Teraz jest 18 sie 2025, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: pare pytanek
PostNapisane: 27 wrz 2003, 11:52 

witka dla wszystkich :)
to wiec:
1. Jak FH chodzi na slabszych kompach :)? Wie ktos?
2. Czasem jak gram to mam problem ze zmiana broni. zmienia i zaraz cofa ? zna ktos to ? :O
3. moze troche NTF ;) ile mozna podkrecic gf4mx440 gainwarda (domyslnie 270/405) bez zadnych dodatkow by sie nie gotowal :) ?
4. Czy bedzie jakis polski serw z FH, ktory :) ? (jak juz jest to tez mowcie bo GSA mi sie zwalil i nie widze :P )
5. Po zmianie na 11khz i srednie "detale" dzwieku.. gra chodzi gorzej niz na 44khz i ogolnie to nie jest dzwiek tylko diabli wie co.. powinien miec slaba jakosc a nie diabli wie co ;) - SBLive Value

Pozdrowionka.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2003, 03:51 

1. Jak FH chodzi na slabszych kompach ? Wie ktos?

chodzi wolniej niz czysty bf1942, u kumpla 1ghz gf4mx400 na min ustawieniach da sie grac.

2. Czasem jak gram to mam problem ze zmiana broni. zmienia i zaraz cofa ? zna ktos to ? :O

nie znam,

3. moze troche NTF ile mozna podkrecic gf4mx440 gainwarda (domyslnie 270/405) bez zadnych dodatkow by sie nie gotowal ?

nie mam zielonego pojecia

4. Czy bedzie jakis polski serw z FH, ktory ? (jak juz jest to tez mowcie bo GSA mi sie zwalil i nie widze )

STREFA BF1942 FH|47ms|193.110.122.204:14567

5. Po zmianie na 11khz i srednie "detale" dzwieku.. gra chodzi gorzej niz na 44khz i ogolnie to nie jest dzwiek tylko diabli wie co.. powinien miec slaba jakosc a nie diabli wie co - SBLive Value

11khz = diabli wie co

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2003, 09:17 
Moderator forum

Nic dodać nic ująć. ;)

PostNapisane: 5 paź 2003, 13:21 

J.M.K napisał(a):

A ja dodam... Taki efekt pojawia gdy są problemy w komunikacji z serwerem.

PostNapisane: 5 paź 2003, 14:52 

boby7[PL] napisał(a):
J.M.K napisał(a):

A ja dodam... Taki efekt pojawia gdy są problemy w komunikacji z serwerem.

A może to jest to samo co u mnie? http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=2274

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2003, 19:25 

Raczej nie. Jego problem obserwowałem na bardzo lagujących serwach. Nie dotyczy tylko broni. Ja czasmi robiłem pad i zaraz samoistnie wstawałem. Obstawiam problem z komunikacją.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2003, 14:20 

boby7[PL] napisał(a):
Raczej nie. Jego problem obserwowałem na bardzo lagujących serwach. Nie dotyczy tylko broni. Ja czasmi robiłem pad i zaraz samoistnie wstawałem. Obstawiam problem z komunikacją.

Aaaa... tracenie pakietów, sam to czasami mam kłade się i zaraz wstaje, ide i cofam się (skacze do tyłu i do przodu), wybieram broń przez cyfry i z powrotem poprzednia broń, wsiadam i zaraz wysiadam z pojazdu

PostNapisane: 6 paź 2003, 15:05 

J.M.K napisał(a):
3. moze troche NTF ;) ile mozna podkrecic gf4mx440 gainwarda (domyslnie 270/405) bez zadnych dodatkow by sie nie gotowal :) ?

Standardowa zasada w o/c :)
Kręć ile się da. Zacznij od standardowych ustawień i zwiększaj co 5 lub 10Mhz taktowanie sprawdzając przy tym stabilność. Jak jest stabilny zwiększaj nadal. Zacznij od pamięci, później gpu. Pamięci kręc maks na ile chodzą bez artefaktów. Jak kręcisz gpu to sprawdzaj czy radiator nie zaczyna parzyć. Jak parzy to trzenba troche odtaktować, inaczej może to sie skończyć sfajczeniem karty.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2003, 16:36 

A ja jako że w temacie podkręcania jestem zielony chciałbym prosić o pare wskazówek np. czy jest potrzebny jakiś program czym mierzyć stabilność itp.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2003, 20:46 

Stabilność sprawdza się (nie mierzy) przez maksymalne obciążenie procesora i karty graficznej przez conajmniej kilka godzin.
Prosty w użyciu jest 3dmark 2001SE (2003 bardziej obciąża grafike niż CPU). W opcjach zaznaczasz zapętlenie testu (looping) i dajesz benchmark. lub odpalasz demo z dźwiękiem. Wszystko w trybie zapętlenia. Ustawienia rozdzielczości zależą od tego jaką masz k.graficzną.

PostNapisane: 6 paź 2003, 21:27 

J.M.K napisał(a):

ja mam na drugim kompie gainwarda mx440 (275/405) wykreconego na 325/560 full stable

I dopiero wtedy ma osiagi takie jakie powinien miec w/g instrukcji mx440

Ja mam pamiatki na tej karcie chyba 3,6ns

(maxymalne dopuszczalne taktowanie w/g fabryki to 1000/ 3,6 = 277

a poniewaz to sa DDR to mnozymy to przez 2 i wychodzi nam 555Mhz na pamiatkach )

I tyle powinno byc ustawione fabrycznie, nie wiem jaka jest polityka gainward`a

-> chyba zeby zrobic se jaja z klienta -> ktory sie bedzie pozniej rajcował ze se karte podkrecił

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2003, 23:00 

hmmmmmmmm nie wiem jak jest w MX ale jak chcesz to wal na gg dam ci program do tego jak chcesz ja ma GF3 i wedłuk instrukcji moge go tak podkreci ze bedze 2 razy szybciej chodził ale jeśli chodzi o MX to nie zabardzo sie podkrencaja powiedzmy tak fabrycznie powiedzmy że ma 1080 megateksele/s a po podkrencaniu bezpicznym powiedzmy 1200 dodatkowo czyli 2280 megateksele/s ale to nie na 100%

PostNapisane: 7 paź 2003, 02:53 

J.M.K napisał(a):
...2. Czasem jak gram to mam problem ze zmiana broni. zmienia i zaraz cofa ? zna ktos to ? :O...

to jest wina niestabilnego ping'a/straty pakietow na server ,piszac niestabilny ping mam na mysli nagle skoki np z 40 do 600-1000 ,takie cos moga powodowac koledzy z sieci (p2p, www) ,a jezeli masz lacze tylko dla siebie to winowajca moze byc uszkodzony modem, kiepska para kabli prowadzoca do wezla providera, albo poprostu zapchane lacza po stronie providera.Najlepiej sprawdz samemu ping na wykresie , w konsoli wpisz console.shownetgraph 1 ,wykres tez pokazuje straty pakietow

ps. to rowniez moze byc wina zlagowanego serva (najbardziej prawdopodobne)

pozdro

Strefa czasowa: UTC + 2