Teraz jest 21 lip 2018, 11:47

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 maja 2013, 22:45 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2013, 22:37
Posty: 4
Mam problem - mam Battlefield 1942 z dużoma modami. Chciałem ściągnąć mapkę Omaha Beach. Widziałem że ona jest w .rar (format)
Ściągnąłem, wsadziłem do folderu Levels .rar, rozpakowałem. Włączam Battlefielda, chce zrobić nową grę multi Co-op, i nic. Nie ma mapki, jest tylko normalna Omaha Beach, nie ma sciągnietej. Co robić? :?:

z pytaniem i problemem,
Polishboss99


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2013, 12:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 733
Ponieważ aby mapka działała w CooP to musi ona zostać specjalnie "zaprogramowana" - muszą być na niej ścieżki dla bootów którędy będą się poruszać, jak chcesz to możesz pograć na owej mapie z kolegami stawiając swój dedykowany server (for free) na lan lub internet. Niewiele customowych map posiada możliwość gry z bootami, gra jest nastawiona głównie na multi, a że mapki na multi robi się łatwiej niż na single to już inna bajka ;)

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2013, 13:22 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2013, 22:37
Posty: 4
Ale na każdym trybie nie widać tej mapki. Chciałem się zapytać jak jakkolwiek na niej grać ._.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2013, 14:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 733
mape wypakowujesz do:
Battlefield 1942\Mods\bf1942\Archives\bf1942\levels\tutaj wklej plik z rozszerzeniem .rfa
gra rarów nie czyta, dobra dalej
uruchamiasz grę i dajesz multiplayer create game wybierasz tryb i mapę - dajesz local i wszyscy na lanie powinni widziec server a jak nie to klikasz multiplayer add server wpisujesz IP join i działa na 100%
ale pamiętaj że mapa musi być pod wanille a nie pod już jakiegoś moda np. FH, wtedy musisz ją wkleić np do:
Battlefield 1942\Mods\FH\Archives\bf1942\levels\
punkt 2. Aby inni gracze mogli na niej grać - dołączyć się to też muszą mieć tą mapę wgraną inaczej podczas łączenia z serverem wyskoczy komunikat "map not found"
to nie CS gdzie mapy się ściągają same ;)

P.S. Edytuj posty :P

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2013, 22:50 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2013, 22:37
Posty: 4
No to kolejny problem: teraz jak już wgrałem mapke - mapka jest. Ja biore mod wwiireality - też jest. Ja się już ciesze, biore co-opa, właczam... i mi wychodzi z gry z charakterystycznym dzwiękiem errora i nic. Na wszystkim nie działa (normalny BF1942, counquest)

prosze o pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2013, 14:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 733
Znaczy że coś namieszałeś, wywal gre/ mody, przeczyść CCleanerem i zainstaluj na nowo

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 13:53 
Offline

Dołączył(a): 12 paź 2013, 13:31
Posty: 1
Niewiele customowych map posiada możliwość gry z bootami, gra jest nastawiona głównie na multi, a że mapki na multi robi się łatwiej niż na single to już inna bajka.????

_________________
Sign up with 1Y0-350 exam for getting Test-king.com online testking courses artinstitutesmiami and www.tabor.edu


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL