Teraz jest 12 lip 2025, 07:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lip 2004, 12:46 

Dokladnie dzisiaj (piątek, 9.07.2004) o godzinie 17:00 nastąpi wyłączenie serwera Battlefield 1942 (który de facto jest na tej samej maszynie co serwer Vietnama).

Powyższa czynność ma na celu sprawdzenie czy widocznie u niektórych "pakiet lossy" są kreowane przez fakt działania 2 serwerów na 1 maszynie.

Mam też do Was prośbę. Niech wszystkie osoby, które miały wcześniej "pakiet lossy" sprawdzą cz efekt nadal sie pojawia. Mamy cały weekend przed nami, warto potestować serwer i wycisnąć z niego "siódme poty"!

Dziękuje za pomoc i życzę miłego weekendowego grania!

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 13:47 

No i konkret...

Potestujemy, a jakże.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 14:09 
Moderator forum

ShaggY napisał(a):
FranticPL a kogo jeszcze w dzisiejszych czasach obchodzi bf 42 classic ;) liczy się tylko upał w dżungli i tyle ;)

Wbrew pozorom całkiem sporo osób interesuje Classic, jakbyś nie zauważył z tego paskudztwa zielonego coraz więcej starych graczy wraca do Classic, więc nie pier.... takich głupot.

A w temacie, fakt faktem 2 serwery Classica i Vetnama nie mają najmniejszych szans współgrać poprawnie na 1 maszynie, Grzegorz..zróbcie prosty test, wyłączcie Classica na kilka dni i zobaczcie czy sie poprawi sytacja w Vietnamie :-)
Update:
standardowo nie doczytałem do ostaniej strony ..bo mnie Shaggy zjeżył :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 14:55 

Ktoś jeszcze gra w Vietnama?: ;D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 15:20 

Pepsee napisał(a):
Ktoś jeszcze gra w Vietnama?: ;D
O Ty jeszcze zyjesz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 16:28 

cooler_pl napisał(a):
A w temacie, fakt faktem 2 serwery Classica i Vetnama nie mają najmniejszych szans współgrać poprawnie na 1 maszynie

a ja sie nie zgodze... na naszym serwerze stoi BF:Classic, BF:FH, BF:Vietnam, CoD, ET oraz MoHAA - maszyna jest duuzo slabsza od tej co stoi w asterze - a wszystko serwer jest w stanie udzwignac... oczywiscie raraz nakrzyczycie, ze mamy duze pingi... ale to juz tylko wina TPSA i kiepskiej ich bramki z POL34... jak padnie w3cache.icm.edu.pl lub inny z duzych serwisow - pingi spadaja do 20ms i gra sie wspaniale :P anyway nie ma packet lossow - dlatego osobiscie uwazem, ze problemy na serwie Astera nie sa problemem sprzetowym, a jedynie problemem sieciowym. No ale coz... zrobimy testy w weekend i zobaczymy - tak wiec zapraszam na serwerek Astera w weekend :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 17:51 
Moderator forum

Pamiętam wczorajszego spara. Niestety przy 20 ludziach na serwie BFV wspaniale to raczej nie było (tak przynajmiej mi ludzie mówią).

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 18:57 

cooler_pl napisał(a):
Wbrew pozorom całkiem sporo osób interesuje Classic, jakbyś nie zauważył z tego paskudztwa zielonego coraz więcej starych graczy wraca do Classic, więc nie pier.... takich głupot.

Wymien. Z tego co ja zauwazylem coraz wiecej graczy dochodzi do Vietnama niz cofa sie do BF1942! Ale coz moze jestem slepy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 19:28 

no raczej nie - aż się zdziwiłem ile ludzi po LANie wróciło znowu do BF '42.
Od razu zapełnili serwy. Niech tu będą przykładem niektórzy z EJW.

A panowie z Astera może powinni popatrzeć na swoje routery?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 20:38 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Pamiętam wczorajszego spara. Niestety przy 20 ludziach na serwie BFV wspaniale to raczej nie było (tak przynajmiej mi ludzie mówią).
Xena - nie wierz we wszystko co ci ludzie mówią :D. Oprócz pingów w granicach 80 -120 serwer chodzi stabilnie, nie wywala ludzi i nie ma packet lostów. Na waszym serwerze (bez obrazy oczywiście) było po prostu strasznie. Ping 30, a ja waliłem z kałasza jak ze straszaka. Packet lost 10 - 20 % procent jest dla mnie osobiście gorszy niż wysoki ping. Poza tym jakoś nikt z naszych nie narzekał na naszym serwerze. mimo że skład pochodzi z różnych punktów polski i nie tylko. Co do Astera, przetestujemy w weekend i zobaczymy

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 21:36 
Moderator forum

jeszcze jedno zmniejszcie ilość rund do 2 bo sa mapki których granie 3 razy pod rzad potrafi znudzić każdego.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2004, 22:08 

A czy serwer nie wytrzymalby wiecej osob bo w 24 troche cienko sie gra.

