Teraz jest 17 lis 2018, 23:23

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 mar 2004, 10:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 cze 2003, 08:57
Posty: 1006
Lokalizacja: Sosnowiec
Panowie,

Jako ze mam zamiar nabyc BFV w ciemno nie testujac wczensiej wersji legalnej inaczej ;) zwracam sie z pytankiem czy na mojej konfiguracji:

AMD 2000xp
Radeon 9000 Pro 128Mb
Ram 512Mb
Windows XP

uzyskam powiedzmy kolo 50 klatek przy srednich ustawieniach grafy?

Moze czesc z Was na podobnym sprzecie miala juz okazje przetestowac, zatem prosze o opinie.

Dziex i pozdro.

_________________
- Eagle Thrust formation target 2800 yards -- begin psch-war operations.
- 700 -- 600 yards -- 500 -- Commence firing.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 10:54 
Offline

Dołączył(a): 10 lut 2003, 14:36
Posty: 1357
Ja mam duron 1.6+
Radeon 9000 Pro 128 mb
Ram 326 SDram :D (czy cos kolo tego)
Winda XP

Uzyskam kolo 20 klatek ? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 12:21 
Offline

Dołączył(a): 17 mar 2004, 16:43
Posty: 109
Lokalizacja: Pearl Harbor
skoro jest juz taki wątek , to w ramach przestrogi dla radosnych optymistów;

NIE pogracie sobie na takim configu:

win XP
512 ram
GF2 pro 64 mb
athlon 1.4

gra chodzi ale na minimalnych detalach w singlu przy malej ilosci botow.
woda tak samo brązowa jak ziemia, przy jakiejś zbiorowej akcji zaczyna sie haczyć.



ale spróbować musiałem.

_________________
[top dawgz] 4 life...
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 14:07 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2003, 17:20
Posty: 2321
Lokalizacja: Wałcz
Walter Sobchak napisał(a):
skoro jest juz taki wątek , to w ramach przestrogi dla radosnych optymistów;
NIE pogracie sobie na takim configu:


W ramach przestrogi śmiem zapostować, że wersja legalna inaczej nie posiada do końca zoptymalizowanego kodu sterownika pod niektóre karty 3D.

Co do wymagań to niestety. Kto w porę nie dokonał minimalnego upgrade-u, nie pocieszy się wszystkimi wizualnymi detalami.

_________________
Kopernik! Wstrzymaj ziemię ja wysiadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 14:55 
Offline

Dołączył(a): 17 mar 2004, 16:43
Posty: 109
Lokalizacja: Pearl Harbor
===Tomy===[PL] napisał(a):
W ramach przestrogi śmiem zapostować, że wersja legalna inaczej nie posiada do końca zoptymalizowanego kodu sterownika pod niektóre karty 3D.


w ramach odpowiedzi śmiem zapostować, że nie wiem o jakiej wersji kolega mówi. moje wrażenia dotyczą wersji jak najbardziej legalnej, zakupionej wczoraj w mediamarkcie.

_________________
[top dawgz] 4 life...
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 17:26 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2003, 17:20
Posty: 2321
Lokalizacja: Wałcz
Walter Sobchak napisał(a):
w ramach odpowiedzi śmiem zapostować, że nie wiem o jakiej wersji kolega mówi. moje wrażenia dotyczą wersji jak najbardziej legalnej, zakupionej wczoraj w mediamarkcie.


W ramach przeczytanej wypowiedzi nie pozostaje mi nic innego, jak ustosunkować swoje informacje do tych już sprawdzonych i cierpliwie czekać na przetestowanie gry w domowym zaciszu. Mając cały czas oczywiście nadziję, że tragedii nie będzie.

_________________
Kopernik! Wstrzymaj ziemię ja wysiadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2004, 17:28 
Offline

Dołączył(a): 25 maja 2003, 09:47
Posty: 849
bAd napisał(a):
Panowie,

Jako ze mam zamiar nabyc BFV w ciemno nie testujac wczensiej wersji legalnej inaczej ;) zwracam sie z pytankiem czy na mojej konfiguracji:

AMD 2000xp
Radeon 9000 Pro 128Mb
Ram 512Mb
Windows XP

uzyskam powiedzmy kolo 50 klatek przy srednich ustawieniach grafy?

Moze czesc z Was na podobnym sprzecie miala juz okazje przetestowac, zatem prosze o opinie.

Dziex i pozdro.



Hmmm, dobre pytanie, moj komp jest identyczny, tylko procka mam Athlona 2200 Xp +. Wydaje mi sie, że powinno "jakos" pojsc :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2004, 22:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sie 2003, 09:59
Posty: 83
Lokalizacja: Warszawa
wiechol napisał(a):
bAd napisał(a):
Panowie,

Jako ze mam zamiar nabyc BFV w ciemno nie testujac wczensiej wersji legalnej inaczej ;) zwracam sie z pytankiem czy na mojej konfiguracji:

AMD 2000xp
Radeon 9000 Pro 128Mb
Ram 512Mb
Windows XP

uzyskam powiedzmy kolo 50 klatek przy srednich ustawieniach grafy?

