Teraz jest 21 paź 2018, 03:53

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 paź 2010, 22:30 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
Sposób 1
Paczka z "aktualnym" folderem pb, wystarczy rozpakować do folderu z grą.
Serwer BF Ligi: http://bf-league.eu/downloads/pb.zip
Serwer Team Exavs: http://team-exavs.com/index.php?site=files&file=20

Jeśli po pobraniu folderu pb rozgrywka nadal jest nie możliwa, uruchamiamy pbsvc

Sposób 2
PunkBuster usunął BF1942 z listy, ale aktualizacja przez PBSetup nadal działa, tu jest link z zachowanymi jeszcze ustawieniami: PB.rar
Jedyne co trzeba zrobić to wy edytować ścieżkę z grą w pliku pbuser.htm.
W tej chwili plik ma atrybut Tylko do Odczytu i takie musi pozostać by przeprowadzić aktualizacje w przeciwnym razie gra zniknie Ci listy, ale żeby edytować ten plik trzeba na chwilę zdjąć w/w uprawnienia.
Dlatego klikamy PPM na pbuser.htm -> Właściwości -> Odznaczamy Tylko do Odczytu -> Klikmy OK.
Ponownie klikamy PPM na ten sam plik -> wybierasz Edytuj lub Otwórz za pomocą i szukamy Notatnika lub innego edytora tekstu -> zastępujmy D:\Battlefield 1942\ swoją ścieżką gry i zapisujemy plik (Plik -> Zapisz lub CTRL + S)
Teraz znów trzeba nadać Tylko do Odczytu temu plikowi, więc: PPM -> Właściwości -> Zaznaczamy Tylko do Odczytu -> OK

Uruchamiamy plik pbsetup i klikamy I Agree, a potem Check for Updates. (ignorujemy komunikat o odmowie dostępu do pliku pbgame.htm)

Jeśli w/w czynności są zbyt trudne, chociaż wydaje mi się że opisałem je szczegółowo napisz mi swoją ścieżkę gry na PW, a ja dam Ci gotowy plik tylko do uruchomienia.

Jeżeli nadal masz problem z rozgrywką uruchom plik pbsvc (jest w w/w paczce).

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 maja 2011, 17:46 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2011, 17:39
Posty: 5
Witam serdecznie.
Przepraszam że znów poruszam ten temat ale nie mogę sobie poradzić z racji (chyba) mojego wieku.
Mam oryginalnego BF 1942 z dodatkami, zaktualizowałem go do najnowszej wersji, gra przez 3 dni chodziła bez problemowo.
Od wczoraj mam problemy z PunkBusterem, wchodząc w grę po kilku minutach "wykopuje" mnie z gry, w komunikacie mam info że mam nie aktualną wersje punkbustera.
Przeszukałem już wszystkiego na sieci ale wsparcia brak, proszę o jakieś sugestie.

PS: Dodam jeszcze być może to coś pomoże w rozwiązaniu problemu że w dodatku SW po zaledwie kilku minutach mnie wywala a w BF42 pogram nawet 10 minut.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 maja 2011, 20:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
Trzeba wgrać folder z PB do:
Kod:
Dysk na którym zainstalowałeś BF/Program Files/EA GAMES/Battlefield1942

Jeśli system będzie prosił o zgodę na podmianę pliku, to się zgódź, bo to znaczy że dobrze zrobiłeś

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 maja 2011, 21:30 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2011, 17:39
Posty: 5
Tak właśnie robiłem, rozpakowałem we wskazane miejsce podmieniłem pliki i problem ten sam.
Nie wiem czy jest nowszy plik niż ten co w aktualnym poście, jeśli tak to proszę o link do pobrania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 maja 2011, 10:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2007, 13:16
Posty: 342
Lokalizacja: Gdynia
LINK
Jeśli to nic nie pomoże, spróbuj ściągnąć PBService.exe i nim naprawić, powinno pomóc.
Proszę :wink:

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 maja 2011, 13:56 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
Co prawda PB usunęło BF1942 z listy, ale aktualizacja przez PBSetup nadal działa, tu masz link z zachowanymi jeszcze ustawieniami: PB.rar
Jedyne co musisz zrobić to wy edytować ścieżkę z grą w pliku pbuser.htm.
W tej chwili plik ma atrybut Tylko do Odczytu i takie musi pozostać by przeprowadzić aktualizacje w przeciwnym razie gra zniknie Ci z listy, ale żeby edytować ten plik musisz na chwilę zdjąć w/w uprawnienia.
Dlatego klikasz PPM na pbuser.htm -> Właściwości -> Odznaczasz Tylko do Odczytu -> Klikasz OK.
Klikasz ponownie PPM na ten sam plik -> klikasz Edytuj lub Otwórz za pomocą i wybierasz Notatnik lub inny edytor tekstu -> zastępujesz D:\Battlefield 1942\ swoją ścieżką gry i zapisujesz plik (Plik -> Zapisz lub CTRL + S)
Teraz znów trzeba nadać Tylko do Odczytu temu plikowi, więc: PPM -> Właściwości -> Zaznaczasz Tylko do Odczytu -> OK

Uruchamiasz plik pbsetup i klikasz I Agree, a potem Check for Updates.

Jeśli w/w czynności są zbyt trudne, chociaż wydaje mi się że opisałem je szczegółowo napisz mi ścieżkę twojej gry, a ja dam Ci gotowy plik tylko do uruchomienia.

Jeżeli nadal masz problem z rozgrywką uruchom plik pbsvc (jest w w/w paczce).

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 maja 2011, 16:09 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2011, 17:39
Posty: 5
PBservice.exe, był ostatnią czynnością jaką wykonałem.
Chwilowo problemów nie mam, dziękuję za pomoc.
W przyszłości jeśli problem się pojawi znowu, a nie zadziała PBservice.exe, wykorzystam sposób szymon08.
Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuje.

Temat do zamknięcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2012, 17:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sie 2005, 21:08
Posty: 64
Ja wykonałem powyższe czynności i dalej mnie wywala. PBservice jednakże naprawiŁ (najwidoczniej) PnKbstrA, bo wcześniej po wywaleniu miałem komunikat na jego temat, teraz mam "problems with initializing PnkBstrB". Jakieś pomysły? Z góry dzięki za rady.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2012, 15:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sie 2005, 21:08
Posty: 64
Naprawdę nikt nie miał podobnego problemu? Myślałem, że przy przesiadce z xp na win7 to będzie standard.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2012, 17:17 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
Zauważyłem że we wszystkich PnkBstrB.exe mam zaznaczone "Uruchom ten program jako administrator"

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL