Teraz jest 14 lis 2018, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 gru 2011, 21:00 
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2011, 20:39
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa - Praga Południe
Witam,
zapragnąłem ponownie pograć w BFV ale od ostatniego grania sprzęt trochę mi się zmienił. Aktualnie ma SONY Vaio VGN-AW41ZF.
Windows 7 Home Premium Home Edition, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9600 @ 2.80GHz, RAM 4064 MB, GeForce 9600M GT.

Niestety po uruchomieniu już samej rozgrywki budynki, namioty, pomosty, kładki wyglądają jak ostre strzeliste figury geometryczne, powyginane we wszystkie strony.
Oczywiście można zapomnieć o wejściu do któregoś z budynków gdyż drzwi się nie da znaleźć.

Proszę o jakieś sugestie, które pomogą mi rozwiązać ten problem.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 gru 2011, 21:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 maja 2010, 02:46
Posty: 551
W innych grach wszystko ok? Gra z najnowszym patchem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 gru 2011, 23:35 
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2011, 20:39
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa - Praga Południe
BF2 smiga na maksymalnych detalach i max rozdzielczość bez żadnych problemów.
BFV patch 1.21 oczywiście zainstalowany na 1.2.

Poniższe akcje nie dały pozytywnych rezultatów:
1. Stery OMEGA
2. Aktualizacja sterów karty
3. Minimalne ustawienia w grze
4. Odpalanie gry jako admin
5. Odpalanie gry w trybie Win XP
6. Próbowałem nawet z wyłączonym explorerem co poprawia np. grafikę wody w Age of Empires


Ostatnio edytowano 15 gru 2011, 23:46 przez oli.wawa, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2011, 18:12 
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2011, 20:39
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa - Praga Południe
Witam, dla zaiteresowanych, BFV na laptopach nie smiga prawidłowo po zainstalowaniu patchy (1.2 i 1.21).
Rozwiazanie:
Instalacja na drugiej partycji Win XP
Nie instalowanie patchy - ale wtedy brak możliwości grania on-linę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2011, 18:57 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2005, 19:40
Posty: 2627
Lokalizacja: Alt Stettin/Birmingham UK
oli.wawa napisał(a):
BFV na laptopach nie smiga prawidłowo po zainstalowaniu patchy (1.2 i 1.21).

Guzik prawda.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2011, 19:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
ja mam laptopa z patchami do vietnama i mi działa. Coś jeszcze masz pan do powiedzenia?

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2011, 12:34 
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2011, 20:39
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa - Praga Południe
Chodziło mi o to że nie ze wszystkimi lapami działa.
A jeśli mogę zapytać jakie karty graficzne macie w swoich laptopach. I jaki system operacyjny.

Bo u mnie na 7 łamie tekstury po zainstalowaniu patchy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2011, 15:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
u mnie na laptopie z kartą graficzną Ati Radeon Xpress 200M na płycie AMD Xpress 200M z systemem Window$ XP i z systemem Linux Ubuntu 10.14(czy jakoś tam) działa. Na innym z kartą graficzną Nvidii i z Win7 też urchomiłem

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL