Teraz jest 28 lis 2024, 18:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 gru 2003, 19:14 

Niewiem czy ten temat był poruszany czy nie, przegladałem te forum troche czasu, pozatym uzywałem opcji "szukaj" i nic nieznalazłem, więc pisze....

Mam coś takiego że jak jest doś dużo ludzi na serwerze to strasznie mi to spowalnia grę. Wiem wiem , powiedzie że to normalne, ale umnie jest to bardzo duże spowolnienie :( Np. jak mam tyle samo chipków tylko że w singleplayerze to spadek ilosci FPS jest dość mały w porównaniu do tego co się dzieje w multi, co jest dziwne bo w multi odpada te 10-20 % procka co idzie na AI bootów w singlu. Jak ktoś wie co może być tego powodem, lub wie jak zrobić aby dużo chipków na serwerze aż tak niespowalniało gry to niech napisze please.

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 19:19 

jakiego masz kompa?

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 19:20 
Moderator forum

a co to sa chipki :?: :D

najparwdopodobniej nie mozesz grac na serwach gdzie jest duzo ludzi bo masz za slaby sprzet a twoje lacze nie na nadaza z przesylaniem danych
jaki masz proc, ile ramu i jakie lacze?

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 19:40 

zauwazylem dzis ze ci zwalnialo na servie PRGK bo cos zbyt latwo mi z toba szlo :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 20:30 

Dopiero co zaczynam w to grac i sie niedziwie że mnie praktycznie każdy bije na serwerze :)

Hehe jaki mam komp... no super słaby ... Duron 750, g-force 2 MX 400 32 MB, sdram 512 MB. Wiem wiem słaby, ale mnie dziwi to że w muli spowolnienie gry w zależności od graczy jest aż takie duże, w singlu nawet jak jest duzo bootów to tak niemam (gram ze wszystkim na minimum w multi) a przecie odpada AI bootów. Łącze niemam złe aż tak bardzo bo 125Kb/125Kb. W żadnej innej grze tak niemam że jak jest duzo ludzi na serwerze to tak spadają FPSy :(

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 21:32 

no grafa za slaba jest, procek tez nie jest demonem predkosci

z grafy polecam przynajmniej r8500/9100 lub jakis gf3ti a z procka to max ile wcisniesz na plyte :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 22:43 

ooo czlowieku to na moim kompie wariuje przy duzej ilosci osob albo po ok. godzinie gry i musze urchomic kompa jeszcze raz.

nie wiem moze wylaczac detale , moze pomoze.

a tak wogole to doszedlem do wniosku ,i mowie to wszystkim ludziom ze slabszym kompem, ze lepiej nie ruszac tej gry.
teraz oszczedzam pieniadze na dokupienie ramu a mialem kupic sobie nowy worek taki za 500zl :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 23:44 

daj wszytko na low i mgłe na 60% mi bf dziala na P800MHz GF2MX400 64MB 128MB RAM, aktualnie mam nVidia Vanta 16MB i nadal mi dziala, ale za niedlugo kupuje GF4 64 or Radeon 9200, co wybrac? :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 23:51 

To co uważasz za najlepsze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2003, 23:55 

Gregorov mowilem Ci ze to sprzet, musisz grac na serverach max do 24 osob, ja tez tak mialem na starym sprzecie ze jak byla rzeznia na 32 osoby to ruszac sie nie moglem i na minimalnych detalach i 40%textur mialem 5fps :lol:
czas zmienic bryczke stary na cos z klimatyzacja 8)

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 00:30 

Lis napisał(a):
daj wszytko na low i mgłe na 60% mi bf dziala na P800MHz GF2MX400 64MB 128MB RAM, aktualnie mam nVidia Vanta 16MB i nadal mi dziala, ale za niedlugo kupuje GF4 64 or Radeon 9200, co wybrac? :D
Tak z ciekawości ta nVidia obsługuje T&L ?

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 00:39 
Moderator forum

Lis napisał(a):

Lis: Vanta? LOL. BF wymaga minimum GeForce - na TNT i pochodnich (w tym Vancie) nie ma połowy poligonów - tak zawny efekt znikajacych ścian. Masz mój RESPECT.

Gregorov: daj na minimum wszystko poza mgłą. To zostaw na 100% bo inaczej zmniejszysz sobie promień widzenia - przeciwnicy bedą ciebie widzieli (i strzelali), a ty ich nie. Powinno działać znośnie. I składaj kaskę na cos mocniejszego...

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 13:56 

A przy okazji, tak dla ciekawości. Bardzo rzadko, dokładnie dwa razy podczas moich wszystkich gier (tak, więc jest to problem powtarzalny) miałem następującą sytuacje. Jak poruszałem się dowolnym pojazdem (czy choćby byłem w AA) wszystko było płynnie (normalnie), a jak chodziłem piechurem to wszystko się tak krztusiło i nie było płynnej animacji. Znowu do pojazdu, znowu idealnie, znowu pieszo, znowu czkawka. Wiem też, że parę innych osób też kiedyś coś takiego miało. Orientuje się ktoś o co chodzi? Tak na pierwszy rzut oka wygląda na jakiś rzadko występujący błąd silnika (zachodzący przy bardzo specyficznych zjawiskach). Na problemy w komunikacji klient-serwer raczej to nie wygląda, bo tutaj nie miałoby znaczenia czy piechur czy pojazd. Oczywiście nie jest to problem, który spędza mi sen z powiek :), ale może ktoś się spotkał z rozsądnymi wyjaśnieniami tego błędu.

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 14:41 
Moderator forum

Pancho napisał(a):
A przy okazji, tak dla ciekawości. Bardzo rzadko, dokładnie dwa razy podczas moich wszystkich gier (tak, więc jest to problem powtarzalny) miałem następującą sytuacje. Jak poruszałem się dowolnym pojazdem (czy choćby byłem w AA) wszystko było płynnie (normalnie), a jak chodziłem piechurem to wszystko się tak krztusiło i nie było płynnej animacji. Znowu do pojazdu, znowu idealnie, znowu pieszo, znowu czkawka. Wiem też, że parę innych osób też kiedyś coś takiego miało. Orientuje się ktoś o co chodzi? Tak na pierwszy rzut oka wygląda na jakiś rzadko występujący błąd silnika (zachodzący przy bardzo specyficznych zjawiskach). Na problemy w komunikacji klient-serwer raczej to nie wygląda, bo tutaj nie miałoby znaczenia czy piechur czy pojazd. Oczywiście nie jest to problem, który spędza mi sen z powiek :), ale może ktoś się spotkał z rozsądnymi wyjaśnieniami tego błędu.

Wydaje mi sie ze chodzi ci o dosc wredny blad silnika gry - po wyjsciu z AA lub odejsciu od karabinu maszynowego czasami postac strasznie laguje. Obiecywali poprawki w patchach ale nadal ich nie ma :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2