Teraz jest 24 lis 2024, 23:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 sty 2004, 11:29 

Dawno nie pisałem juz problemu... :wink: . Na pewnej stronie zauważyłem, że aby korzystać z TS'a trzeba mieć kartę wyposażoną w system FullDuplex - jesli chodzi o te sprawy jestem zielony :wink: . Pogooglowałem troszkę, ale nic nie znalazłem - czy karta muzyczna AC' 97 jest wyposażona w tą funkcje?

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 11:47 
Moderator forum

Wiesz... teoretycznie nie mozna tego nazwac karta muzyczna bo to tylko codec :) Ale przetworniki A/C i C/A na plycie sa, wiec moj wniosek jest taki: posiada Full Duplex, gdyz wszystkie rozwiazania audio od 96 roku bodajze, mialy FD... :)
Aha, Full Duplex oznacza ze mozesz jednoczesnie wysylac i odbierac sygnaly. W przypadku dzwieku oznacza to jednoczesne nagrywanie i odtwarzanie...

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 11:51 

Dzięki Mayek. Jeszcze jedno: podłączam słuchawki (czerwony kabelek do czerwonej "dziurki", a zielony do zielonej :wink: ), robię test mode (output na śroednio, push to talk ustawiłem sobie "[", test codec - nie wiem o co w tym zbytni chodzi :P , klikam na activate i mówię do mikrofonu - z tego co wiem, powinienem usłyszeć swoje echo - ale wszystko głucho :!: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 12:00 
Moderator forum

A naciskasz ten przycisk [ ktory ustawiles? :) Test codec sluzy do przetestowania jak cie slychac na tym kodeku ktory wybrales. Serwery same narzucaja ci kodek wiec ta opcja sluzy tylko do testu :)
Sprobuj poczochrac jeszcze z opcja DirectSound/Wave i wylacz Nagrywanie dla Mikrofonu w Mikserze windowsow

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 13:39 
Moderator forum

wiechol napisał(a):
mówię do mikrofonu - z tego co wiem, powinienem usłyszeć swoje echo - ale wszystko głucho :!: :evil:

Najpier zacznij od tego, że w systemie (mixer) należy zaktywować wejście mikrofonu (odznaczyć ptaszek "wycisz").
Oczywiście nie ruszasz głośności mikrofonu i pozostawiasz na minimum.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 13:44 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
wiechol napisał(a):
mówię do mikrofonu - z tego co wiem, powinienem usłyszeć swoje echo - ale wszystko głucho :!: :evil:

Najpier zacznij od tego, że w systemie (mixer) należy zaktywować wejście mikrofonu (odznaczyć ptaszek "wycisz").
Oczywiście nie ruszasz głośności mikrofonu i pozostawiasz na minimum.

Eeee blad Tomy! (Wreszcie :twisted: ). TS2 robi to sam, tzn. odznacza sobie "ptaszka" przy ladowaniu programu. Dlatego napisalem zeby Wiechol zaznaczyl "Wycisz" .
Oczywiscie mozliwe jest, ze ta opcja jest zalezna od sprzetu, wiec u Wiechola wyciszanie przed odpaleniem TS moze nie skutkowac (a wiec i ja moge sie mylic ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 14:01 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
Eeee blad Tomy! (Wreszcie :twisted: ). TS2 robi to sam, tzn. odznacza sobie "ptaszka" przy ladowaniu programu. Dlatego napisalem zeby Wiechol zaznaczyl "Wycisz" .

Nowa teoria spiskowa dziejów :wink:

Aj, moja dupa, ale przyłożyłem ... już wstałem ... otrzepałem się ... doszedłem do siebie ... życie toczy sie dalej :P

Strefa czasowa: UTC + 2