Teraz jest 28 lis 2024, 11:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 kwi 2004, 05:20 

tydzień temu dostałem battlefield 1942;)
problem polega na tym ze za kazdym razem po wejsciu na ktorys server
i po wczytaniu mapki mniej wiecej po minucie zostaje rozlaczony i pisze mi tak "ERROR DISCONNECT FROM SERVER" JUZ TRZYKROTNIE INSTALOWALEM I JEST TO SAMO mam ZONEALARMA ale zostal tak przeze mnie ustawiony ze nie blokuje dostepu BF 1942 do internetu.....
bardzo prosilbym o pomoc w tej qwesti...
sprzet athlon xp,ge force 5900 fx ultra, ram 1024 ddr 333 i win xp...
a tak nawiasem mowiac to bf 1942 nie ma porownania w zadnej mierze do CALL OF DUTY-to jest giera!!!, bez obrazy;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 06:25 
Moderator forum

Jakie masz łącze? Czy włączyłeś w browserze w grze Punkbustera (bez tego będzie cię wywalało z 3/4 serwerów)?

CoD pod względem technicznym jest rzeczywiscie lepszy od 1942 (także i ładniej wygląda), ale grywalność ma IMHO dużo nieższą.

Tytuł: odpowiedz
PostNapisane: 21 kwi 2004, 06:38 

punkbustera mam zawsze wlaczonego a lacze mam astercity cable.
ale zapomnialem dodac na wstepie poprzedniej informacji ze po pierwszym uruchomieniu gralem okolo 40 min mapa-jakas pustynia
a w nazwie axe cos tam. nie mam zadnych problemow z medal of honor, vietcong fist alpha,call of d, colin 4,UT 2004. zadnych. a w bf 1942 po wejsciu na server chodzi okolo minuty i koniec moze tez ktos ma taki problem?. niech ktos pomysli co z tym robic, prosze.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 06:41 
Moderator forum

A na jakim serwie grałeś? Bo jeżeli na PRGK to mnie tam tesz częsro wywala - jest jakiś problem z łączem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 10:10 

a mnie namiętnie wywala z multimedii:) do prgk mam więcej szczęścia:)

PostNapisane: 21 kwi 2004, 13:46 
Moderator forum

zenek gawor napisał(a):
a tak nawiasem mowiac to bf 1942 nie ma porownania w zadnej mierze do CALL OF DUTY-to jest giera!!!, bez obrazy;)

A tak bez obrazy... bo o gustach i guścikach się nie dyskutuje, to dlatego nie napisałem ci że w multiplejach call of duty jest nędzne, bo lepszy jest medal of honor lub wolfenstein et, czy też jakieś unreale i inne quaki. Bo tak naprawdę co wyróżnia te gierki pomiędzy sobą ? Tylko (albo aż) grafa i klimat. No i to, że w Call of Duty łaskawie dodano jakąś planszę z czołgami podobno. Tak czy inaczej ciągle od czasów Q3 polega to na bieganiu z karabinkami i strzelaniu oraz na obrzucaniu się granatami. Jedyną grą która się wyróżnia z tego towarzystwa jest BF 1942 i BF: V. Ze względu na gigantyczną ilość sprzętu, którą każdy z graczy może użyć w dowolny sposób. Pokaż mi inną grę gdzie podczas jednej odsłony możesz być przedstawicielem jednego z pięciu rodzajów wojsk lądowych, czołgistą, strzelcem na wieżyczce czołgu, artylerzystą przeciwlotniczym, artylerzystą, kierowcą jeepa, kierowcą lub pasażerem wozów bojowych piechoty, pilotem myśliwca, bombowca, torpedowca, tylnym lub bocznym strzelcem pokładowym na bombowcu, gdzie możesz dowodzić okrętem, strzelać z artylerii okrętowej, kierować łodzią podwodną niszczycielem, pancernikiem, lotniskowcem, kutrem torpedowym wreszcie lub zajmować się innymi rzeczami. Wypisałbym ci więcej, lecz muszę już wyjść. Podsumowując jest rozbudowany Battlefield, który ma niesamowite możliwości, i inne gierki, gdzie nadal biega się z karabinkami i obrzuca się granatami przeciwnika. I to są fakty, gdyż nadal nie dyskutuję o klimatach gier. Call of Duty jest pośród tych innych gierek. Pograj parę godzin w BF w multi i sam podpiszesz się pod powyższym. Co zaś się tyczy Twojego problemu. Ściągnij i zainstaluj All Seeing Eye - jest tu opisane co i jak. Spróbuj pograć na kilku serwerach w różnych państwach - rzeczywiście problem może wynikać z tego, że z jakimś jednym lub dwoma określonymi serwerami masz taki problem. Być może gdzie indziej on nie wystąpi. Spróbuj np z angielskimi oficjalnymi serwerami EAUK.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 14:31 

zarith napisał(a):

IMHO jest to problem z łączem.