Moze czesc z Was na podobnym sprzecie miala juz okazje przetestowac, zatem prosze o opinie.

Dziex i pozdro.



Hmmm, dobre pytanie, moj komp jest identyczny, tylko procka mam Athlona 2200 Xp +. Wydaje mi sie, że powinno "jakos" pojsc :roll:


Pójdzie,

Ale nie na średnich ustawieniac grafy. Dobra rada: wyłaczenie EAX, zmniejszenie Occlusion i zmniejszenie liczby kanałów w ustawieniach dźwięku powoduje, że 512MB RAM jakoś starcza przy WinXp Professional. drastycznie zmniejsza wymagania odnośnie pamięci operacyjnej.

Pozdrawiam,

_________________
Marcin


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 22:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2003, 15:34
Posty: 882
Lokalizacja: Milanówek
Peentium IV 2,8; 512 DDR; GF4 Ti 4600 64 MB; Win XP profesional

_________________
Człowiek musi czasem zrobić coś głupiego, inaczej nie jest człowiekiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2004, 23:31 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2259
Lokalizacja: Gliwice
MISIEK to nie jest konkurs kto ma mocniejszy sprzęt bAd zadał pytanie czy mu na tym sprzęcie pójdzie.

bAd co bys nie zrobił z ustawieniami to zawsze ci bedzie przy zadymie przyhaczało niestety testowałem dzisiaj podobną konfigurację i latając samolotem na LOW detalach niestety grało się parszywie. Pozostaje zmiana karty graficznej. Oczywiście nie muisz kupować od razu 9800 XT czy innego drogiego gówna ale myślę że co do tego niech się wypowiedzą maniacy "OVERLOCKINGU" :) mr Holman i mrs Mayek :) - tzn chodzi mi o małe doradztwo sprzętowe :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2004, 00:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2003, 23:09
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
Aja mam durona 1,2 Radeona 9100 herkulesa i 512 twin mosów i wszystko na medium mam od 30 do 50 fps :] na częsci map i od 20 do 80 na innych, za to w powietrzu 130:]

A z ciekawostek brat odpalił na athlonie 2000+ 512 ddr i Gfmx2 32mb (NIE ddr) i wszystko na lowest i ma 25 klatek:]

_________________
Obrazek
The eye sees only what mind is prepared to comprehend.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2004, 09:00 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 wrz 2003, 07:58
Posty: 1901
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
[Night]MaX napisał(a):
...[ciach] gówna ale myślę że co do tego niech się wypowiedzą maniacy "OVERLOCKINGU" :) mr Holman i mrs Mayek :) - tzn chodzi mi o małe doradztwo sprzętowe :)

Ja ci dam mysys! :twisted: bAd juz sie doradza co do sprzetu, jestesmy na dobrej drodze do porozumienia...
BTW. Jak myslicie, czy na AXP 2500+@~3400+, 1GB ramowki, Radku 9700@~9800Pro pojdzie dobrze? :roll: Bo nie wiem czy kupic? :wink:

_________________
Nikogo nie ma w domu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2004, 10:09 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2003, 11:57
Posty: 408
Lokalizacja: 127.0.0.1
Ja mam PIV 2.4ghz 512ram (266mhz) GF4 MX440 64mb xp pro,
gram sobie na 800x600 medium detali troszku czasami przytnie ale ogolnie dobrze chodzi. 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2004, 10:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 cze 2003, 08:57
Posty: 1006
Lokalizacja: Sosnowiec
Dobra, nie bede sie patyczkowal i szykuje sie do nabycia droga kupna R9700.

Dzieki wszystkim za rady :D

_________________
- Eagle Thrust formation target 2800 yards -- begin psch-war operations.
- 700 -- 600 yards -- 500 -- Commence firing.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2004, 12:15 
Offline

Dołączył(a): 1 sty 2003, 20:47
Posty: 135
Lokalizacja: ona mnie zna ?
według mnie przydał by sie jakis patch bo ta gra i tak jakos dziwnie chodzi.

Ja mam Atholna +2800 1 Gb ramu i GF 5900 podkreconego i wcale nie jestem zadowolny z płynnosci. ( wg mnie ta gra nie chodzi tak płynnie jak BF i nie ma specjalnie znaczenia czy zmniejszam ustawienia grafiki )

Gram na 1024x768 32 bitowy kolor, Grałem na MEDIUM i na HIGH ale nie wiem czy jest jakas roznica.

Musiałem zainstalowac te ich stery 56.56 bo na moich były problemy z grafiką - jak pojawiały sie niektore pojazy to sie obraz kaszanił. Ale teraz jest spoko.


Ostatnio edytowano 19 mar 2004, 12:17 przez drprzem, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL