Teraz jest 24 lis 2024, 22:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problemy
PostNapisane: 27 sty 2004, 19:22 

1. Czesto (ale nie zawsze) jak gram w bf (org/eod) po wybraniu respa wyskakuje ramka, w miejscu gdzie jest "deserters will be shoot" itp. Ramka zostaje przez calą gre. Ocb??
2. Kilka dni temu (chyba ok tyg) mialem niklego :wink: "upgrejda" pcta tz: z celka 900mhz do 1.8 (plyta i tu i tu jakas beznadziejna, jakby co moge dokładniej), grafiki nie zmienalem (radek 9200 128) ram z 256 "jakies tam" na 256 ddr. Od czasu zmiany pececik lubi sie od czasu do czasu wylaczyc. Ot tak. Nie to ze jak by cos "robil", tylko jak naprzyklad cos (ja :wink: ) czytam, lub przegladam www. Ostatnio tez podczas gry w bf'a, wylaczyl sie kiedy normalnie sobie bieglem do samolotu, i w eod'ie jak cos tam robilem. Radek na omegach, ale nic nie podkrecalem. Co radzicie?

Nie piszcie zebym polepszyl sprzet bo to juz totalne dno - ja to wiem :wink:, jak bede mial mozliwosc odrazu to robie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 19:27 

1.zasilacz nie wytrzymuje-siada..pierwsze wnioski(możesz sprawdzić dyski jakimś antyvirem.może coś siedzi)
ostatnio mi się samoczynnie resetował komp..i norton av znalazł 5 trojanów :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 19:44 

moj wniosek!

robiles reinstalke systemu po zmianie czesci ??

jak nie to do roboty :)
najlepiej format i jazda z windowsem :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 19:55 

Heh, są dwie możliwe odpowiedzi:

1. Twój komp stoi pod biurkiem, a podczas grania za mocno machasz nogą i naciskasz na reset - komputer się logicznie wyłącza.

2. Masz w Biosie właczone automatyczne wyłączenie kompa.

Jeśli zadna z tych porad nie pomaga - patrz wyżej :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 20:06 

No to Wiesiek się popisałeś swoim Hardware Problem Solution.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 21:35 

Ofkoz reinstalka & format (raczej odwrotnie) zrobiona. A Nortonem i adawarem w atakach desperacji sprawdzam wszystko po sciaganiu byle czego :lol: . Te resety to nie przez syfki.
Jak nie przejdzie jutro daje reinstalke.
MK napisał(a):
1.zasilacz nie wytrzymuje-siada..

????Osso chodzi????

Mi chodzi ze na ekranie wyswietlana jest caly czas ramka- tak w jakiej po wyleceniu/wyjsciu/itd za mape ukazuje sie tekst "Deserters will be shoot za jakies 9, 8,7 ,6 itd sekund".
Podczas gry ramka wyswiela sie ciagle i bez rzadnych napisów.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 22:00 

HeLmUt napisał(a):
No to Wiesiek się popisałeś swoim Hardware Problem Solution.

Wiem HeLmUt, ale to nie ja to wymysliłem :lol: :wink: . I prosze - nie wiesiek :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 07:59 

Ja mialem dokladnie ten sam problem z wylaczaniem sie kompa. Ni z tad ni zowad TRAHHHHH i restart :shock: :shock: :shock: . Najpierw myslalem ze to wina elektrowni (skoki napiecia) :x a to byla wina zasilacza - najprawdopodobniej. Bo jak kupilem nowa plyte i zasilacz to sie skonczyly problemy z TRAHHHHHami. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 09:56 

Też to miałem i mam, ale zdaża się rzadziej. Proponuję kupić listwę tak zrobił mój koompel i skoki napięcia się skończyły,
albo możliwe, że masz zjechany zasilacz posprawdaj napięcia, czy
możesz mieć problemy z chłodzeniem. Grałem sobie kiedyś w ET (enemyterritory- jestem na kupnie BF'a od kogoś- patrz gdzies jest ogloszenie, że chce kupić), res sie sam zrobił i syrena z glosnika a komp wylączony (swieci sie lampka power ale bios sie nie pokazał. Wyje wyje aż go z sieci wyłączyłem. Okazało się później, że siadł mi wentylatorek i procek się nagrzał.
Albo jeszcze inne wyjście, pokombinuj troche ze slotami, poprzekładaj karty, może ruszy. Pamiętaj żeby sieciowki nie dawać zaraz obok grafiki.

Tytuł: Re: Problemy
PostNapisane: 28 sty 2004, 10:09 

Miałem to samo, resetowało mi kompa w grach i nietylko po zmianie procka i ramu. Sprawa jasna. Jeśli własnie wymieniłeś podzespoły w kompie to musisz też wymienić zasilacz, bo poprostu niewyrabia z nowymi rzeczami.
Not enough power ;)

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 12:57 

Zasilacz tez wymieniony... Troszke wcześniej, ale byl własnie kupioony pod te "nowe" podzespoly. Ale... Mam "okienko" (tutaj bez obrazy dla prawdziwych moderów :wink: ) w kompie i wiatraczek. Zdjalem obudowe żeby wszystko wyczyscic, bo kiedys mialem taki numer ze przez kurz padal :lol: . Zdjołem obudowke, witraczek i po czyszczeniu nie chciało mi sie zakładac. Teraz mi sie juz (odpukac :roll: ) nie reseci. Czyzby zasilacz or cos sie przegrzewało?

3. Czemu na karcie/kodekach Avance ac97 za cholere nie chce dzialac zaden mikrofon? Na poprzedniej karcie z tym samym na pokladzie dzialalo.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 13:01 
Moderator forum

SplinteR20 napisał(a):
3. Czemu na karcie/kodekach Avance ac97 za cholere nie chce dzialac zaden mikrofon? Na poprzedniej karcie z tym samym na pokladzie dzialalo.

U mnie na AC'97 wszystko działa gites... to znaczy nie wszystko bo dźwięk jednak rwie i jest cała masa anomalii... dlatego it's time for Audigy :wink: Może zassaj świeże sterowniki or smth?

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 13:11 

Yacub - zagioles mnie z tymi sterami :roll: . O tym nie pomyslalem zeby do karty ala kodeków sciagac stery.
No ale juz zasysam.

Ma ktoś konto na o2 i jakies problemy? Ja stale sie nie moge zalogowac. Albo ze cos jest nie poprawne albo sie nic nie zmienia. Po zmianie hasla tak samo. Czyzby im serwery siadaly? Bo wczoraj mi sie udalo, ale pozniej zmienilo sie na m7.o2.pl czy cos takiego i znowu dupa.

UPDEJT
Zainstalowale te stery, wlaze w reguacje glosnosci a tam na zawsze zaptaszone :wink: Sterowniki zawansowane, i nie pokazuje przedzialki z ustawieniami mikrofonu. Ehh... Robie cioś głupiego? Mikrofony dalej stoją.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 14:45 
Oldboy Battlefield.pl

panel sterowania/dzwieki i .../glosnosc/zaawansowane/opcje/wlasciwosci i kliknij mikrofon

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 15:59 

Dzieki okota juz działa. Pc jakos tez sie nie zawiesza. Ma ktos jakies pomysly z ta ramką??

Strefa czasowa: UTC + 2