Konrad, nie mam konkretnego rozwiazania, ale mialem identyczny problem, ktorego sie pozbylem (patchowalem gre uzywajac 1.2 a nastepnie 1.21 ze strony EA):
Cytuje swoj post z innego tematu (w ktorym wymienione sa jeszcze inne problemy ktorych rowniez sie pozbylem) -
Wiec, nie jestem pewny czy dobrze zrozumialem twoj problem - moj byl:
-po polaczeniu do serw, mapa sie wczytywala, pod koniec wczytywania wywalalo do win.
Juz pisze co ja zrobilem:
Mialem masakryczne problemy po zakupie nowego PC (z 64bit CPU itd), wywalal sie Battlefield 2, Medieval 2, Battlefield Vietnam tez jednak rzadziej.
Aby pomoc Battlefieldowi 2 musialem wrzucic pare plikow directx (czy open gl) do katalogu Widnowsa oraz katalogu gry, to samo musialem zrobic z medievalem....
... Robilem wiele prob, miedzy wymienione wyzej problemy wkradal sie jeszcze problem z zarzadzaniem pamiecia - po 20 min grania zarowno w bf2 oraz w V klatki spadaly do 1-5 fps.
Aby rozwiazac problem z BF2 nalezalo skopiowac pliki directx'a: d3dx9_24.dll - 28.dll do katalogu glownego gry oraz do Windows/System32.
Aby rozwiazac problem z Medieval 2 musialem skopiowac plik d3dx9_30.dll
http://www.m3fe.com/760Po wgraniu tych plikow nagle problem z Vietnamem zniknal - nie wiem czy to byla bezposrednia przyczyna czy jakas inna - mieszalem wiele w komputerze lacznie z formatowaniem.
Mam nadzieje ze ci to pomoze......