Teraz jest 23 paź 2018, 00:44

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 sie 2010, 19:07 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2007, 13:28
Posty: 30
Witam,

Kupiłem nowy monit.. właczam batta.. i monitor sie wyłacza pojawia sie komunikat na monitorze
out of rangr.
Co tu robic?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2010, 22:28 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
Hi. Masz za dużo odświeżanie w grze. Edytuj config w plikiu:
X:\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\twójprofil\Video.con i zmień ostatnie dwie cyfry w 3 linijce.
Np. game.setGameDisplayMode 800 600 32 85 masz zmienić na game.setGameDisplayMode 800 600 32 75.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 19:38 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2007, 13:28
Posty: 30
Niestety nie mogę sobie poradzic. Wchodze na dysku w plik i tych plików otwiera mi sie mnóstwo ,później w plik Mods następnie w plik bf1942 i w plik Settings ( w ogóle nie jestem pewien czy obrałem dobrą drogę)?Co dalej ,jak włączyc opcje edytuj?Jak klikam prawym klawiszem myszki tego słowa edytuj nie ma.
Jest jakaś łatwiejsza opcja,może przez start i programy ,gra .. -nie wiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 19:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 wrz 2007, 16:06
Posty: 53
Lokalizacja: Białystok
GROM(PL) napisał(a):
Niestety nie mogę sobie poradzic. Wchodze na dysku w plik i tych plików otwiera mi sie mnóstwo ,później w plik Mods następnie w plik bf1942 i w plik Settings ( w ogóle nie jestem pewien czy obrałem dobrą drogę)?Co dalej ,jak włączyc opcje edytuj?Jak klikam prawym klawiszem myszki tego słowa edytuj nie ma.
Jest jakaś łatwiejsza opcja,może przez start i programy ,gra .. -nie wiem.



C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Default

Tam znajdziesz plik o nazwie "Video". Prawym przyciskiem na tym pliku rozwijasz listę -> "Otwórz za pomocą". Wybierz "Notatnik". No i dalej wg instrukcji Szymona. :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 22:12 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2007, 13:28
Posty: 30
zrobiłem tak jak jest napisane wyżej i nic -out of range!-jest dzwięk nie ma obrazu.
Grenadier napisał "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Default ja mam to na dysku "e" i
wiec "C: odpada tak samo Program Files\ (dopełniając szczegółów) wchodze w dysku "E" dalej pliki mods itd.
po otworzeniu notatnika :pierwsze dwie linijki mam tak-
rem Optimal setting for CPU > 1400 MHZ
game.setGameDisplayMode 800 600 32 0
zmieniam na :
rem Optimal setting for CPU > 1400 MHZ
game.setGameDisplayMode 800 600 32 75

i nic


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2010, 02:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
To zmień 75 na 60.

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2010, 10:17 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2005, 17:14
Posty: 1116
Lokalizacja: Poznań
Nie na ślepo - sprawdz w instrukcji monitora jakie jest odświeżanie i takie wstaw w parametrach (jak wyżej)
Albo najprościej - podłącz stary monitor i przestaw z poziomu gry

_________________
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2010, 11:44 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2007, 13:28
Posty: 30
Jeszcze inaczej : na ekranie wchodze we właściwości ,ustawienia,zaawansowane ,monitor i tam mam czestotliwość odświeżania ekranu i ustawiam tak samo w grze. I nic -jest dzwiek nie ma obrazu out of range.
ps. i jeszcze jedno ,-zmieniam tylko w tej jednej ikonce video czy w tej drugiej też video.custom(tak chyba sie nazywa-jestem teraz w pracy)tam też są te cyferki w notatniku.

EDIT:

kobra napisał(a):
Nie na ślepo - sprawdz w instrukcji monitora jakie jest odświeżanie i takie wstaw w parametrach (jak wyżej)
Albo najprościej - podłącz stary monitor i przestaw z poziomu gry

Sprawdziłem w instrukcji
Częstotliwość pozioma (KHz) 24 - 63 kHz wiele częstotliwości monitora
Częstotliwość pionowa (Hz) 50 - 75 Hz tryby mieszczące się w zakresie

w ostateczności czy jest szansa ,że gra bedzie działac jak odinstaluje ją i zainstaluje ponownie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2010, 10:41 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2005, 17:14
Posty: 1116
Lokalizacja: Poznań
GROM(PL) napisał(a):
w ostateczności czy jest szansa ,że gra bedzie działac jak odinstaluje ją i zainstaluje ponownie?


Po odinstalowaniu i zainstalowaniu (trzeba poczyścić rejestry, usunąć profile itp) gra odpala się na ustawieniach minimalnych, czyli powinno zadziałać.

Ale najpierw może podmień plik - dla monitora benq FP72E - 800 x 600 60 Hz
w swoim profilu : .....\bf1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\twój profil podmieniasz pliki z paczki profil
w ....\bf1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Custom podmieniasz pliki z paczki custom
w ...\bf1942\Mods\bf1942\Settings\Default podmień pliki z paczki default
w ...\bf1942\Mods\bf1942\Settings podmień pliki z paczki Settings

Paczka Tutaj

Jak to nie pomoże to tylko reinstalka pozostaje (Chyba)

_________________
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 maja 2011, 12:18 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2007, 13:28
Posty: 30
NIESTETY[/b]!
Odinstalowałem ,zainstalowałem i znowu lipa.Po każdej zainstalowanej płycie(bat..1942,secred wepons,road to rome)otwierał sie notatnik(?)to było coś nowego bo nigdy sie nie otwierał .Juz wtedy wiedziałem,że nic z tego nie będzie.

Trudno juz chyba sobie nie poradzę,

Ps. stary monitor już dawno u żyda!!!:)

EDIT:
kobra napisał(a):
Nie na ślepo - sprawdz w instrukcji monitora jakie jest odświeżanie i takie wstaw w parametrach (jak wyżej)
Albo najprościej - podłącz stary monitor i przestaw z poziomu gry


Wracam do tematu! Mam stary monitor i nie bardzo rozumiem co mam przstawić--co to ten poziom gry? to cos z grafiką ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 maja 2011, 13:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 wrz 2007, 16:06
Posty: 53
Lokalizacja: Białystok
GROM(PL) napisał(a):
kobra napisał(a):
Nie na ślepo - sprawdz w instrukcji monitora jakie jest odświeżanie i takie wstaw w parametrach (jak wyżej)
Albo najprościej - podłącz stary monitor i przestaw z poziomu gry


Wracam do tematu! Mam stary monitor i nie bardzo rozumiem co mam przstawić--co to ten poziom gry? to cos z grafiką ??


:omg: Człowieku weź Ty lepiej zawieź ten komputer do serwisu i niech Ci tam przestawią, bo z tego co widzę szanse że sobie sam poradzisz są nikłe


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 maja 2011, 07:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 wrz 2007, 15:49
Posty: 462
Lokalizacja: Szczecin/Gryfino
Może w trybie awaryjnym spróbuj :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 cze 2011, 13:29 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2007, 13:28
Posty: 30
mam podłaczony stary monitor ,jak zmienic ten poziom gry?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL