Teraz jest 19 lis 2019, 10:35

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: "Szare" serwery
PostNapisane: 5 paź 2010, 15:52 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2010, 15:40
Posty: 10
Witam!
Ostatnio zainstalowałem grę Battlefield Vietnam. Gra jest oryginalna wraz z kluczem. Zainstalowałem PunkBuster'a i patche v1.2 i v.1.21 z wyjątkiem patch'a dotyczącego serwerów, gdyż podczas rozpoczęcia jego instalacji pojawia się komunikat "Setup couldn't find an Battlefield Vietnam Server installation". Gra działa w trybie multiplayer, lecz tu pojawia się problem. Otóż, niektóre serwery z listy są podświetlone na szaro i przy próbie wejścia na nie pojawia się komunikat "Failed to connect to server" ,lub coś w tym rodzaju, i nie można na nim zagrać. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2010, 17:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Czajor napisał(a):
... Otóż, niektóre serwery z listy są podświetlone na szaro i przy próbie wejścia na nie pojawia się komunikat "Failed to connect to server" ,lub coś w tym rodzaju, i nie można na nim zagrać. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.


Pozwól że zacytuję się sam siebie z wątku viewtopic.php?f=20&t=35029

WoWo_Soldier napisał(a):
ExTRiMe napisał(a):
[...]Na niektóre servy moge wchodzić na te których nazwa jest jasnym kolorem podkreślona. Na te z ciemniejsza nazwa nie moge bo to samo, ten napis sie pjawia i wywala na pulpit.[...]


Teraz wyjaśniłeś że możesz wejść na serwery które są jasne tzn. na tych serwerach są mapy główne z BF:V czyli standardowe mapy.

Te serwery "ciemniejsze" są serwerami z modami i/lub ze modyfikowanymi mapami które trzeba osobno pobrać i wkleić do katalogu z grą -> dopiero wtedy będziesz mógł na nich grać. W BF:1942 jest to samo np. jest serwer z mapą El_Alamein i jest jasny i możesz na nim grać...

a obok niego jest serwer El_Alamein_day2 i jest ciemniejszy -> czyli niemasz takiej mapy. Jeśli ją sam ściągniesz i wkleisz do katalogu z grą wtedy ten serwer będzie "jasny" i będziesz mógł na nim już grać

(BF to nie CS gdzie mapy same się ściągają, w BF trzeba je pobrać samemu ^^). Mam nadzieje żę mnie zrozumiałeś


Chociaż czasem się zdarza że servery są na innej wersji,a jak nie masz mapy to najczęściej wyskakuje "Map not found" - albo jakoś tak :wink:

i jeszcze jedno:

Czajor napisał(a):
...wyjątkiem patch'a dotyczącego serwerów, gdyż podczas rozpoczęcia jego instalacji pojawia się komunikat "Setup couldn't find an Battlefield Vietnam Server installation"...
Pozdrawiam.


Po co Ci patch serverowy, przeznaczony tylko na server?
żeby normalnie grać w necie na cliencie pobierasz tylko patche 1.2 i 1.21 przeznaczone dla clienta, bo jak zainstalujesz patcha serverowego to możesz mieć różne dziwne, niestworzone sytuacje podczas gry na serverze i kicki z PB :?

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2010, 18:40 
Offline

Dołączył(a): 4 paź 2010, 18:27
Posty: 12
Lokalizacja: Piła
Soldier jaki Ty mądry... :P A tak ogółem to zgadzam się z Soldier'em też na początku tak miałem lecz jest taki pan Google jak postawisz mu piwko to wszystko wygada :wink:

Pozdro... 8)

_________________
Bóg Zesłał Mnie Na Ziemię Bym Siał Zamęt i Spustoszenie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2010, 20:27 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2010, 15:40
Posty: 10
Dzięki za pomoc. Znalazłem stronę gametracker.com gdzie znajdują się 2 najbardziej "oblężane" serwery BF V. Aby dołączyć do gry na jednym z nich należy ściągnąć i zainstalować GT Lite. Może jest jakiś inny sposó, aby grać na tych serwerach:
-[HELLO]-Bfv | Allmaps
(Sexy) Vietnam War???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2010, 20:39 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2010, 15:40
Posty: 10
Przy próbie wejścia na serwer pojawia się komunikat "Failed to connect a server"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2010, 21:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Dobra ...

są jeszcze 3 sposoby na ten problem
- zaktualizowany PB
- włączony PB z głównego menu gry (zakładka MultiPlayer) zaznacz Enabled - jakoś tak
- ściany ogniowe (firewall) i antywirusy muszą przepuszczać wątek BF i PB (najlepiej wyłącz firewalla i antywirusa na czas gry i zobacz czy działa - jeśli tak to wina leży po stronie ściany ogniowej i/lub antywirusa

Jeśli to nie poskutkuje to się później będziemy zastanawiać :(

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2010, 08:54 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2010, 15:40
Posty: 10
Mam zaktualizowaneg PB do wersji 1.757, włączonego z menu multiplayer. Wyłączyłem program antywirusowy i zaporę systemu, lecz ich wyłączenie nic nie zmieniło.
Wciąż "Failed to connect to server"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2010, 19:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
A opcja update listy serwerów działa?
I ten komunikat pojawia się przy próbie wejścia na każdy serwer, czy tylko na nieliczne?

A jeżeli Ci nie działa to możesz mieć problemy z siecią

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 17:53 
Offline

Dołączył(a): 29 wrz 2011, 17:38
Posty: 2
Wybaczcie że odświeżam stare tematy ale mam ten sam problem co koledzy.
Mianowicie nie mogę wejść na serwer hello bfv allmaps. Mam orginała i nie mogę wbić na ten serwer. Jest on na szaro. Gdy wchodziłem na ich stronę by poszukać plików do ściągnięcia znalazłem tylko patche 1,12 oraz 1,12,1 lecz ten drugi to pliki serwerowe. Próbowałem włączyć ten serwer na kadym patchu i nic.

Błagam was o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 14:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
Panie, na Battlefield.pl w sekcji BF Vietnam/pliki masz patche wszystkie

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 16:38 
Offline

Dołączył(a): 29 wrz 2011, 17:38
Posty: 2
Problem rozwiązany.
Teraz napiszę co zrobić aby zagrać na serwerze "hello bfv allmaps".
Wpierw ściągamy patcha v1,2 i nic więcej. Na ich stronie jest mała pułapka ponieważ podają oni również patcha v1,2,1 w dodatku są to pliki serwerowe. Są one niepotrzebne i do tego nie możemy przy nich niczego włączyć dlatego ich nie ściągajcie. Jeżeli już je macie to usuńcie bf vietnam i zainstalujcie od nowa tylko z patchem v1,2. I to tyle .

Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL