Teraz jest 28 lis 2024, 17:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2003, 00:34 

Siema! Mam pewien problem, który dotyczy właściwie każdej gry online (BF też). Mianowicie w każdej grze mam ping ponad 1000! I nie wiem dlaczego łączę się z prędkością max. 44 000 kbs (ofkorz z modemu :) Posiadam modem firmy Smart Link, nazywa się coś ze słowami AMR, HAMR (w Menadżerze urządzeń nazywa się "Smart Link 56K Voice Modem"). Wiecie może dlaczego? Please help!

PS. Czy ktoś wie także jak zrobić tak, aby w WinXP po kilku minutach połączenia z internetem nie wyskakiwał błąd:

"Trwa zamykanie systemu. Zapisz wszystkie
rozpoczęte prace i wyloguj się. Wszystkie
niezapisane zmiany zostaną utracone.
Zamknięcie zostało zainicjowane przez
ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM

Czas do zamknięcia: 00:01:00

Wiadomość
System Windows musi być uruchomiony
ponownie, ponieważ Zdalne
wywoływanie procedur (RPC) została
nieoczekiwanie przerwana"

... i nie można nic zrobić, no prawie nic. Kopiować, wklejać itd. Jedynym sposobem jest przestawienie czasu w kompie, bo jak ta 00:01:00 zleci do zera to komp się sam wyłącza! Niestety nie mogłem zrobić screena - właśnie z tego powodu. Jeśli ktoś mogłby mi pomóc, to bardzo o nią proszę!

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2003, 00:40 

Rozwiązanie drugiego problemu znajdziesz tutaj http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=1820&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2003, 16:55 
Oldboy Battlefield.pl

z 1 problemem zajzyj tu: http://www.winxp.com.pl/art/internet_optym.html

aha i wylacz Kazze i inne osly, D++ i takietam...przed gra :?

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2003, 23:01 

W tym problem, że nie mam NIC włączonego :) i kiedy ja się łączę to mam 44 000 kbs max. a np. mój kolega (też na modemie) ma 50 600 kbs!

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2003, 23:33 

Jesteś atakowany przez Blastera. Pobierz poprawki do windows i po kłopocie. Tak BTW to cały świat trąbił o Blasterze przez prawie miesiąc, nawet w TV o nim gadali. Dziwne że ludzie jeszcze go nie znają nie mając nawet systemu przed nim zabezpieczonego :?

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2003, 23:50 

Heh, najśmieszniejsze jest to, że go NIE mam - sprawdzałem tym programem Symanteca (z linku http://forum.battlefield1942.pl/viewtop ... 20&start=0 ), a po zainstalowaniu tego patcha (link j.w) wszystko działa ok. (prócz szybkości działania modemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2003, 00:19 
Moderator forum

Wygląda dokładnie jak Blaster. Może to jakaś jego mutacja, czy coś. Anyway - odpowiedni updat-e tu nie zaszkodzi.

Jeżeli zaś chodzi o ping - masz zapewne softmodem - czyli taki w którym 95% roboty odwala procek, a nie układ dedykowany. BF mocno obciąża procek który nie wyrabia się z "obsługa" modemu i z tąd takie potworne pingi. Sugerowałbym jednak byś nie myślał o nowym modemie, ale spróbował się przesiąśc na Neo+ lub minimalnie SDI. Wiem, że łaczu się to z kosztami, ale jakby policzyć - jezeli siedzisz 2-3 godziny dziennie na necie to jusz zaczyna się opłacać. A za opłate za Neo lub SDI masz net 24 godziny na dobe przez cały miesiąc. No i na modemiew TPSA nie licz na pingi lepsze niż 250 (czyli dużo). Ja na SDI mam około 50 (1/ 5 tego co ty powinieneś mieć na modemie), a na Neo jest jeszcze mniej - około 20-30).

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2003, 00:53 

Nie musisz mieć Blastera u siebie aby twój komp sam się wyłaczał. Żądanie wykonania procedury przychodzi z zewnątrz (z netu) od osób z kompami zarażonymi Blasterem. Jeśli twój windows (XP/2000) nie ma odpowiedniej łatki wykona procedure której "rozkaz" przychodzi od kogoś zainfekowanego :)
I na tym właśnie polega całe piękno Blastera :lol:

Strefa czasowa: UTC + 2