AnubiS.PL napisał(a):
strzlema
masz procka okol 1gh
geforce 2 mx i z 256 ramu
na anthlonie 1700+ ge 2mx i 256 ramu jest tak samo
to maszyna do pisania a nie komp do gier

\
Bzdura. Grać się dawało nawet na P3 550@666 i GeForce 2MX@MX400 (256 Mega). Niektóre mapy chodziły spoko (40-50 fps - na Przykłąd El Alamein), ale niestety niektóre nie (<20 fps na przykłąd Berlin). Jednak opisany problem to nie wina za słabego sprzętu. Ja miałem podobnie jak zainstalowałem NIEWŁASCIWE stery do grafy. Mam grafy Leadteka (2 sztuki) i nie luba się ona za bardzo z Detonatorami (teraz ForceWave). W syntetycznych benchmarkach jest spoko, ale w wiekszości gier 3D miałem uczucie jakbym miał laga na myszce (robie ruch myszą, a gra reaguje po chwilce - po mniej niz sekundzie, ale i tak bardzo to było czuć). Po zainstalowaniu WŁAŚCIWYCH sterowników (czyli tych ze strony Leadteka problem znikł). Nie wiem jaka była przyczyna, ale moge dodać, że ze starszymi Detonatorami (AFAIR starszymi niż rok) nie miałem takich kłopotów. Zapewne nVidia wprowadziła do nich jakąś procedurę która nie do końca lubiła się z produktami Leadteka i stąd problemy. Na szczęście Leadtek wypuszcza nowe sterowniki (a raczej przerabiane sterowniki nVidii) czesto i są one bardzo dobrej jakosci więc nie mam problemów wale.
Na Atlonie 1.7 z GF 2MX gra powinna śmigać na średnich ustawieniach. Gram na Celku 1400@1500 z 512 RAM i GF 2 MX (mój 2-gi słabszy komp) na średnio-niskich ustawieniach i jest qll. Wszystko jest kwestią odpowiednich sterów i własciwego tuningu sprzętu.