ati.com sa to sterwoniki OMEGA oparte na catalyst 3.5
link ==> http://www.accesscable.net/~sruxton/dri ... a_2460.exe

wynik taki:
catalyst 3.5 - 3dmark2001se - 7300pkt
omega - 3dmark2001se - 8000pkt

wiec panowie do dziela :mrgreen:

p/s
zobaczymy czy tez teksturki w bf'ie znikaja :roll:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2003, 08:54 

Do 3.5 zostal wypuszczony hotfix i po zainstalowaniu go nie znikaja mi textury. Co do sterow omegi to nie sprawdzalem na moim radku, ale kumpel ma geforca i mowi ze na kazdej mapie w AA ma srednio 10 fps wiecej :) .

http://www.omegacorner.com/
Nie bede gorszy i tez wrzuce jakis link 8) .

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2003, 09:09 

GeForce to nie Radek wiec nie ma co porownywac ich sterow.
co do znikajacych textur hotfix mi nie pomog wczoraj na kharkovie gralem i mi znikaly textury no to wlazlem do gry i opcji video i wlaczylem opjce ENABLE SPAWNPOINT INTERFACE i odrazugraficzka zrobila sie krystalicznie czysta i bez zadnych brakow :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2003, 09:14 

Wiem ze to nie to samo, bo mialem GeForca, a teraz mam Radka (roznica ogromna). Poprostu chodzilo mi o to, ze faktycznie te stery sa lepsze od referencyjnych.

U mnie na Market Garden byly problemy, ale po hot fixie minely. Nie wazne i tak mialem tez wyrpobowac omegi :D .

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2003, 19:18 

ATI kompletnie olało problem textur w BF od Cat 3.2 więc na poprawe nie ma co liczyć. Błąd leży w samych sterownikach i żadne inne wersje jak Omega tego nie naprawią. Potrzeba by całkiem nowych sterowników napisanych tak aby nie było problemów z BF. Ale ATI ma to gdzieś i dużo osób na BF i karcie ati musi męczyć się na Cat 3.1

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2003, 00:47 

Nie wiem jak inni, moj problem z texturami zaczal sie wlanie na 3.5, wczesniej nie mialem najmniejszych problemow. Moze przetaktowywali pamiec i mieli artefakty.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2003, 02:16 

Tesh mam problem z tekstruami. Czasami na gorach robia mi sie takie biale kradki. Wszystko zaczelo sie wtedy kiedy zainstalowalem najnowesze sterowniki. Chyba odinstaluje nowe i zainstaluje stare ktore dostalem wraz z karta na CD. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 00:17 

Lepiej nie instaluj tych co dostałeś z kartą bo to pewnie sa 2.5 albo nawet jeszcze starsze. Problemy z texturami zaczynają się od Cat 3.2 w góre. Na 3.1 problemu nie ma co było mówione na forum już dużo razy.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 00:43 
Moderator forum

PhoeniX napisał(a):
ATI kompletnie olało problem textur w BF od Cat 3.2 więc na poprawe nie ma co liczyć. Błąd leży w samych sterownikach i żadne inne wersje jak Omega tego nie naprawią. Potrzeba by całkiem nowych sterowników napisanych tak aby nie było problemów z BF. Ale ATI ma to gdzieś i dużo osób na BF i karcie ati musi męczyć się na Cat 3.1

Czy zauważyłeś pewną zależność ? Problemy występują w mnogiej części na kartach R8500 i R9100. Przy 9500/9700 zero jakichkolwiek kłopotów. Nie narzekam.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 08:08 

Zainstalowaliscie juz te stery Omegi? Sa problemy z teksturami?
Mam Radka 9kPro, bujam na oryginalnych z plyty, nie mam problemow ale skoro fpsy sie zwieksza...

bAd

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 08:33 
Moderator forum

e nie przesadzajcie z tymi 8500 ja takiego mam i niegdy nie miałem z nim problemu w BF, nic mi nie znikało i nie znalazłem gry która miałaby jakiekolwiek problemy. Najczęsciej problemy z grami wynikają z niepoprawnych ustawień, jak walczy sie o dodatkowe fpsy i zaczyna ekperymenty to wtedy pojawiają się jaja.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 11:12 
Moderator forum

[Night]MaX napisał(a):
e nie przesadzajcie z tymi 8500 ja takiego mam i niegdy nie miałem z nim problemu w BF, nic mi nie znikało i nie znalazłem gry która miałaby jakiekolwiek problemy. Najczęsciej problemy z grami wynikają z niepoprawnych ustawień, jak walczy sie o dodatkowe fpsy i zaczyna ekperymenty to wtedy pojawiają się jaja.

Zdarzają się owe problemy nawet na R8500. Racja w tym, że w dużej części są to "wpadki" użyszkodników, którzy w pogoni za magicznymi cyferkami fps kombinują ze wszelkimi ustawieniami sterownika. Jednak niepodważalnym jest, że jednakowo, bez ingerencji narzekają posiadacze serii R9xxx. W niektórych przypadkach nie pomaga nawet zainstalowanie poprawki dla C3.5

Osobiście nigdy nie miałem żadnych kłopotów z BF-em. Jeszcze za czasów posiadania "treningowej" wersji i R8500 :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 11:22 

Cytuj:
Jednak niepodważalnym jest, że jednakowo, bez ingerencji narzekają posiadacze serii R9xxx

Ja tam mam R9k i go sobie chwale :D
Jak pisalem zero problemow, dlatego pytam czy warto instalowac te stery omegi czy tez zupdateowac Cata.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 11:28 
Moderator forum

bAd napisał(a):
Ja tam mam R9k i go sobie chwale :D
Jak pisalem zero problemow, dlatego pytam czy warto instalowac te stery omegi czy tez zupdateowac Cata.

Zatem jeśli zero problemów co cieszy po ostatnich tu zamieszczanych postach odnośnie ATI, niepozostaje Ci nic innego jak samemu sprawdzić wersje C3.5 + poprawka. Musi być dobrze. Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2003, 11:39 

Ok, u got me :) Nie da sie ukryc ze obawiam sie problemow, wiec tylko prosze o informacje dot:
-instalowac Cata 3.5 czy stery Omegi?
-skad sciagnac hotfixa? na stronce ati nie widze (sam nie jestem pewien czy to jest some sort of patch or what)
-czy hotfix dziala na omedze?
-i czy wreszcie jest sens te stery zmieniac, tzn czy bede mial lepsza wydajnosc (pytanie raczej retoryczne, just to make sure)

Pozdro
bAd

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2