Teraz jest 17 lis 2018, 10:46

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 10:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2002, 22:43
Posty: 1075
Lokalizacja: z Warszawy
no wiec ja to ym preferował ATI&P4 :)


Proc - P4 2.4C Ghz z Hyper Threadingiem (albo jeszcze szybszy :) ale 2.4C ladnie sie kreci :)) koszt - kolo 800/850 zł
Plyta- Abit IC7- 600zł
Grafika- Radeon 9800 PRO - 1200/1300 zł
RAM - GeIL 512MB PC-400 CL2.5 - 600 zł
CD-ROM - hmmm wez jakies nagrywarke DVD - okolo 450 zł
monitor - zlaezy jaki chcesz czy CRT czy LCD bo to wazne ..
jezeli CRT to moge polecic Philips 17" 107 P50 Brillance - 700/750 zł ..
obudowa - taka za 150 zł styknie :P trafia sie ladne czasem ;)

koszt ogolny - 4700 zł - bralem pod uwage te wieksze ceny ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 11:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2002, 22:43
Posty: 1075
Lokalizacja: z Warszawy
RAM drogi ale zaje**** lepszy od Kingstona ... i lepiej sie kreci ...
a co do karty graf. to w takim konfgu powieniens miec 100 fps na HIGH detalach :)

jak chcesz kupic myche to sobie kup MX 510 (fajny wyglad i jeszcze lepsza niz MX500)

hmmm dzwiekowa ... - na tej plycie jest wystarczajoca dobra dzwiekowka do Vietnama ... ofkoz z czasem moze kupic Audigy albo cos w tym stylu.
ja mam AC97 i nie narzekam na glos w grze :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 11:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2002, 17:00
Posty: 1024
Lokalizacja: Wawa
Homer ale do ic7 zal wkladac jedna kostke ramu. Az sie prosi o 2.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 11:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2002, 22:43
Posty: 1075
Lokalizacja: z Warszawy
Kaczy napisał(a):
Homer ale do ic7 zal wkladac jedna kostke ramu. Az sie prosi o 2.

no tak ale to wtedy trzeba z czegos zrezygnowac :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 12:34 
Offline

Dołączył(a): 3 wrz 2003, 14:06
Posty: 371
Homer napisał(a):
(...)obudowa - taka za 150 zł styknie :P trafia sie ladne czasem ;)

i nastepny post bedzie o zwisach w grach i/lub artefaktach bo zasilka nie wyrabia...
a nastepny o mieleniu dyskiem, bo malo RAMu...

ja bym nie kupil takiej konfiguracji i zmontowal cos na AMD+KT600+1GB RAM+buda z dobra zasilka, ale to juz tylko moje zdanie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 13:02 
Offline

Dołączył(a): 19 gru 2002, 22:32
Posty: 1397
Lokalizacja: Wawa
plyta: Abit nf7s... 480
procek: athlon 3000+ (barton)... 680
cooler: jakis zalman.. ze 100
ram: 2x 512 ddr kingstona...850
sieciowka: na plycie
dzwiek: soundstorm na plycie.. dobry jest
grafika: ati radeon 9800 pro... 1240
obudowa: jakas z zasilaczem 350W.. powiedzmy do 300 zeta
naped: liteon dvd-rw... 430
monitor: LG 19'' za 1085

suma: 5165... z czego coolera mozna jakiegos troche gorszego wziac (+40 zeta), obnizyc jeszcze mozna zamieniajac dvd-rw na cd-rw to bedzie jeszcze ze 200-250 zeta do przodu... ew. procek wziac bartona 2600+ i krecic (kolejne 250 zeta)... no i masz na jakas myche... ja polecam Logitecha mx510... no chyba ze masz male i delikatne lapki to wez cos mniejszego ;P

ceny ze stronki http://www.wgk.waw.pl znajac zycie.. mozna jeszcze sie potargowac :)

_________________
Pan Szmata
OBIT M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 22:51 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2003, 17:20
Posty: 2321
Lokalizacja: Wałcz
Przy P4 i konfiguracji pod kątem BFV jak i innych gier nie widzę sensu inwestycji w drogą jednostkę. Na horyzoncie nowy Presscot II, układ BXT.
Proponuję przetrwalnik w 100% zaspakający potrzeby każdego gracza.


Skupić uwagę na AMD Barton z serii Mobile XP (12,5x200Mhz=2500Mhz) za kwotę 470 zł. Upolować serię na rdzeniu 1.4V, zaopatrzyć się w radiator do 3400+, dołożyć 2 x 512 MB DDR400 (TwinMos, Kinston HX, Geil), R9800 (PRO już są opłacalne)@podkręcasz wg możliwości do wartości XT zaoszczędzając przy tym kilkaset złotych (warunek= karta porządnej marki), całośc ładujesz na porządnego nforce1 stepping C1 (Abit NF7, lub Asus A7N8X Deluxe (względnie uboższe w bajery), zasilacz minimum Chieftec 360W, reszta gadżetów wedle uznania. Jeśli nie zajmujesz się kompresją video, przetwarzaniem baz danych ... w życiu nie odczujesz różnicy w wydajności pomiędzy Intelem. Zauważalna różnica to zaoszczędzone $ w skarbonce.

_________________
Kopernik! Wstrzymaj ziemię ja wysiadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL