maya napisał(a):
Pytanie nr 1: Czy jest możliwość cheatowania na serwerze który ma wlączony PB???
Nie wiem, nie czituję i nigdy tego nie robiłem. Nawet w singlu w quakach i innych doomach nie zdarzyło mi się wpisywać kodów na nieśmiertelność.
Jednak wydaje mi się że z cheatami jest tak, jak z wirusami. Zdecydowana większość jest wyłapywana, kilka, zwłaszcza jeśli nowe, niestety nie.
maya napisał(a):
Pytanie nr 2: Czy można sprawdzić w ASE na którym serwerze jest PB zanim sie na niego wejdzie???
Można. W prawym dolnym okienku ASE podaje opcje serwera. Szukaj sv_punkbuster. Jeśli równe 1, PB jest włączony.
Dodatkowo możesz to sprawdzić tutaj.
http://bftracks.net/appl/bft/List/host
wpisujesz w pozycję
filter = contains = [tu część nazwy serwera]
ten, którego szukasz i jeśli za nazwą ma on taką śmieszną niebieską ikonkę w czerwonym przekreślonym kółeczku, tzn że PB jest włączony.
A rzeczywiście nie wszyscy admini włączyli u siebie PB.
Z analizy czterech pierwszych stron wynika, że PB jest wyłączony na ok. 8 % serwerów. Ciekawe dlaczego.
Inna sprawa, że często tylko wydaje się, że ktoś cheatuje. Miałem to samo, dopóki nie dotarło do mnie, że po prostu są ludziska z niesamowitym skillem. Poszukaj np. takiego Pepsee na jakiejś mapie piechociarskiej i zagraj przeciwko niemu