Tytuł: Re: odpowiedz
PostNapisane: 21 kwi 2004, 14:39 

zenek gawor napisał(a):
ale zapomnialem dodac na wstepie poprzedniej informacji ze po pierwszym uruchomieniu gralem okolo 40 min mapa-jakas pustynia
a w nazwie axe cos tam. nie mam zadnych problemow z medal of honor, vietcong fist alpha,call of d, colin 4,UT 2004. zadnych. a w bf 1942 po wejsciu na server chodzi okolo minuty i koniec moze tez ktos ma taki problem?. niech ktos pomysli co z tym robic, prosze.
pozdrawiam

tesh mam aster.pl wyciagnij wtyczke od pradu w modemie ;) i wloz spowrotem pomorze ;)) mialem to samo :)) kilka topicow nizej :)

Obrazek

Tytuł: Re: odpowiedz
PostNapisane: 21 kwi 2004, 15:58 

SzAq napisał(a):
zenek gawor napisał(a):
pozdrawiam

tesh mam aster.pl wyciagnij wtyczke od pradu w modemie ;) i wloz spowrotem pomorze ;)) mialem to samo :)) kilka topicow nizej :)

Dokładnie, to jest najlepszy sposób :). Ja mam chello i jak mam takie problemy to zawsze wyjmuję wtyczke i wkładam spowrotem i resetuję PC. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie pomogło :).

Tytuł: odpowiedź
PostNapisane: 21 kwi 2004, 21:30 

Wszystkim dziekuje bardzo za pomoc super pomysl z tym wylaczeniem
modemu,,, pomoglo!. :D wyl wtyczke i zrobilem restart i to wszystko.
ciekawe dlaczego tak sie dzieje? ale nie wnikam w to wazne ze giera chodzi w necie.jeszcze raz dzieki :D
pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2004, 12:14 

Co do restartu modemów kablowych to normalna sprawa modem co jakiś czas zmienia oprogramowanie a ściąg je z głównego serwera np. Aster jak również i Multimedia Polska ma takie same modemy i działa na tej samej zasadzie i nie trzeba wyciągać wtyczki jeżeli jest przycisk restart ale nie każdy modem ma go po wyciągnięci wtyczki trzeba odczekać jakiś 3 minuty modem czyści wszystkie dane które zachowuje w sobie i pobiera nowe z serwera dobrze jest to robić średnio raz na miesiąc i jeżeli sieć nie przyznaje stałego IP automatycznie się czasem od razu zmienia .Po za tym w sieci Multimedia Polska modemy są restartowane wszystkie automatycznie przez serwer o godzinie 23,45 ale nie zawsze to dobrze działa i lepiej sobie samemu z restartować go zajmuje to zaledwie 3 minut jak byś miał nadal problemy jakieś z wejściem na serwa Multimedia Polska to daj znać do mnie na gg .

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2004, 12:26 

Mortyr napisał(a):
zarith napisał(a):

IMHO jest to problem z łączem.

obawiam się, że masz rację - nie tyle problem z łączem, co z pulą 83.x.x.x na neostradzie :( dobrze że zagraniczne serwery nie mają z tym problemu, bo bym sobie nie pograł (z prgk też mnie wywala, a przynajmniej wywaliło kiedy ostatnio sprawdzałem)

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2004, 12:26 

Tak samo, jeśli chodzi o łącze Xena napisał ze wywala go z PRGK a ciebie z Multimedia trzeba popatrzeć, kto gdzie mieszka osoby, które mieszkają na wybrzeżu np. w Pomorskim lepiej im się gra na Multimedia, ponieważ serwer stoi w Gdyni a ci, którzy są z Warszawy lepiej na PRGK ale wszystko zależy od połączenia mi się krzaczy coś jak dochodzie do Warszawy nie jest to wina samego serwera PRGK ale łącza przez które przechodzę aby się z nim połączyć a z Multimedia mam można powiedzieć bezpośrednie połączenie .

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2004, 12:44 

Mi sie gra na kazdym serwie tak smo (przynajmniej 1 warnig) :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2004, 16:03 
Moderator forum

Najemnik napisał(a):
Tak samo, jeśli chodzi o łącze Xena napisał ze wywala go z PRGK a ciebie z Multimedia trzeba popatrzeć, kto gdzie mieszka osoby, które mieszkają na wybrzeżu np. w Pomorskim lepiej im się gra na Multimedia, ponieważ serwer stoi w Gdyni a ci, którzy są z Warszawy lepiej na PRGK ale wszystko zależy od połączenia mi się krzaczy coś jak dochodzie do Warszawy nie jest to wina samego serwera PRGK ale łącza przez które przechodzę aby się z nim połączyć a z Multimedia mam można powiedzieć bezpośrednie połączenie .

Ogólnie problem jest gdzieś pomiedzy Wawą a 3city i jak widzę kłopoty "są" w obie strony.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2