Teraz jest 19 lis 2024, 18:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Patch 1.21
PostNapisane: 2 gru 2004, 02:42 

Pojawł się Patch 1.21 i od tamtej pory co jakieś 10 minutek wywala mnie z gry żebym włączył PunkBuster czy coś w tym temacie :) na 2 minuty mnie wywala i robi to regularnie. Server na który gałem jeszcze nie był upgradowany więc mu wybaczam. Jaby ktoś rozwiną temat z jakimś jeszcze info dot. sprawy to będe zadowolon :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 02:53 

no to wlacz pb i powinno byc ok :lol: :lol: :lol: taka krateczka kolo napisu PB enabled (w menu multiplayer gdzie wyszukuje serwery)

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 02:58 

Milosz ale faktycznie cos jest z tym patchem nie tak, jak go zainstalowalem to co 10 min dostawalem kicka przez PB. Wiec wrocilem do 1.2 i czekam na opinie innych graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 03:36 

Ale ja mam włączony pb. P.S. na serverach upgradowanyc tez wywala :(. A może jest jakiś mądry i wie czemu ma służyć ta poprawka :) Ach pocieszający jest fakt, że podobno w BF1942 wywala na 3 minuty :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 07:51 

No a czity wyłączyliście? ;) Jakiś koleś coś tam znalazł, musiało to siedzieć głęboko bo i update do 42 jest (1.61 - jak to fajnie wygląda, lol) a wygląda na to, że to coś niebezpiecznego było jak to nagle tak zaaplikowali. ;)

Może się tak dziać gdyż nie ma UPDATE (tegoż) na serwery stawiane na linuxie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 08:45 
Moderator forum

Hmmm a widzicie? Jednak engine Vietnama nie jest nowym produktem tylko "apgrejdem" z -42+RtR :) Blad wystapil i tu i tu. A CB nie zaleca go instalowac ze wzgledu na brak patcha dla linuchowych serwerow... A z tego co piszecie to jutro pewnie bedzie 1.62 i 1.22 for PB :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 09:59 

Hmmm, może chodzi poprostu o ręczny update PB. Ciekawe czy tą dziurę już ktoś dawno odkrył i kożystał z niej, ale jaja! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 17:13 

Mayek napisał(a):
Hmmm a widzicie? Jednak engine Vietnama nie jest nowym produktem tylko "apgrejdem" z -42+RtR :) Blad wystapil i tu i tu. A CB nie zaleca go instalowac ze wzgledu na brak patcha dla linuchowych serwerow... A z tego co piszecie to jutro pewnie bedzie 1.62 i 1.22 for PB :)

Chyba jednak się mylisz (może kod nama jest upgradem 42' - tego nie wiem) - exploit wystąpił podobno w GameSpy'u przy procedurze sprowadzającej poprawność CD-KEYa. Więc błąd był w kodzie zewnętrznej biblioteki a nie samej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 17:39 
Moderator forum

Wypoor PL napisał(a):
No a czity wyłączyliście? ;)

LOL - zaraz po zainstalowaniu patcha dostałem kicka i bana na 3 minuty właśnie za jakiegoś cheata, czy hacka (jusz nie pamietam). Bardzo mnie to rozbawiło, bo mam tam czysty sytem (WinXP+SP2 instalowany 3 tygodnie wczesniej na "świeżym twardzielu"), a cheatów nie użuywałem nigdy i nie zamiezam używać. Cyżby path sam generował takie babole?

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 21:43 

A wszystko to za sprawą leniwych adminów.
Korzystają z gotowego konfiga do PB gdzie są wpisane sumy kontrolne ważniejszych plików BF Vietnam.
Po updejcie sumy się nie zgadzają i wywala wszystkich.
Ostatnio ktoś publikował MasterBan List gdzie 95% było takich właśnie błędów. Ja nie instaluję patcha, szczególnie że tak naprawdę potrzebny jest tylko na serwerze. Swego czasu jeszcze na dawnym serwerze TDC PRGK-42 zainstalowałem minipatch poprawiający błąd w protokole GameSpy (to właśnie poprawia update 1.21). Nie rozumiem co jeszcze EA/DICE przemyca razem z tym update że zajmuje to 10MB. Tak naprawdę trzeba podmienić chyba ze 3 bajty w kodzie serwera. Programik który to robił za nas miał chyba maks 150kb.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 22:17 

ja mam takiego buga ze se przed zainstalowaniem spokojnie gralem na medium plynnie a teraz to nawet na low jest pokaz slajdow i byle to nie wina lacza :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 22:55 

Moje odczucia są wręcz przeciwnie mam FX5700 Ultra ale gównianej firmy i nie jestem z nie zadowolony. Przed instalacja tego dodatku jeśli leciałem jako gość w helikopterze to obraz nie był płynny tylko taki skkokowy. Po instalacji płynność wrosła do tego stopnia , że na ful detalach jest płynnnie. Nie wiem czy to łączyć czy przypadek :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 13:13 

Cytuj:
12.3.04 - Community Update

Listen Up Soldiers,
News from the front lines tells me that Linux server versions of the latest update is coming early next week. While I can’t say exactly when it will hit, I can tell you that you won’t have to wait too much longer for it. Both Battlefield 1942 and Battlefield Vietnam will be supported with an update.

Punk Buster
EvenBalance has resolved any issues that were occurring between PunkBuster and the latest Battlefield 1942 and Battlefield Vietnam updates. To this point, you shouldn’t be seeing any further issues with the update and PunkBuster.

Until next week, this is EAComMike signing off for the rest of the Battlefield team!

Zrodlo: http://www.eagames.com/official/battlef ... _update_29

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 18:39 

Jakby ktos chcial sie pozbyc 1.21 i wrocic do 1.20...

Odpalamy regedita i wartosc klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Battlefield Vietnam\INSTALLEDVERSION zamieniamy na "1.20.001" po czym ponownie instalujemy 1.20 (nie zaden incremental tylko full).

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2004, 16:50 

Fruitless napisał(a):
Jakby ktos chcial sie pozbyc 1.21 i wrocic do 1.20...

Odpalamy regedita i wartosc klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Battlefield Vietnam\INSTALLEDVERSION zamieniamy na "1.20.001" po czym ponownie instalujemy 1.20 (nie zaden incremental tylko full).

A nie miales czasem na mysli "1.10.001"?
Bo z 1.20 tez nie patchuje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2