PS. Nieznam parametrow serwera

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2004, 11:30 

Hynol napisał(a):
Xena - nie wierz we wszystko co ci ludzie mówią :D. Oprócz pingów w granicach 80 -120 serwer chodzi stabilnie, nie wywala ludzi i nie ma packet lostów.

:lol: haha, zartujesz prawda ?

to byl najgorszy serw, na ktorym mialem okazje ostatnimi czasy grac (no offence) - zwlaszcza na mapie gdzie jest bliski kontakt. pingi nie 80 - 120, a raczej 100 - 200, a u was byli tacy co i mieli czasem 300. Przy pingu na poziomie 150 - 200, na tym serku, sterowanie bylo niesamowicie gumowe i kontroler reagowal z opoznieniem 0,1-0,2 sec, na kazde ruchy. Ja wiem, ze to wasz serwer i jestescie przyzwyczajeni do niego, ale nie wmawiaj, ze to dobry serwer bo sie na nim normalnie grac nie dalo :) (przynajmniej w moim odczuciu gdzie codziennie grywam na dunskim boomtown, gdzie ping 50 i wszystko chodzi jak lanie praktycznie).

serwer GMV byl imho lepszy (przynajmniej jesli chodzi o mapy, gdzie nie ma lotnictwa). Jedyna jego wada bylo to, ze nie byl przetestowany dobrze i wywalal ludzi (+ lotnictwo mialo problemy). Ale zawsze mozna dac pauze i zaczekac jak wejda (a gumowego sterowania na ho chi minh nijak nie dalo sie obejsc). Przynajmniej assault'ci mogli strzelac precyzyjnie. Packet lostow tam nie zauwazylem (przynajmniej nie na tyle, aby mi przeszkadzaly w ladowej walce), za to pinga 200, nie dalo sie nie zauwazyc na ho chi minh, gdzie jeszcze byla typowa walka w zwarciu...

Praktycznie to na zadnym z tych serkow nie powinno byc meczu bo jeden wywalal ludzi, a drugi mial zenujace opoznienia. Oczywiscie warunki rowne dla obu stron, ale jak ktos trenuje na serku z opoznieniami to sila rzeczy jest do nich przyzwyczajony :)

-------------------------------

co do astera to dobrze sie wczoraj gralo, ale na mapach gdzie nie ma lotnictwa. jak wpadlo wiecej osob i byla mapka z helikopterami to niestety pojawialy sie lagi (najgorsze chyba dla pilotow). ale jak wczesniej bylo ia drang, landing zone albany (nie ma lotnictwa praktycznie) to gralo sie imho calkiem dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2004, 12:09 

cooler_pl - moja wypowiedź miała właśnie najeżyć zatwardziałych niereformowalnych graczy z 42 ;) I chyba odniosła skutek ;) Do 42 nie mam nic bo sam czasami pogrywam, dawniej tylko w to grałem, ale po wyjściu Vietnama poszedłem w tamtym kierunku, podobnie będzie pewnie jak wyjdzie BF 2. Po prostu lubię nowości i takie zmiany mnie bawią. A jak kogoś bawi jeszcze 42 i nie znudziła mu się po takim czasie, niech gra, przecież każdy bawi się jak lubi. A tak po za tym to przy mojej wypowiedzi były uśmieszki ;) więc moja wypowiedź była z lekkim przymrużeniem oka. Więc nie pier....ę tylko dobrze się bawię to tak gwoli wyjaśnienia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2004, 19:46 

@greg i Xena

odeszlismy chyba totalnie od meritum sprawy jakim jest serwer astera - tak jak juz wspominalem wg. mojej opini lagowanie astera nie ma zwiazku ze sprzetem, tylko z siecia - i podalem tutaj jak pamietacie przyklad naszego serwerka, gdzie dobrze dziala i bf:42 i bf:v - to ze jest u nas duzy ping jest problemem czysto sieciowym nie majacym zwiazu z tym ile stoi serwerow bf.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2