Teraz jest 21 sie 2018, 16:38

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 gru 2011, 07:08 
Offline

Dołączył(a): 17 gru 2004, 00:30
Posty: 6
Lokalizacja: Wawa
Hej, od razu napiszę, że gram w BF 1942 już chyba z 8 lat, oczywiście od początku na oryginale. Do tej pory grałem na WinXP ale niedawno przerzuciłem się na Win7 - na tym systemie gra również działała chociaż częściej wywalało mnie do pulpitu a informacją, że BF przestał odpowiadać. Jednak dzisiaj stała się rzecz, której jeszcze nigdy w swojej "karierze" nie uświadczyłem - gra nie uruchamia się wcale i wiesza się (przestaje odpowiadać) już po pierwszej małej planszy po której następuje już tylko czarny ekran nie dochodząc nawet do filmowego intro... Oczywiście wgrałem najnowsze sterowniki do karty a BF ma wszystkie patche. Co ciekawe nic nie zmieniałem w komputerze (hardware/software) w czasie między ostatnim pomyślnym uruchomieniem gry a pierwszym wystąpieniem problemu. Ostatecznie przeinstaluję grę ale wolałbym nie ustawiać swoich preferencji od nowa.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.

_________________
Nie hcem, ale muszem...;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2011, 07:52 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2004, 15:43
Posty: 1141
Lokalizacja: Warszawa
jA Ci moge jedynie podpowiedziec, zebys zostawil folder "settings" (ewentualnie screenshots jesli na nich Ci zalezy), to nie bedziesz musial ustawiac preferencji od nowa <-P

_________________
"We Polish Airmen
Gave our souls to God,
Our bodies to the British soil
But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2011, 11:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2004, 22:53
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
może tryb zgodności? :P albo przywrócenie systemu do momentu kiedy gra działała? Możesz jeszcze spróbować wchodzić do gry nie przez exe tylko bezpośrednio na serwer przez jakąś 'zewnętrzną' wyszukiwarkę gier np. xfire. Takie wstępne propozycje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2011, 11:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2010, 15:40
Posty: 14
Jeżeli używasz Teamspeaka 3 w wersji 64 bit to sprawdź czy nie masz włączonej wtyczki DirectX Overlay (Settings -> Plugins). Wtyczka ta powoduje crash przy starcie BFa. Ponadto jeżeli instalowałeś jakieś customowe mapy to musisz się upewnić że w folderze X:\Battlefield1942\Mods\bf1942\Archives\bf1942\levels nie znajduje się jakiś inny folder w którym są pliki.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2011, 18:51 
Offline

Dołączył(a): 17 gru 2004, 00:30
Posty: 6
Lokalizacja: Wawa
Dzięki za wszystkie podpowiedzi - ja gram właściwie w gołego BF1942 bez dodatkowych map czy TeamSpeak'a. Tryby zgodności już różne próbowałem, uruchom jako administrator też. Dziwi mnie, że wcześniej wszystko chodziło ok a teraz zdechło bez żadnej przyczyny. Myślałem o uruchamianiu BF z jakiegoś progamu typu AllSeeingEyE ale XFire nie próbowałem. Chyba spróbuję zachować ustawienia i zainstalować grę jeszcze raz...

W końcu sobie poradziłem przeinstalowując grę ale za pierwszym razem to nie wystarczyło bo nie skasowałem pozostawionych plików konfiguracyjnych. Za drugim razem skasowałem pozostałości w katalogu /EA GAMES/Battlefield 1942 i ponownie zainstalowałem grę. Na szczęście zachowałem katalog Settings i podmieniłem pliki .con odpowiedzialne za konto i sterowanie - Video i Sound ustawiłem jeszcze raz bo tu upatruję problem ze startem gry.
Przy okazji wywaliłem filmy pojawiające się w czasie uruchomienia gry i ustawiłem rozdzielczość 1920x1200 - wszystko wynalezione na forum, DZIĘKI :)

_________________
Nie hcem, ale muszem...;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL