marcinek napisał(a):
Rownie dobrze moge pisac ze sam jestes smieszny, nadal nie widze tu zadnego argumentu, tylko Twe slowo, a jak mniemam to nie jestes psychoanalitykiem, wiec wiedze masz taka jak ja, niw wielka.
To kto ma wiedzę, niech ocenią czytelnicy po wnikliwej analizie zamieszczanych tu postów. Z psychoanalitykiem się nie zgodzę, mam coś co powoduje, że na odległość potrafię wyczuć teoretyka, bez zasobnej wiedzy.
marcinek napisał(a):
Co do lana, to byla odpowiedz na stwierdzenie ze jestesm maloletni, no ale reszte juz sam sobie dopisales, ajis kolesjny kompleks, tak teoria spiskowa w pleni potwierdzona, wszystkich mam w dupie i traktuje z gory
Potraktowałes Lana jak jakis wyznacznik mądrości. Niczym wyrocznie opiniodawczą o osobnikach, którzy zaszczycili swoją obecnością. Sam przypisałeś siebie do tych ... naj.
Co do kompleksów .. hmn, nikt nie jest bez wad, a wszelkie informacje co się działo, jak się działo mogę tylko z rozradowaniem na twarzy wysłuchiwać od osób tam będących, które szepną to i owo
marcinek napisał(a):
Hmm argumentu na potwierdzenie ze Via jest lepsza lub gorsza nie znalalem, a no sa bo Ty tak twierdzisz, masz racje przekonal mnie w 100 %,
Chwilunia, powróć do początku, znowu czytasz po łebkach, łapiesz wyrywkowo. Nie zrozumiałeś, że to ja prosiłem o poparcie tak odważnej opinii o innych układach npd AMD. Na szczęście nie mam jeszcze problemów ze zrozumieniem czytanego słowa, ale jasno i wyraźnie napisałeś swój komentarz. Czekam na poparcie. Chciałem Ciebie ukierunkować, abyś odwiedził naszego Wujka i zadał sobie trud w wyszukaniu testów, miarodajnych i rzetelnie opisanych. Wówczas pokornie przyjałbyś moją retorykę. Testów masz całą masę.
Od przepustowości układu, po kompresję audio i video, pamięciach
i na o/c skończywszy. Ukazane dla nieznających tematu w byczych tabelarycznych zestawieniach. Pomijam kwestię "lepszości", owszem nforce2 jest w tej chwili najoptymalniejszym wyborem, ale nie zapominaj K8T800 zdecydowanie wydajniejszym (w szczególnych zastosowaniach), gwoli przypomnienia to platforma AMD ! Nijak nie moge pozwolić, abyś po kilku nieudanych próbach konfiguracji w stylu "kolega ma i narzeka" ganił całokształt układów.
Na arenie masz jeszcze SiSa, który również oferuje potencjał o/c.
Kiepski bądź co bądź, ale każda ingerencja w ustawienia fabryczne układów jest objęta pojęciem overclocking.
Nie znam się, może masz na myśli jakiś spec-o/c z użyciem niezbędnych urządzeń, aplikacji, modyfikacji, a cała reszta, która nie nie wymaga takiego potraktowania to nic nie warta rzecz, która nalezy potraktowac papierem toaletowym.
Może od razu tak powinienem zacząć.
Łapiesz teraz, czy dalej z uporem maniaka będziesz mi robił moralne dywagacje nad wyższością i zajadłością wątku ?
marcinek napisał(a):
mialem plyty z tym chipsetem (MSI, Abit, VIA - firmowa), wiesz jak ma sie samochod jeden drugi tej samej marki i wciaz sie nie jest z nich zadowlony, to nie kupuje sie kolejnego tylko zminia marke, ale widocznie do niektorych to nie dociera i nie jest zadnym argumentem.
Teraz masz nforce2.
Słucham, co takiego jest w np. K8T800, KT600, że nie jest warte uwagi na platformy AMD ? Jak łapiemy się z słówka, to proszę ... Uszanuję każdą opinie.
marcinek napisał(a):
Nie bede potepial Cie za to ze jestes piewca super marki VIa, moze masz jakies profity, Twoja sprawa, ale nie bede sobie na gowniarskie docinki, vide pierwszy Twoj post do mnie w tym temacie.
Czyżbys należał do jakiejś organizacji, która w dniu dzisiejszym tytułuje ludzi, nie bojących się krytykować szerzonej głupoty ? Spokojnie, za chwilę zabraknie mi miejsca na trofea.
marcinek napisał(a):
Ide pobawic sie spluczka

.
Zaraz, ktoś tu niedawno pisał mi o gówniarskich zagrywkach
Spodobało sie ? Widzisz ... brakuje Ci wrażeń, chcesz więcej .. mam jeszcze 8 spłuczeń.
marcinek napisał(a):
Sory autora tematu za OT, juz nie bede

.
Tak łatwo sie nie wymigasz. Czekam na konkretne zarzuty pod względem innych układów AMD. Ukierunkuj je głównie pod kątem o/c. Pomiń niepotrzebny brak funkcji zaimplementowany w układach. Swoje spostrzeżenia oprzyj na wiedzy teoretycznej popartej praktyką.
Jeśli będą sprzeczności chętnie poddam się weryfikacji.

Tak wiem, całość zaczyna śmieszyć, ale traktując obecnośc na forum chcę ukazać pewne zależności. Wiedza jest dzisiaj towarem deficytowym, szanowana jeśli jest poparta zgodnością z przyjętym standardem. Nie ma ludzi nieomylnych, tylko ważne jest aby z pokorą umieli przyjąć porażkę i przyznac się do błędu.