Teraz jest 20 paź 2020, 00:04

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:32 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
Mam problem, sory ze pisze go tutaj, ale to nie jest zwiazane z czyms ,,w grze'' Tylko z gra, Nie moge zainstalowac tego.
Gdy kupilem oryginal BF:V [3 CD] zainstalowalem i gitara, wszystko ok. potem usunelem a teraz ponownie chcialem zainstalowac BF:V i pisze ze juz jest zainstalowane, a konkretnie po wlozeniu 1 CD jest instal (zaciemnione) graj (zaciemnione) i uninstal i reszta jest normalnie, daje uninstal to jest complete i nie dziala, w panelu sterowania jest Battlefield Vietnam TM czy cos, i sie nie da tego G**** odinstalowac..
Co mam zrobic?
Ps. Podobnie jest z Battlefield 1942 w panelu widnieje, a na kompie nie mam.

Ja chce Vietnam !

Pss. mam Windows Vista service pack 1 (jak by wam ta informacia cos dala)

EDIT:
Dolaczam screena
Obrazek

_________________
Użytkownik zbanowany


Ostatnio edytowano 22 cze 2009, 23:38 przez CineQ_15, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:36 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3930
Lokalizacja: Białystok
Trzeba było normalnie odinstalowywać ^^ poszukaj jakichś wpisów w rejestrze dotyczących vietnama i 1942 i je usuń. Na swoją odpowiedzialność.

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:38 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
jak widac sa screenie wszystko ma 0Kb. :omg:

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:42 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Ściągnij i zainstaluj CCleaner i za jego pomocą usuń wpisy w "Dodaj / Usuń programy".

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:46 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
ale moge je usunac pojedynczo ? czy odrazu all, bo tego bym nie chcial. potem rzecz jasna moge usunac tego ccleanera?

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:50 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Po prostu po instalacji CCleanera przechodzisz do zakładki "Narzędzia" i zaznaczasz Battlefield: Vietnam i wybierasz "Usuń wpis" - dzięki temu będziesz mógł ponownie zainstalować grę bez problemów.

Jeżeli to nie pomoże, to możesz przeskanować cały rejestr w/w programem i powinien sam znaleźć wpisy odwołujące się do nieistniejących plików na dysku (warto jednak wcześniej zapisać kopię rejestru, bo czasami może się zdarzyć, że usunie coś czego nie powinien).

Po usunięciu wpisu zrestartuj komputer i instalator BF:V powinien ruszyć bez większych problemów. I jeżeli CCleaner już Ci się do niczego nie przyda - to możesz go odinstalować ;).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:52 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
Okej, jestem wspaniale zaskoczony taka szybka pomoca :)
Dziekuje :P

PS, wpis usuniety ; )

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:57 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
:omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg:

;// Nie da sie zainstalowac gry, ponownie widze zciemnione pola przy instal i graj.

Jak usowalem wpis, to pisalo, ze nie powoduje to usuniecia gry czy tam aplikacji.

EDIT:
Restartowac kompa?

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2009, 23:59 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
CineQ_15 napisał(a):
:omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg:

;// Nie da sie zainstalowac gry, ponownie widze zciemnione pola przy instal i graj.

Jak usowalem wpis, to pisalo, ze nie powoduje to usuniecia gry czy tam aplikacji.


1.) Nie pisz postów pod postem, do tego służy opcja edytowania własnych postów.
2.) Czy po usunięciu wpisu zrestartowałeś komputer?
3.) Czy na pewno w CCleanerze nie ma pozycji Battlefield: Vietnam?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 cze 2009, 00:01 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
wiem ze mam nie pisac, zapomnialem SRYY :P
Napewno nie zrobilem tego dla ,,wiekszej ilosci zupelnie nie potrzebnej mi do szczescie postow na tej stronie''

Juz restartuje/resetuje.
Ps, nie chce sie bawic w te kopie i skany, ee, cykam sie :D

EDIT:
zw
EDIT:
Nic a nic, Obrazek

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 cze 2009, 00:25 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
No to ja proponuję tak:

Start > Uruchom > regedit i przechodzimy do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts i tam powinien być klucz (prawdopodobnie w kolejnym kluczu EA Games, ale nie wiem, bo teraz Vietnama nie mam nawet na komputerze zainstalowanego) o nazwie Battlefield Vietnam. Ja bym najnormalniej usunął całe "drzewko" związane z BF:V i po tym wykonał restart komputera.

To, że nie możesz zainstalować BF:V jest w 100% winą wpisów w rejestrze, które odnoszą się do plików, których właściwie nie ma.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 cze 2009, 00:33 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
Czyli, ze musze ponownie zainstalowac tego cleanera i tam tego szukac?

EDIT:
Obrazek

Co dalej, juz po usunieciu wpisu, jak sie dostac w rejestr?

_________________
Użytkownik zbanowany


Ostatnio edytowano 23 cze 2009, 00:39 przez CineQ_15, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 cze 2009, 00:38 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
CineQ_15 napisał(a):
Czyli, ze musze ponownie zainstalowac tego cleanera i tam tego szukac?


Nie, po prostu tym razem posłużysz się narzędziem regedit, które od początku jest w Twoim systemie i służy do modyfikacji rejestru w systemie.

Ew. możesz zainstalować CCleaner i tak jak mówiłem, powinien sam wyszukać problemy i je naprawić, ale może i nie znaleźć błędnych wpisów dot. BF:V. Jeżeli się boisz to przed naprawą zaznaczonych błędów będziesz mógł wykonać kopię zapasową rejestru. Możesz też ręcznie utworzyć punkt przywracania systemu i gdyby coś poszło nie tak (ale w 99% przypadków, program ten usuwa nieprzydatne wpisy) zawsze możesz wrócić do stanu z przed modyfikacji systemu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 cze 2009, 00:42 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
Obrazek Co dalej?
EDIT:
Moge te 2 zakladki Battlefield Vietnam i Battlefield Vietnat TM poprostu usunac z tamtad?
Klik i usun?

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 cze 2009, 00:45 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Jak masz tam zaznaczoną gałąź Battlefield Vietnam (po lewej) to kliknij na nią PPM i wybierz Usuń. Po tej operacji zrestartuj komputer i już powinno ruszyć ;).

P.S. Zajrzyj jeszcze na dole do Electronic Arts, może tam też jest Battlefield Vietnam i jeżeli tak to również go usuń.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL