Teraz jest 20 lis 2018, 18:17

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 sie 2010, 19:59 
Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, 19:55
Posty: 5
Otóż kupiłem kupiłem sobie BFV po czym zainstalowalem go na swoim komputerze. Wszystko szło jak spładka gdyby nie to że przy włączaniu pewnej mapy w Single Player wyskakuje mi napis Battlefield Vietnam na cały ekran pokazane (tak ja przy tym jak uruchamiamy gre to na pulpicie tak pisze przez chwile) i gra się wyłącza. Tak samo w multi. próbuje wejsc na jakis server chwile czekam znowu to samo. Prosze o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2010, 21:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Zainstaluj patcha 1.2 i 1.21
+ do multi zaktualizuj PB

To powinno pomóc

+ podaj specyfikacje komputera Procesor, RAM, OS, itd...
wina może leżeć po stronie sprzętu (sterowniki) jeżeli sprzęt jest stary.

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2010, 21:32 
Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, 19:55
Posty: 5
Czy mógł bym spytać co to znaczy PB? Bo nie mam pojęcia w takich sprawach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2010, 21:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
PB -> PunkBuster

On jest Ci tylko potrzebny do gry na serwerach, do single jest niepotrzebny, ale do gry multi bez aktualnego PB nie wejdziesz -> dostaniesz Kicka na 0 min (czy jakoś tak). Aby go ręcznie zaktualizować wejdź na oficjalną strone i pobierz PBSetup.

Jeśli chodzi o nie wczytujące się mapy to musisz ściągnąć patche

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 10:58 
Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, 19:55
Posty: 5
No mam patcha 1.21 i dalej to samo. Na niektóre servy moge wchodzić na te których nazwa jest jasnym kolorem podkreślona. Na te z ciemniejsza nazwa nie moge bo to samo, ten napis sie pjawia i wywala na pulpit. Jak wejde na server pogram chwile i wychodze z serva to znowu ten napis! I na dodatek potem nie moge 2 raz wlaczyc BFa, tylko po zresetowaniu kompa pójdzie znowu. Co jest z tym do cholery?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 11:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
ExTRiMe napisał(a):
[...]Na niektóre servy moge wchodzić na te których nazwa jest jasnym kolorem podkreślona. Na te z ciemniejsza nazwa nie moge bo to samo, ten napis sie pjawia i wywala na pulpit.[...]


Teraz wyjaśniłeś że możesz wejść na serwery które są jasne tzn. na tych serwerach są mapy główne z BF:V czyli standardowe mapy.

Te serwery "ciemniejsze" są serwerami z modami i/lub ze modyfikowanymi mapami które trzeba osobno pobrać i wkleić do katalogu z grą -> dopiero wtedy będziesz mógł na nich grać. W BF:1942 jest to samo np. jest serwer z mapą El_Alamein i jest jasny i możesz na nim grać...

a obok niego jest serwer El_Alamein_day2 i jest ciemniejszy -> czyli niemasz takiej mapy. Jeśli ją sam ściągniesz i wkleisz do katalogu z grą wtedy ten serwer będzie "jasny" i będziesz mógł na nim już grać

(BF to nie CS gdzie mapy same się ściągają, w BF trzeba je pobrać samemu ^^). Mam nadzieje żę mnie zrozumiałeś

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 12:03 
Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, 19:55
Posty: 5
Dzięki bardzo już wszystko zrozumiałem :) Ale jak wychodze z gry, i bez wyłączania komputera próbuje znowu zagrać tu pojawia mi sie to okienko z napisen Battlefield Vietnam i znika i nic sie nie dzieje. Wiesz o co chodzi?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2010, 13:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
TAK wiem o co chodzi. Po prostu jak wychodzisz z jednego serwera i wchodzisz na drugi na którym jest inna mapa (albo nawet i ta sama) pojawia się okienko w którym to czasie komputer usuwa z pamięci podręcznej (chyba chodzi o RAM) wszystkie informacje dotyczące mapy na której już nie grasz -> aby po wczytaniu następnej nie pomieszało mu się nic -> bo na różnych serwerach, na tych samych mapach mogą być dodane dodatkowe pojazdy.
A jeśli chodzi o:
ExTRiMe napisał(a):
[...]Ale jak wychodze z gry, i bez wyłączania komputera próbuje znowu zagrać tu pojawia mi sie to okienko z napisen Battlefield Vietnam i znika i nic sie nie dzieje. Wiesz o co chodzi?

Są 2 powody dla których pojawia się okienko:
1. Czytaj wytłumaczenie wyżej (po prostu przy zmianie mapy)
2. Gdy jesteśmy na pulpicie komputera i dopiero uruchomimy grę. Wtedy okienko pojawia się (u mnie na 2s.) i znika -> po chwili uruchamia się gra. To okienko pojawia się gdy mamy oryginała wówczas zanim gra się uruchomi jest sprawdzana autentyczność płyty/obrazu.

Teraz wszystko powinieneś zrozumieć =)

P.S (Do wszystkich) Jak się gdzieś pomyliłem poprawcie mnie ^^

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2010, 09:18 
Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, 19:55
Posty: 5
No dzieki, wszystko zrozumiałem, tylko jakoś nie moge zrozumieć tego że po wyłączeniu gry nie moge jej ponownie odpalić. Czekałem az sprawdzi tam płytke 5 minut ale nic. Mam 3 orginalne płytki BFv i odpalam z płytki nr1 lub nr3. Wie ktoś w czym problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2010, 11:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Gre powinno się odpalać z płytki nr1.

Ale dlaczego po wyłączeniu bf'a znowu uruchomić się go nie da to już nie wiem - pierwszy raz się z tym spotkałem

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL