Teraz jest 21 sie 2018, 02:23

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2011, 11:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 14:04
Posty: 10
Witam. posiadam grę BF 1942 (Anthology). Chciałem zainstalować patcha, żeby pograć na multiplayerze, bo mam wersje 1.6. Mój kłopot polega na tym, że kiedy chce go zainstalować wyskakuje mi komunikat:" Steup couldn't find an Battlefield 1942 instalacjon.",
i nie wiem dlaczego??!! Dodam, że posiadam oryginalną wersję gry (inaczej nie pisałbym na forum :mrgreen: ). Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Proszę o pomoc i z góry thx.

_________________
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, by tamci sk*****le umierali za swoją"-generał George S. Patton


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2011, 13:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
Instalowałeś grę na tym systemie? Wg. komunikatu, instalator patcha nie może znaleźć wpisów w rejestrze, dot. gry...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2011, 16:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 14:04
Posty: 10
Skopiowałem folder z grą na drugiego kompa. Czyli to oznacza, że muszę ''konwencjonalnie" zainstalować na drugim kompie i postępować zgodnie z instrukcją? tak :?:

_________________
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, by tamci sk*****le umierali za swoją"-generał George S. Patton


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2011, 16:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2007, 13:16
Posty: 342
Lokalizacja: Gdynia
Tak, inaczej nie zainstalujesz patchy..

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2011, 18:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 14:04
Posty: 10
Widzisz, mam normalnie zainstalowanego na PC-cie, ale mam (nie wiem czy dobrze to nazywam) na nim "Dysk tymczasowy". Kiedy chce zainstalować na nim patcha to wyskakuje mi komunikat że mam za mało miejsca na dysku Temp. Da radę coś z tym zrobić??

_________________
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, by tamci sk*****le umierali za swoją"-generał George S. Patton


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2011, 20:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Mufanza napisał(a):
Tak, inaczej nie zainstalujesz patchy..

Da się zainstalować patche bez reinstalki wystarczy że:
ver: x32
1. Wejdziemy w edytor rejestru > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Battlefield 1942\
2. Wybieramy GAMEDIR
3. Klikamy 2x i edytujemy ścieżkę (czyli wpisujemy nową)
4. Zapisz i zamknij
5. Install PATCH :)

ver. x64
1. Wejdziemy w edytor rejestru > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\EA GAMES\Battlefield 1942\
2. I kolejne punkty tak jak wyżej

MUSI DZIAŁAĆ

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2011, 21:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 14:04
Posty: 10
Dzięki, ale jeszcze spytam o jedno. Nie wiesz może, jak ominąć ten dysk tymczasowy przy instalacji patcha? On ma rozmiar 500 MB, i zawsze brakuje miejsca :oops: . Nie wiesz jak wybrać inną partycję? Mam Windowsa XP Service Pack 2. Z góry dzieki za info :D

_________________
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, by tamci sk*****le umierali za swoją"-generał George S. Patton


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2011, 09:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
Kliknij prawym na Mój komputer->'właściwości'->zakładka 'zaawansowane'->na dole okna kliknij 'Zmienne Środowiskowe'->wybierz TEMP (wyżej, w polu 'Zmienne dla użytkownika <nazwa>') i zmień ścieżkę na powiedzmy D:\Temp (musisz utworzyć taki katalog na dysku).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2011, 17:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 14:04
Posty: 10
Dzięki wszystkim za pomoc i info :D Jak to mówią "Kto pyta nie błądzi, ale wnerwia ludzi" ;D Jeszcze raz dzięki za pomoc i proszę Moderatora o zamkniecie posta.
Pozdro dla wszystkich fanów BF-a :)

_________________
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, by tamci sk*****le umierali za swoją"-generał George S. Patton


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL