Teraz jest 21 paź 2019, 14:38

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 mar 2004, 19:42 
Offline

Dołączył(a): 11 sie 2003, 13:13
Posty: 25
Lokalizacja: Żagań
Witam.

Najpierw coś o moim kompie:
- Celeron 2GHz
- 512 DDR (te wolne)
- Radeon 9500 PRO (Catalysty 4.3, ściągam teraz najnowsze Omegi)
- Partycja systemowa jest na jakimś Seagate wolnoobrotowym (jakiś stary, ośmiogigowy dysk) ale swap jest na Barracudzie 7200 orb/min
- Audigy Platinum (zainstalowane przerobione sterowniki z Audigy 2)

Przy rozdzielczości 640x480, detale minimalne da się grać na multi jak nikt do mnie nie strzela i nic nie jeździ - wtedy mi nie skacze... Widzę jakieś strzały, cokolwiek, już nie mówiąc o samolocie - FPSy spadają wtedy do 1-0 na sekundę. Jest tragicznie:|

Może ktoś ma jakąś radę?

Zaraz będę kombinował z dźwiękiem... Btw. Helikopterki rulz ^^

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2004, 20:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 kwi 2003, 12:44
Posty: 702
Lokalizacja: Konin City
sprobuj uzyc oryginalnych sterow do Audigy, nie Aud. 2.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2004, 21:23 
Offline

Dołączył(a): 11 sie 2003, 13:13
Posty: 25
Lokalizacja: Żagań
Dość znacznie pomogła wymiana Catalystów na najnowsze Omegi :-) 800x600, detale middle, wylaczylem tez EAX

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2004, 21:58 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2003, 17:20
Posty: 2321
Lokalizacja: Wałcz
sir-torpeda napisał(a):
Dość znacznie pomogła wymiana Catalystów na najnowsze Omegi :-) 800x600, detale middle, wylaczylem tez EAX


Pisałem już kilka razy. Wyłącz Occlusions w opcjach audio.
Gadżet ten odpowiada za prawidłowe ulokowanie wewnętrznego kanału w EAX.
Działa nawet kiedy EAX nie jest aktywny. Na zachodnich forach i FAQ Creative piszą, że może to powodować obciążanie CPU.
W wielu przypadkach wyłączenie detali audio daje zamierzony skutek.
Nie ma żadnych problemów z full detalami graficznymi.
Przypadki odosobnione.
Czekać na patcha.
Więcej nie będe się powtarzać.

_________________
Kopernik! Wstrzymaj ziemię ja wysiadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2004, 12:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2003, 20:02
Posty: 674
Mam te same problemy. Podobnie też było z najnowszym EOD pod bf1942.

Sprzęt dobry: P4 2,6@3,2, asus P4P800, 1 Gb Ramu, abit 4200 250/500@290/590.

a)Przeinstalowałem drivery do grafiki z najnowszych na te z 3 płytki od BF:V.
b) Obniżyłem też częstotliwości k. grafiki na 280/580.

I jest już lepiej.
Postaram się o lepsze chłodzenie lub jeszcze zjadę z grafiką.

_________________
punx not red


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2007, 23:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 wrz 2004, 11:21
Posty: 84
Lokalizacja: Warszawa
jakkolwiek stary by ten topic nie był, czuję się w obowiązku potwierdzić rację i gorąco podziękować Tomiemu za info.

Problemy miałem spore bo dziwne że przy łączu 1Mb/s, GB ram i 512 na grafice gra na serverach powyżej 30 osób chodziła w trybie 0.5-4 klatek na sekundę... Ciężko w to uwierzyć, ale prawda.

Przez 2 miesiące jolty były dla mnie raczej nieosiągalne (a 2 miesiące temu kupiłem Audigy), nie miałem żadnego pomysłu jak to naprawić!!! Nic. Komp szybki, łacze spoko, no nie wiadomo co. Czarna magia, nikt nic nie wie.

Nagle odznaczam EAXa i wszystko śmiga na highest :D


Jeszcze raz gorące dzięki, bo szukałem, szukałem i znalazłem... :D

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2007, 04:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 paź 2004, 18:43
Posty: 593
Lokalizacja: WARSZAWA TWOJĄ STO(L)ICĄ Łazienkowska 3
Hehehe...patch..? to są marzenia ściętej głowy.EA już dawno olała Vietnam i i można o tym zapomnieć :(

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2007, 15:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
Kamlot napisał(a):
Hehehe...patch..? to są marzenia ściętej głowy.EA już dawno olała Vietnam i i można o tym zapomnieć :(



Dokładnie nawet malo ludzi juz w to gra :( Troche dziwne bo grafa lepsza niz w BF1942 ale moze dlatego ze wymagania wyższe i silnik tak nie elastyczny ludzie pomijają ten tytuł i wybierają inną czesc gry. Teraz jak jest juz BF2142 to Vietnam idzie do lamusa :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2007, 15:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 paź 2004, 18:43
Posty: 593
Lokalizacja: WARSZAWA TWOJĄ STO(L)ICĄ Łazienkowska 3
Pilot helikoptera napisał(a):
Kamlot napisał(a):
Hehehe...patch..? to są marzenia ściętej głowy.EA już dawno olała Vietnam i i można o tym zapomnieć :(



Teraz jak jest juz BF2142 to Vietnam idzie do lamusa :D
I 2142 też już pada.Niby jest kilka klanów PL ,ale w sumie nic sie nie dzieje. :( Może czas na COD 4.... :wink:

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2007, 17:09 
Offline

Dołączył(a): 1 mar 2007, 21:06
Posty: 31
Lokalizacja: Świętokrzyskie
A gdybym teraz chciał kupić jakiegoś BF-a, to w którego gra więcej ludzi? Battlefield 1942 czy Battlefild 2?

_________________
Obrazekhttp://profile.xfire.com/remion50


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2007, 17:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 wrz 2004, 11:21
Posty: 84
Lokalizacja: Warszawa
Pewnie w Bf2 gra więcej ale za rok może być odwrotnie. Z BF2 może być jak z Wietnamem, a dziś 1942 po pięciu latach nadal jest popularne.
Ja polecam 1942, ale nie przestawaj grać w wietnama!! :D

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2007, 17:33 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwi 2004, 11:12
Posty: 3384
w BF2

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2007, 22:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
Gdyby w bf1942 były helikoptery to tylko w te gre bym grał a tak to jest lipa nawet grając w Desert Combat nie jest juz tak kolorowo :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL