5eba napisał(a):
Jakieś dziecinne walki na forum (o BFV) typu czy 126p to samochód czy nie są troszkę dziecinne. Czyż nie?
Pozdrawiam!
czyz nie, od razu ci powiem ze to nie sa dziecinne walki tylko walka z glupota ktora coraz bardziej rozsadza ten kraj w wielu dziedzinach, zwlaszcza niedobrze mi sie robi jak czytam takie "pseudo-sprzetowe" teorie, jakbym slyszal jednego z informtaykow u mnie w pracy ktory mowi: "i co to podkrecanie rzeczywiscie daje ci jakis przyrost?", no comment
5eba napisał(a):
1.Win98 też trzeba go odpowiednio skonfigurować aby był stabilny (to chyba logiczne)
argumentowales ze 98 jest stabilniejsze, ja cie skontrowalem a teraz pleciesz jakies bzdury, sam sobie strzelasz gola taka odpowiedzia,
5eba napisał(a):
2.To w 98 jest dłuższe butowanie
na jakiej podstawie tak twierdzisz? jest jakis ustandaryzwoany czas bootowania bo nie slyszalem? tak sie sklada ze akurat wszystkie kompy ktore mialem i konfigurowalem szybciej bootuja na XP
5eba napisał(a):
3.Tryb zgodności (to chyba nie do końca pasujące słowo – kto używał ten wie)
ok to po co te dyskusja skoro uzywasz oprogramowania i sprzetu sprzed 10 lat, zostan na 98 do oporu
5eba napisał(a):
4.Co z tego że z przed dziesięciu lat – w w98 działa idealnie, a w XP nie działa wcale.
j.w. masz oprogramowanie i sprzet z muzem to pracuj na kompie z muzeum, ale nie rob ludziom wody z mozgu
5eba napisał(a):
5.w autoexecu i configu ustawione menu jest ignorowane przez xp (Co do sarkazmu – TAK UŻYWAM DOS
jakim cudem chcesz zeby dosowe batche mialy wplyw na system ktory nie jest oparty na dosie tak jak 98 ?

co to za pieprzenie o tych autoexecach jest w ogole? czyli smartdrive potrzebujesz tak?
5eba napisał(a):
6.np zmiany dotyczące alokacji i przyznawania pamięci.
jakie zmiany? co ci tak przeszkadza?
5eba napisał(a):
7.polecam jakiś dobry programik antyszpiegowski dla niedowiarków

(a może one wykrywają coś czego nie ma

)
nie pekaj, mam sterylny system skanowany antyspy'ami regularnie a firewall blokuje wszelkie proby komunikacji z adresami typu
http://www.microsoft.com,
http://www.verisign.crl itp, jaka legende ludowa jescze przytoczysz?
5eba napisał(a):
8.kolega ma xp z bazą sterowników do wszelkiego rodzaju urządzeń (nawet niektórych z przed 10 lat) i wszystkie są mu potrzebne.
widze ze kolko wzajemnej adoracji ze sprzetem z poprzedniej epoki
5eba napisał(a):
9.Oblicz sobie czas tworzenia i przywracania kopii w obu systemach
ze co? czy ty wiesz o czym ja mowie mowiac "obraz systemu"? przy uzyciu tzw. ghostowania czas jest dokladnie taki sam bo zalezy wprost prporcjonalnie od wielkosci partycji, jesli jeszcze tego nie wiesz do dobrego tonu nalezy NIE UZYWANIE gowna w stylu "windowsowe przywracanie systemu" czy inne "punkty przywracania czegokolwiek"
5eba napisał(a):
10.scandisk na kij
scandisk jest zebujacy, od jakiegfos czasu sobie slabo radzi z duzymi dyskami, moze zaczniesz polecac chkdsk w takim razie?
5eba napisał(a):
11.oczywiście – jest czytelny, przejrzysty i tak samo wygodny – mój błąd sorki
5eba napisał(a):
12.przez telefon?

, a może przez odkurzacz?
tak, przez odkurzacz...
od razu widac ile aktywacji przeprowadzales podczas instalacji, moze jednak rzeczywiscie wciskaj klientom kompy skrojone pod win98?
AKTYWACJA:
http://centrumxp.pl/windows/aktywacja/index.phpJak działa aktywacja produktu?
Aktywacja produktu Windows® XP jest wywoływana podczas początkowej instalacji. Użytkownik powinien postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Aktywacja może być dokonana za pośrednictwem Internetu lub przez telefon. System Windows XP może być używany bez aktywacji do 30 dni od pierwszego uruchomienia przez użytkownika. Po upływie tego okresu, system Windows XP musi być aktywowany, gdyż inaczej korzystanie z niego jest niemożliwe.
Jeżeli system Windows XP nie zostanie aktywowany w terminie 30 dni, przy każdym następnym zalogowaniu jedyną dopuszczalną operacją będzie aktywacja produktu. Jeżeli użytkownik w takiej sytuacji nie dokona aktywacji produktu, zostanie wylogowany.
Jeżeli aktywacja odbywa się za pośrednictwem Internetu, identyfikator instalacji jest przesyłany automatycznie.
5eba napisał(a):
13. Inwigilować zawartość komputera osobistego (wedle własnego życzenia) w naszym kraju, może naprawdę niewiele instytucji, a uzurpowanie sobie takiego prawa poprzez dyktę jaką jest (pseudo*) umowa licencyjna
budzi moje(i nie tylko moje) zastrzeżenia.
masz jakies dowody na to? czy tylko wyczytales to na forum z teoriami spiskowymi? naprawde wierzysz ze w win98 nikt cie nie inwigiluje ?
anyway pozdrawiam