Teraz jest 19 lis 2019, 00:10

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 mar 2009, 02:12 
Offline

Dołączył(a): 8 mar 2009, 02:08
Posty: 3
Witam mam takie pytanie wyskakuje mi komunikat taki jak w temacie ;/ i mam podaną częstotliwość wiem ze to wina monitora ale nie mogę tego przestawić jeśli nie widzę obrazu ^^ czy jest jakiś pliczek odpowiedzialny za to? żeby można by było zmienić to ręcznie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2009, 02:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sty 2005, 23:43
Posty: 706
X:\X\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Twój profil\Video.con

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2009, 10:53 
Offline

Dołączył(a): 8 mar 2009, 02:08
Posty: 3
dzięki wielkie ale jeszcze jedno pytanie wiesz może jaka częstotliwość podać:P? jeżeli mam

28,9KHz 94Hz

na początku było 1400 rożnie kombinowałem ale nie trafiłem :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2009, 02:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sty 2005, 23:43
Posty: 706
Odświeżanie masz w hercach; dla LCD jest 60hz, CRT od 75 do 85 (w moim przypadku).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2009, 18:19 
Offline

Dołączył(a): 8 mar 2009, 02:08
Posty: 3
Wiem ze odświeżanie jest w hz i po 1 tam było podane w mhz :) i ja mam lcdeka dawałem 60 itd. ale nie chodziło bf juz mi dzierga :) trzeba było w jakimś tam pliku przestawić wartość czegoś na 0 nie pamiętam juz tego ^^ ale thx za pomoc (znalazłem wczoraj to w necie ale dłuuuugo szukałem :P)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2009, 18:29 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2004, 18:16
Posty: 3389
Lokalizacja: Kraków
Tiaaaa... Niech no spojrzę do FAQ przyklejonego w tym dziale.

Pytanie: Mam czarny ekran i nie moge odpalić gry, co robić?

Odpowiedź: Problem dotyczy posiadaczy monitów CRT i odświeżania większego niż 60Hz. Musisz znaleźć plik videodefault.con
(jest w katalogu \bf1942\Mods\bf1942\Settings\videodefault.con), edytować go np. notatnikiem i przestawić z 0 na 1 wartość w linijce "renderer.allowAllRefreshRates 0", jeśli nie ma takiej linijki należy zainstalować patcha.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL