Teraz jest 19 lut 2025, 22:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 kwi 2004, 13:27 

Kurcze, nie wiem co jest. Niby gra zoptymalizowa jest pod te karty a takie kwiatki mi się robią. Wystarczy, że wejdę nawet na chwilę do BF V a po wyjściu z niej w 3dmarku2003 (Futuremark) w teście na Pixel Shadery 2.0 zamiast bodajże 35 fps mam slidshow - 3 fps a słoń a czasami też słoń i nosorożec nie mają tekstur, są całe czarne. No i na koniec mam ca. 4200 pkt. zamiast 6300. I dzieje się to ciągle dopóki nie zakończę sesji i nie uruchomię windowsa jeszcze raz. Nie mam innych gier i ciekawe jak sprawują się po takim uruchomieniu BF V inne gry, szczególnie te wykorzystujące Pixel Shader 2.0. Ciekawi mnie jak jest u was na tej klasy kartach.

Mam XP, karta graf to Asus V9950 SE - GF FX 5900 XT , sterowniki na których sprawdzałem to forceware 56.56 (z płytki z BF V) i 56.72

Żeby to sprawdzić "legalnym" futurumarku wystarczy wejść w /Select/feature test/pixel SHader 2.0. lub odpalić cały benchmark

edit: Sprawdzałem z firmowymi demami Nvidii - Dusk i Down, po wcześniejszym uruchomieniu BF V a potem tych demek wszystko jest ok.
I inaczej, najpierw dema potem 3dmark2003 i też ok.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2004, 16:44 
Oldboy Battlefield.pl

toz to tragedia narodowa!!! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2004, 18:21 

nie no zonk zwalnia ci battel jak nie to po jakiego wała to pisałeś

Tytuł: 1
PostNapisane: 18 kwi 2004, 19:01 

Nie podoba mi się to, żeby BF V pieprzył coś z shaderami i ewentualnie z grami, które będą po nim uruchomione. Jeśli tylko u mnie jest coś zwalone - to ok ale jeśli problem powtarzałby się u innych to chyba tak nie powinno być.
Po drugie tracę czas na dochodzenie co powoduje ten problem. Wiadomo nowa karta i prawie każdy preędzej czy później przetestuje ją jakims benchmarkiem a gra po jakimś czasie faktycznie mi zwalnia, z tym, że przyczyną może być przegrzewanie po overcklogingu.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2004, 13:33 

Zwalone jest PS 2.0 we wszystkich FX.Moge ci powiedzieć że odpalenie na FX gry pod DX 9.0 kończy sie uzyciem do wyświetlania grafiki PS1.1 i wtedy mamy grafe z DX 8.0 albo PS 2.0 i mamy slaidshow.Myslisz ze po co NV sponsoróje BFVietnam-no a po to żeby nie odpalał sie PS 2.0 bo to sie tragicznie kończy na FX czego jestes przykładem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2004, 13:51 
Moderator forum

a kogo obchodzi 3d mark i to na tym forum ? ważne ze BF:V działa oki.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2004, 16:11 

Kurcze, czy ja napisałem, że 3dmark jest dla mnie jakąś wyrocznią, dawno już z tego wyrosłem. Nie doczytałeś do końca - interesuje mnie co się dzieje z innymi grami używającymi pixel shadera 2.0.
Tym bardziej, że mam zwyczaj komputera nie wyłączać przez parę dni

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2004, 18:42 
Moderator forum

wiesz rozumiem ze komp sie długo włącza (60 s) ale mały restart w przerwie na "odlew" jeszcze nikomu nie zaszkodził.

Strefa czasowa: UTC + 2