Teraz jest 5 lip 2025, 21:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lip 2004, 14:00 

Witam wszystkich serdecznie,

Chciałbym aby serwer w sieci ASTER był naszym głównym miejscem, gdzie bedziemy wszyscy grac ze soba. Wiem rowniez, ze mowiliscie o problemach wystepujacych podczas gry w Vietnama na tymze serwerze. Dlatego, razem z ASTER bedziemy pracowac nad poprawieniem wydajnosci sieci/routingu/konfiguracji itp...Przedtem, potrzebuje FACHOWEJ POMOCY od was. Oto kilka zagadnien, na ktore potrzebuje odpowiedzi. Dokladnie chcialbym wiedziec:
1. Ile osob gra na serwerze w czasie wystapywania problemow?
2. Czy problemy wystepuja zawsze w jakis godzinach? Czy
pojawiaja sie i znikaja losowo?

Za pomoc - bardzo dziekuje. Im szybciej zaczniemy nad tym pracowac tym lepiej dla nas wszystkich.

Grzegorz Pocztarski
EA Polska

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 17:19 

Jedyne problemy jakie wedlug mnie wystepuja na serwerze to utrata pakietow.

Ping mam w granicach 15-30 wiec wydawaloby sie ze wszystko jest ok ale niestety poprzez utrate pakietow gra sie fatalnie.

Jezeli chodzi o czas wystepowania tych problemow to w moim przypadku jest to 24/7, obojetnie kiedy wejde na serwer zawsze mam straty na nim.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 19:05 

u mnie jest inaczej, jak gra wiecej niz hmm 12 osob to juz zaczyna sie lagowac. wystepuje to tez od godziny 20 bez wzgledu na ilosc osob.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 20:27 

Problem wynika z tego, ze na tej maszynie odpalone są dwa serwery (wietnam i zwykly bf).

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 20:43 

tak jak powyzej ping jest bardzo dobry ale "lagi" okrutne momentami
szczegolnie widoczne na lotniczych mapkach skaczace smiglowce itp

chociaz ostanio jak gralem ( przez przypadek wlazlem ;) ) to nawet sie ucieszylyem bo nie bylo lagow niestety po paru minutach zrobila sie kaszana
watpie zebyscie cos z tym zrobili
przez tak dlugi okres nic nie dalo sie zrobic to niby czemu teraz ma chodzic elegancko ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 20:45 

jak przeczytalem to pytanie to odrazu wiedzialem ze kazdy bedzie mial inne odczucia (czyt.zdanie na ten temat)dziwie sie tylko ze ludzie z astera ktorzy sa najblizej problemu pytaja sie graczy gdzie jest problem to jest smieszne,mam takie wrazenie ze pier...(czyt.gadacie bzdury) chcac pokazac gracza w polsce ze cos robice.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 21:33 

Drogi Pawle,

"Postawiliśmy" ten serwer z firmą ASTER dla Nas wszystkich - fanów Battlefield. Z początku nie było problemów - sam grałem - teraz takowe się pojawiły, które trzeba:
- zdiagnozować (stąd pytanie do Was - gdyż wasza opinia jest tutaj najbardziej konstruktywną podstawą do podjęcia odpowiednich działań)
- rozpracować i usunąć

Zatem, proszę skupmy się na tym problemie, niech każdy doda coś od siebie. Przecież mamy grać na polskim serwerze a nie na zagranicznych!

Zatem Pawle SS - nie oburzaj się, jesteście doskonała scena, takie kraje jak Czechy czy Wegry moga tylko pozazdroscic, udowodniliscie ze potraficie pwspolpracowac. Licze na taka wspolprace rowniez teraz. Over&Out.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 21:50 

Mam jeszcze mala prozbe czy minimalny ping mogly byc ustawiony na 200 lub 250 bo 150 to troszke jest za malo.Czasem da sie zauwazyc ze co niektorzy gracze, gdy serwer zaczyna "szalec", zostaja z niego wywalani.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 22:45 

Pawel - bez przesady. imho to dobrze. ze Grzgorz pyta nas a nie ma to gdzieś. chyba to znaczy, ze mu zależy, tak?
Grzegorz - tak jak mówię, zatrzymaj serwer bfa1942 na tej maszynie i zobaczymy. bo asterowskie łącze nie powinno tak przytykać.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 23:06 

Na początku gdy tylko powstał serwer ASTER było ok z grą pingami itp, potem coś nagle się stało, może poprostu przeanalizujcie co się zmieniło od czasu postawienia serwa, może zmiana sprzętu, łącza? dodatkowe obciążenie go czymś ? moze jakieś inne usterki sie pojawiły.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 23:10 

kriz moze i masz racje ale nie wydaje mi sie.Przy tak dobrym laczu dwa serwerki moga spokojnie chodzic tym bardziej ze na bf42 nikogo nigdy nie ma.
Grzegorzu wiem o co ci dokladnie chodzilo i nie neguje twoich dobrych intecii ja tylko mowie ze ludzie z astera powinni najlepiej wiedziec o swoim laczu gdzie sa straty jakiego rodzaju to sa straty itp oczywiscie mozna zadac pytanie do graczy ale jak widzisz kazdy ma inny pomysl (np.ja ci powiem ze nie mam zadnych problemow z serwerem astera) i sam widzisz ze to jeszcze bardziej gmatwa sytuacje.
Ja jestem za tym zeby ludzie z astera naprawde przylozyli sie do tego a nie czekali na pomysly(rozbierzne) graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2004, 23:19 

Może w logach bedzie odpowiedz /jesli server raportuje/ i tym sposobem mozna to sprawdzic /chyba/

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 01:09 

Pawel - wydaje mi sie ze nie chodzi tu o lacze tylko o mozliwosci maszyny na ktorym stoja te 2 servery - ja glosuje za wylaczeniem Vietnama i pozostawieniem clasica 1942 - no ofence oczywiscie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 01:19 
Moderator forum

FranticPL napisał(a):
Pawel - wydaje mi sie ze nie chodzi tu o lacze tylko o mozliwosci maszyny na ktorym stoja te 2 servery - ja glosuje za wylaczeniem Vietnama i pozostawieniem clasica 1942 - no ofence oczywiscie ;)

Wręcz przeciwnie :) Polskich, dobrych serwerów do BF42 jest sporo, nidgy nie są zapełnione (SPQR Widmo, PRGK-42, Multimedia etc.), natomiast brakuje dobrych Vietnamskich. Stąd prosta konkluzja - Shut Down BF42 Server, and it will be allright. Po prostu maszyna nie wyrabia się z dwiema grami na raz. A pingi z Neostrady (640) od 36ms do 45ms.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 07:21 

FranticPL a kogo jeszcze w dzisiejszych czasach obchodzi bf 42 classic ;) liczy się tylko upał w dżungli i tyle ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2