Teraz jest 24 paź 2018, 00:27

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 kwi 2010, 16:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lis 2006, 01:17
Posty: 102
Witam,
Mam pytanie odnośnie rozdzielczości. Zainstalowałem wczoraj BFV na lapku i nie wiem w jaki sposób zwiększyć rozdzielczość do 1600x900. Jak próbuję zmienić ją w plikach video.con to chcąc zapisać zmieniony plik wyświetla się komunikat "odmowa dostępu". Za pomocą opcji "Szukaj" natknąłem się jedynie na temat (viewtopic.php?f=20&t=29016) w którym BlackWood pytał o rozdzielczość 1680x1050 to też chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was próbował ustawić 1600x900 i czy jest to w ogóle możliwe. Z góry dziękuję za odpowiedzi :wink:

Parametry laptopa:
Pentium T4300 2,1 GHz
GeForce GT 120M 1 GB
4 GB RAM
Windows 7 Ultimate

______________________________________________________________________________

Znalazłem już odpowiedź na moje pytanie w podobnym temacie o BF 1942. Metoda jest taka sama a wspomniany wcześniej komunikat o odmowie dostępu wiązał się z brakiem uprawnień administratora.
EST_PL napisał(a):
Aby uzyskać swoją rozdzielczość - należy zrobić następujące rzeczy:

Zamienić linie

game.setGameDisplayMode 800 600 32 0

na

game.setGameDisplayMode 1680 1050 32 60

w następujących plikach

C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Default\VideoCustom.con
C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Default\Video.con
C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Custom\VideoCustom.con
C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Custom\Video.con

Dodać lub uzupełnić linię aby wyglądała tak:

renderer.fieldOfView 1.1

w pliku

C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\VideoDefault.con

Ustawić atrybut zmodyfikowanych plików na Tylko do odczytu i rozkoszować się grą :)

Oczywiście 1680 x 1050 można podmienić na taką rozdzielczość, jakiej używa Wasz monitor. Mój - Samsung 226BW - najlepiej się czuje w 1680 x 1050 więc taką wstawiłem. Obraz na dużych panoramach jest świetny i gra się naprawdę fajnie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2013, 01:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
Działa ten sposób w wersji 1.0 oraz 1.2 ale w wersji 1.21 są same pixele ;/

_________________
Czy kupić BF4 ??
Poczekaj z pół roku aż wyjdzie kilka dobrych patchy i przestanie wywalać, a grę kupisz za połowę ceny. Teraz gra to badziew.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL